Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vannak ilyen rasszista...

Miért vannak ilyen rasszista emberek?

Figyelt kérdés

Ma délelőtt utaztam a metrón és leültem mivel hosszan mentem. A következő megállóban felszállt egy fekete srác, olyan 25-30 körüli. Volt mellettem szabad hely, leült. Aztán a mellette levő helyekről szépen lassan kezdtek elszivárogni az emberek, habár nem szálltak le, csak félreálltak MERT NÉGER volt aki le mert melléjük ülni. Lehet én vagyok nagyon-nagyon naiv a magam kis 20 évével, de egyszerűen nem bírom felfogni, hogy léteznek ilyen emberek (és nagyon sokan, már máshol is tapasztaltam). És ezt most lehet tetszőlegesen zsidókra, kínaiakra, romákra értelmezni. Nekem a romákkal sincs bajom, ha tiszták és nem bűnöznek... (Csak sajnos az ilyen a kisebbség, de ez egy más téma...)

Miért van ez? Talán fertőző, vagy terjeszt valamit csak azért, mert más a bőrszíne? Ugyan olyan ember, mint mi!

U.i.: A kérdést nem provokálásnak szántam, csak remélem tudtok (normális) magyarázatot adni, hátha én nem értek valami nyilvánvalót körülöttem!

20/L

2010. jún. 21. 13:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
46%
Egyébként meg érdemes megfigyelni ebből a szempontból Japán, Kínát és D-Koreát. A térség vezető gazdasági hatalmai. Kína mondjuk nem tejjel mézzel folyó Kánaán, de őket nem viselte meg különösebben a gyarmatosítás. Stabil és erős államokat tudtak létrehozni.
2010. jún. 21. 15:10
 22/26 anonim ***** válasza:
58%
Afrikában azért nem egészen úgy van ám az a modern gazdaság kiépítése-dolog. Az európai ember azért fejlődött ennyit, mert Európa földrajzi adottságai valóban Kánaán-szintűek voltak Afrikához képest, mint ahogy ma is azok. Emellett Európában a viszonylag egységes, mezőgazdasági termelésnek kedvező éghajlati viszony uralkodik, Afrika ezzel szemben nagyon sokféle éghajlati szempontból is. Gondoljatok csak a mostani vb-re, már ha nézitek. Kinek jut eszébe az a kép Afrikát emlegetve, hogy az emberek hótól "rettegve" sálban, sapkában járkálnak?
2010. jún. 21. 15:15
 23/26 anonim ***** válasza:
91%

Talán ezért:

[link]

[link]

Afrika mezőgazdasága pedig el tudná tartani őket csak az a gond , hogy nem művelik. mindössze a 25%-át és ennek is jelentős részét fehérek akiket ha leöltek vagy elüldöztek nem veszik át a munkájukat.

Afrika pedig a leggazdagabb ásványi kincsekben.

2010. jún. 21. 15:55
 24/26 anonim ***** válasza:
Én félek tőlük...sokszor még a fehérektől is. Mindenhol vannak ellenszenvesek. De a sötétebb bőrűek, romák számomra nem bizalomgerjesztőek. De azért ide bejátszik nem egy rossz tapasztalat...
2010. jún. 21. 17:07
 25/26 anonim ***** válasza:
Az ember ösztönösen idegenkedik attól, aki nem a megszokott módon néz ki. Legyen az néger, csadoros muszlim nő, törött karú, kerekesszékes, vagy jelekkel kommunikáló ember.
2010. jún. 21. 21:35
 26/26 anonim ***** válasza:
78%

Az ilyen emberek ostobák. Erről egy vicc jut eszembe:

Ez a jelenet a British Airways London - Johannesburg közötti járatán történt meg. Egy ötvenes fehér asszony egy fekete ferfi mellett ült. Láthatóan nagyon zaklatott volt emiatt, igy hivta a stewardesst. A légikisasszony kérdezi:

- Mi a probléma, hölgyem?

A fehér nő:

- Talán nem látja? Egy fekete mellé ültetett engem. Nem bírom elviselni, hogy egy ilyen gusztustalan lény mellett kelljen ülnöm. Adjon nekem egy másik ülést, kérem.

A légikisasszony:

- Nyugodjon meg kérem. A gépen majdnem minden ülés foglalt, de megnézem, hogy van-e még szabad hely.

A légikisasszony elment, majd néhány perccel később visszajött és azt mondta:

- Ahogy mondtam, nincs több üres helyünk a turista osztályon. Beszéltem a parancsnokkal és ő megerősítette, hogy a business osztályon sincs több hely. Van azonban egy hely az első osztályon. - és mielőtt az asszony bármilyen megjegyzést tehetett volna, a légikisasszony folytatta - A mi légitársaságunknál nem szokás, hogy turista osztályon ülő utasnak engedélyezzék, hogy átüljön az első osztályra, de figyelembe véve a körülményeket, a parancsnok úgy találta, hogy valóban botrányos arra kényszeríteni valakit, hogy egy ilyen visszataszító ember mellett üljön. - majd a légikisasszony a fekete férfihez fordult:

- Úgyhogy Uram, ha úgy kívánja, vegye a kézipoggyászát, az első osztályon a szabad hely Önre vár.

2010. jún. 21. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!