Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vannak ilyen rasszista...

Miért vannak ilyen rasszista emberek?

Figyelt kérdés

Ma délelőtt utaztam a metrón és leültem mivel hosszan mentem. A következő megállóban felszállt egy fekete srác, olyan 25-30 körüli. Volt mellettem szabad hely, leült. Aztán a mellette levő helyekről szépen lassan kezdtek elszivárogni az emberek, habár nem szálltak le, csak félreálltak MERT NÉGER volt aki le mert melléjük ülni. Lehet én vagyok nagyon-nagyon naiv a magam kis 20 évével, de egyszerűen nem bírom felfogni, hogy léteznek ilyen emberek (és nagyon sokan, már máshol is tapasztaltam). És ezt most lehet tetszőlegesen zsidókra, kínaiakra, romákra értelmezni. Nekem a romákkal sincs bajom, ha tiszták és nem bűnöznek... (Csak sajnos az ilyen a kisebbség, de ez egy más téma...)

Miért van ez? Talán fertőző, vagy terjeszt valamit csak azért, mert más a bőrszíne? Ugyan olyan ember, mint mi!

U.i.: A kérdést nem provokálásnak szántam, csak remélem tudtok (normális) magyarázatot adni, hátha én nem értek valami nyilvánvalót körülöttem!

20/L

2010. jún. 21. 13:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
32%
én biztos mellé ültem volna:P
2010. jún. 21. 14:15
 12/26 anonim ***** válasza:
45%
Igen, Dél-Afrikában sem rekesztik ki a fehér embert, csak elveszik a földjét és kalasnyikovval kergetik meg.
2010. jún. 21. 14:28
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
14:15 kell a néger broki, mi? :P:P Egyébként lehet hogy nem azért, mert fekete volt, hanem mert büdös volt, vagy volt valami furcsa rajta. Én egy fekete, fehér, sárga, hupilila mellett ugyanúgy állok/ülök a villamoson, mint bárki más mellett. Habár a cigányoknál kicsit jobban fogom a táskám, de talán nem is előítélet, hanem tapasztalat miatt.
2010. jún. 21. 14:29
 14/26 anonim ***** válasza:
58%

Ha jobban belegondolsz mit tapasztalsz?

A sötétebb bőrűek közt jóval magasabb a bűnözés.

Néhány kivételtől eltekintve, az általuk irányított és többségében lakott környékeken magasabb a bűnözés, gyk alacsonyabb a közbiztonság.

Nézzük Afrikát. Ugyan annyi idejük volt társadalmat építeni, mint a fehéreknek, vagy ázsiaiaknak. Mi lett belőle?

2010. jún. 21. 14:30
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

Le a rasszizmussal négy444négy

puruttya 4ever

2010. jún. 21. 14:32
 16/26 A kérdező kommentje:

Hát azért ez kicsit bonyolultabb szerintem. Afrikában például vagy a feketék között azért magasabb a bűnözés aránya, mert sokkal többen élnek nagy szegénységben. Most ebbe ne menjünk bele, de például Afrika katasztrofális gazdasági állapotáért is pont hogy a fehér ember felelős.

Egyébként nem, nem volt büdi a srác :D

2010. jún. 21. 14:42
 17/26 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem azért nem biztos hogy azért álltak fel az emberek mert leült oda egy "fekete bőrű" emberke... De ha azért álltak fel, akkor valószínűleg az az oka, hogy mivel elég gyakori a cigány bűnözés manapság, és az emberek kezdenek egyre jobban általánosítani. Tehát "ha az egyik bűnöző akkor a többi is" elven gondolkoznak...
2010. jún. 21. 14:44
 18/26 anonim ***** válasza:
5%
egyébként afrikai vagy amerikai fekete volt? mert az amerikai félét jobban szeretem,ők jobban néznek ki:P
2010. jún. 21. 14:45
 19/26 anonim ***** válasza:
45%

"Afrika katasztrofális gazdasági állapotáért is pont hogy a fehér ember felelős. "

Persze, és a négerek Európához hasonló gazdasággal és kultúrával rendelkeztek a gyarmatosítások előtt, amit a gonosz náci európaiak leromboltak, majd szalmakunyhókba költöztették őket, hogy bebizonyíthassák az alsóbbrendűségüket.

Idióta

2010. jún. 21. 15:03
 20/26 anonim ***** válasza:
56%

"Afrikában például vagy a feketék között azért magasabb a bűnözés aránya, mert sokkal többen élnek nagy szegénységben. Most ebbe ne menjünk bele, de például Afrika katasztrofális gazdasági állapotáért is pont hogy a fehér ember felelős."

Te bonyolítod túl Afrikában ugyan úgy meg van minden, egy magas szintű technikai fejlettségű társadalom kiépítéséhez, ez mégsem történt meg. Amikor a fehér ember oda ment, még mindig kőhegyű lándzsákkal hadonásztak csupaszon, míg a fehérek... te is tudod hová jutottak. A gyarmatosítás már a kegyelemdöfés volt.

Tehát jószerivel semmi nem változott Afrikában, mióta a fehérek rájuk találtak. Csak modernebb fegyvereket kaptak egymás gyilkolászásához.

2010. jún. 21. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!