Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy éltek meg minimálbérből?

Hogy éltek meg minimálbérből?

Figyelt kérdés

évek óta dolgozom diákmunka, most már rendes meló, éppen elég egy hónapra ÉPPEN...

nem tudom így hogy lesz lakásom családom életem..

20+ L

2018. okt. 9. 20:54
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
55%

A válasz egyszerű: roppant alacsony színvonalon...

Nem véletlen megy ki Németbe, aki teheti.

2018. okt. 9. 21:20
 2/56 Molyember ***** válasza:
83%
Sehogy. Abból legjobb esetben is csak túlélni lehet. Ha nincs iskolád, akkor muszáj csinálnod egyet, különben ez marad örökre.
2018. okt. 9. 21:22
 3/56 anonim válasza:
80%
Sajnos nem a lehetőségek országában élünk. Pedig milyen jó lenne ha a mai fiataloknak megadatna minden hogy élete lehessen. Ne arról szóljon negyven évünk hogy felépítsünk egy saját házat, és közben fizikálisan lelkileg addigra tönkremenjünk.
2018. okt. 9. 21:23
 4/56 anonim ***** válasza:
54%

A #3 válaszadónak tökéletesen igaza van, zöld pacsit kapott!!!

Akkora a kizsákmányolás és a pénzügyi függés, hogy mire önerőből összehozol 50 éves korodra egy kérót, alig 4-5 évig élvezheted egész életed munkáját, utána mehetsz a geriátriára.

2018. okt. 9. 21:24
 5/56 anonim ***** válasza:
33%
Utolso, pedig a lehetoseg mindenki szamara adott orszagunkban a tanulasra, es ezzel a "nyomorbol" valo kiemelkedesre. Csak nagyon sokan nem elnek vele, meg akkor sem, ha nyomorgaskent elik meg az eletuk.
2018. okt. 9. 21:26
 6/56 anonim ***** válasza:
42%
#4 ezert kell tanulni, hogy a "kizsakmanyoltak" korebol a "kizsakmanyolok" korebe tornaszd magad (ha mar csak ez a ket csoport letezik szamodra). Es akkor nem 50 evig tart osszeszedni a penzt egy kellemes kis kecora.
2018. okt. 9. 21:29
 7/56 anonim ***** válasza:
67%

Na ja.

Nincs lehetőség.

A minimálbéreseknek sehol sem fut jól.

Ellenben itt most, ha értesz valamihez, nagyon jól futhat a szekered.

Sógorom gépészmérnökként 25 évesen hazaviszi a 500 ezret.

Bátyám szakiként tegnap egy délelőttös munkáért leakasztott 70 ezret és a hónapban már az 5. alkalom.

2018. okt. 9. 21:32
 8/56 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy ez jóval összetettebb dolog, minthogy adott a lehetőség a kiemelkedésre. Iszonyú sok dolog közrejátszik - az aktuálpolitika, a munkáltatók hozzáállása, az adózás, a regionális fejlettség, a munkaerőpiaci változások...napestig lehetne sorolni.

A lényege az, hogy adott ugyan a lehetőség, de nincs univerzális tuti módszer, ami mindenki számára adott (az MLM-átverések szokták ezt ígérni). Nem mindegy, hogy egy versenyen 10 méter vagy fél kilométer hátránnyal indulsz az első helyezetthez képest.

2018. okt. 9. 21:38
 9/56 anonim ***** válasza:
100%
#8 stimmt, hogy a tanulassal nem torvenyszeru, hogy ki fogsz tudni torni szukos korlataid kozul, hiszen nem csak ezen az egyen mulik az "udvosseg". De az eselyet azert nagyban emeli.
2018. okt. 9. 21:52
 10/56 anonim ***** válasza:
86%

Igaza van mindenkinek, aki azt mondja: Tanulj!

Tanulj!

Ez most hosszú lenne leírni, de én is félbehagytam a tanulást, félig az én hibám volt, félig nem.

Csak tengődtem minimálbéres sz.ar helyeken.

Újrakezdtem a tanulást, iszonyú erőbedobással, és ég és föld, ahogy rám néznek.

Van is munkám, és megfogadtam, hogy jobb is lesz.

TANULJ!

2018. okt. 9. 22:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!