Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Minimálbérből élők! Ti hogyan...

Minimálbérből élők! Ti hogyan éltek?

Figyelt kérdés
2014. szept. 5. 18:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Szarul, de büszkén...:)

Én például jelenleg már minimálbéren sem élek, teljesen ellátatlan vagyok. 30 év munkaviszony után kaptam 3 havi álláskeresésit (potom 55 ezer körüli havi összeget), aztán viszlát!

Éppen tegnap számoltam, hogy rendesen fogy a tartalékom, hozzá kellett nyúlnom a milliós megtakarításomhoz. :)

Amin változtattam, pedig eddig sem szórtam a pénzt:

Kétnaponta veszek 270 Ft-ért kenyeret, hetente egyszer úgy 400 forintért felvágottat. Ami a kertben "magától" megterem, lefagyasztom, befőzöm, elteszem. Tejet a gyerek kap az iskolában, mi tejet, sajtot nem eszünk. Anyósom ellát csirkével, krumpli valamennyi lesz idén télre is, ezer olyan receptem van, aminek alapja a krumpli. Kicsit variálunk majd rajta mindig.

Remélem, mire kifogy a fagyasztó, lesz munkám.

Ruhát csak a gyereknek veszünk. Ha cipőre van szükségünk, kétségbe vagyok esve. Szerencsére a suliban mi is ingyen kapjuk a könyveket, mivel a felmenő rendszerbe éppen beleestünk. Most az iskolakezdés nekem 550 forintomba került összesen. Ez a füzetek ára volt, minden mást a tavalyi "maradék" pótol.

Addig is a legnagyobb tétel havonta az internet előfizetése (10.500 Ft). Ahol élek csak egy szolgáltató tudja biztosítani, tehát nagy választásom nem volt. A számítógép "kölcsön" van, amíg találok munkát, addig vagyok kénytelen fizetni, mert így is nehéz, hátha még ez sem lenne, nem tudnék semerre elindulni a munka világában.

Kb. így élünk...

2014. szept. 6. 07:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is így akartam kezdeni. :):):):)

Szarul de büszkén....

Bővebben annyit hogy minden nap amikor olvasom a híreket remélem hogy látok egy hírt ami arról szól hogy a kormány elismeri hogy a minimálbérből nem lehet megélni, és hogy felemeli, adókedvezmény ad, vagy valami.... de akárhogy keresem a hírt sehol nem találom....:)

2014. szept. 17. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!