Hogy éltek meg minimálbérből?
évek óta dolgozom diákmunka, most már rendes meló, éppen elég egy hónapra ÉPPEN...
nem tudom így hogy lesz lakásom családom életem..
20+ L
A válasz egyszerű: roppant alacsony színvonalon...
Nem véletlen megy ki Németbe, aki teheti.
A #3 válaszadónak tökéletesen igaza van, zöld pacsit kapott!!!
Akkora a kizsákmányolás és a pénzügyi függés, hogy mire önerőből összehozol 50 éves korodra egy kérót, alig 4-5 évig élvezheted egész életed munkáját, utána mehetsz a geriátriára.
Na ja.
Nincs lehetőség.
A minimálbéreseknek sehol sem fut jól.
Ellenben itt most, ha értesz valamihez, nagyon jól futhat a szekered.
Sógorom gépészmérnökként 25 évesen hazaviszi a 500 ezret.
Bátyám szakiként tegnap egy délelőttös munkáért leakasztott 70 ezret és a hónapban már az 5. alkalom.
Az a baj, hogy ez jóval összetettebb dolog, minthogy adott a lehetőség a kiemelkedésre. Iszonyú sok dolog közrejátszik - az aktuálpolitika, a munkáltatók hozzáállása, az adózás, a regionális fejlettség, a munkaerőpiaci változások...napestig lehetne sorolni.
A lényege az, hogy adott ugyan a lehetőség, de nincs univerzális tuti módszer, ami mindenki számára adott (az MLM-átverések szokták ezt ígérni). Nem mindegy, hogy egy versenyen 10 méter vagy fél kilométer hátránnyal indulsz az első helyezetthez képest.
Igaza van mindenkinek, aki azt mondja: Tanulj!
Tanulj!
Ez most hosszú lenne leírni, de én is félbehagytam a tanulást, félig az én hibám volt, félig nem.
Csak tengődtem minimálbéres sz.ar helyeken.
Újrakezdtem a tanulást, iszonyú erőbedobással, és ég és föld, ahogy rám néznek.
Van is munkám, és megfogadtam, hogy jobb is lesz.
TANULJ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!