Hogy éltek meg minimálbérből?
évek óta dolgozom diákmunka, most már rendes meló, éppen elég egy hónapra ÉPPEN...
nem tudom így hogy lesz lakásom családom életem..
20+ L
# Tiszabőt pont ismerem.
Bura, Bő, Nagykörű, Kőtelek stb...
Semmi nincs ott.
Mi lenne?
Két diplomás ember mit keres ilyen kis falvakban?
Be kell járni a nagyobb városba, más út nincs.
Jaj nehogy elhidd már neki, hogy 2 diplomával nem talál munkát :D
Ez balázska, a lúzer, full alkoholista.
#32, hogyhogy mit keres...oda született, ott él, nem lehet mindenki kozmopolita. És mostanság az ingatlanlufi közepén nincs mindenkinek pénze, hogy csak úgy fogja magát, és elköltözik. Ahhoz, hogy ezt megtegye, pénzre van szüksége. SOK pénzre. Viszont ha nincs munka, nemhogy sokat, de kevés pénzt se tud keresni.
És máris itt vagyunk az ördögi kör elején.
A kis falvaknak ugyanúgy van létjogosultsága, mint a nagyvárosoknak. Konkrétan a vidék látja el a városokat élelemmel...
#33 hol írtam én, hogy 2 diplomám van? Kérlek idézd, időponttal együtt. Az alkoholt pedig ki nem állhatom. Sajnos ez nem nyert.
Ez a balázskázás pedig már kezd hót unalmas lenni. Neked mindenki "balázska" aki nem osztja a buta nézeteidet?
Amikor valaki elment gimibe, szakközépbe, főiskolára, egyetemre biztosan tudta, hogy pl. Tiszabőn a büdös életben nem fog elhelyezkedni.
Nagykörűben sem, pedig Nagykörű szép és épül.
De munka nincs.
Szinte mindenki bejár a megyeszékhelyre dolgozni.
Vesz egy bérletet (ha szerencséje van térítik), felkel marha korán, felszáll a buszra és bemegy dolgozni.
Ez nem kozmopolitaság, már nagyanyám is bejárt, nem újkeletű dolog.
Lakást nem muszáj venni/bérelni, ott lakik, emitt dolgozik.
#35 akkor talán munkahelyeket kéne teremteni, nem? Hogy is volt a Viktátornak az 1 millió melóhelyes ígérete?
Ilyenkor az összes fidesznyik memóriája zárlatos lesz hirtelen...
Megyeszékhelyen van munka.
Diplomásnak pláne.
Még 8 osztályosnak is.
Azt azért me várja senki, hogy pl. Bura szélére majd építenek egy gyárat.
Minek?
Megyeszékhelyen van munka, igen - de közel se annyi, ahány munkanélküli van. A tizedüknek jut meló - a többiekkel mi a terved? Ja tudom, dögöljenek meg, oszt probléma letudva. Lézerjanika propagandája megtalálta lelkes közönségét.
Hogyhogy minek...talán mert ha becsődöl a vidék, a városban igencsak kopogni fognak a szemek. A város ugyanis önmagában életképtelen társulás.
"Ja tudom, dögöljenek meg, oszt probléma letudva."
Ki mondta, hogy dögöljenek meg?
Azt mondtam, hogy járjanak be dolgozni.
Érdekes, hogy csak nem "döglik meg" a falusi lakosság mégse.
Azért mert eljárnak dolgozni más városba.
Aki otthon várja a munkát, az persze, hogy éhezik.
Amúgy is, mi van egy kistelepülésen?
1 bolt, 1 dohánybolt, 1 posta, 1 önkormányzat meg 1 bolt, ahol tápot, meg ilyesmit kapni.
Most itt hogy dolgozzon 1000 ember?
Olyan nincs, hogy ki se kell mozdulni a faluból a munkáért.
Anyámék pont arról a környékről származnak.
Tiszabő, Kőtelek...és nem döglöttek éhen, a szüleik se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!