Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a baj a homofóbiával?

Mi a baj a homofóbiával?

Figyelt kérdés
Ne gyűlölködöm nem nézem le a melegeket egyszerűen csak nem tartom természetesnek az azonos neműek közötti kapcsolatot.Ennek ellenére nagyon sok negatív véleményt kaptam liberális emberektől pedig nem hangoztatom a véleményem csak felvállalom ha szóba kerül.Szerintetek van baj ezzel?
2018. aug. 10. 22:57
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
24%

20-asnak:

Kb. ugyanazt láttam itt, mint amit akkor, mikor a Tanúkkal vitáztam: megy a mártírkodás, illetve a szavak kiforgatása. Eszmét cserélni nem tudom, hogy menne-e ilyen mentalitással, de talán felesleges is. A homoszexuális aktivista közösség azt akarja, hogy teljes mértékben elfogadottak legyenek, ez azonban véleményem szerint sosem fog megvalósulni, (egyrészt lásd a kulturális részt is, amit fent vázoltam) mert azt gondolom, hogy egy heteroszexuális ember nem tud teljesen úgy viszonyulni ehhez a dologhoz, ahogyan ők azt elvárják. Én úgy látom, hogy egy heterónak (még ha nem is ugrándozik örömében), elfogadható az, ha mondjuk a pláza lépcsőjén egy férfi és egy nő vált egy rövid csókot egymással. Ha ugyanezt két szakálas manus teszi, az viszont nem jó érzésekkel fogja eltölteni. Legalábbis az esetek többségében biztosan nem. Mint fentebb említettem, a kompromisszum lenne a megoldás, ebbe azonban nem vagytok hajlandóak belemenni, így továbbra is lesz ellentét. De nem lep meg ez a dolog: a világban nem kaphatja meg mindenki azt, amit akar. Nagyon kevés ember volt, akinek ez megadatott, de azok rendszint le is igázták a világot (pl. Nagy Kürosz). A homoszexuális aktivista közösség azonban nincs Kürosz közelében sem. Rádasul őt a leigázott nép(!) szabadítóként fogadta. A meleg aktivista vezetőire azonban ez nem lesz elmondható. Szélmalom harc tehát, amit a "homofóbia" ellen vívtok.

(Egyébként igen, heteró férfi vagyok)

2018. aug. 11. 13:39
 32/36 anonim ***** válasza:
68%

31-esnek

Az elnyomást senki sem szereti, szóval mindig lesznek ilyen emberek akik ezt el szeretnék fogadtatni, és vannak akik nem nézik ezt jó szemmel, hogy valami mást rájuk akarnak erőltetni.

Ez egy szélmalom harc, ebben igazad van.

Viszont sokan már annak is örülnének ha emiatt nem érné őket bántalmazás, illetve elítélés. Szerencsére vannak elfogadóbb közzösségek, barátok, családok ahol magát adhatja az ember.

2018. aug. 11. 14:01
 33/36 anonim ***** válasza:
56%

32-es:

A modern európai államokban egyértelműen megoldható az, hogy a homoszexuálisolat ne érje bántalmazás. Én ezt támogatom, mert attól függetlenül, hogy nem értek egyet velük, elfogadom azt, hogy ők is ugyanolyan polgárok mint a heterók, és a szexuális beállitottságuk miatt nem érheti őket hátrányos megkülönböztetés pl. egy munkahelyen. Ugyanez igaz a transzneműekre is. Ugyanakkor viszont ezzel az érintettek nem élhetnek vissza.

Pl. itt van a melegfelvonulás. Engem ez nem érdekel, ha fel akarnak vonulni, hát tegyék, max nem megyek ki akkor az utcára. De sajnos van olyan, hogy egyes résztvevők ezt arra használják fel, hogy provokálják az ellentábort. Volt ugy, hogy meggyaláztak egy hungarista zászlót, ami a nemzeti érzelmű ellentábornál rendesen kiverhette a biztosítékot. Más esetben a keresztényeknek üzentek egy nagy felírattal. Ezek olyan dolgok, amik azért szítják a feszültséget. Persze nem mondom, hogy minden meleg ilyen, de a vezetőiknek érdemes lenne ez ellen felszólalni, és rendre utasítani az érintetteket, hogy a rendezvényt provokáció nélkül bonyolítsák le.

Szóval én azt mondom, lehet egymás mellett békében élni, persze a kompromisszum lemondásokkal jár mindkét oldalról. Ennek elfogadásához azonban le kell tenni a büszkeséget mind a melegeknek, mind nekünk heteróknak.

2018. aug. 11. 16:12
 34/36 anonim ***** válasza:
57%
#29 testi fogyatékossággal rendelkező gyereknek is ezt mondod hogy brmság ő igazából nem is fogyatékos? Na ezért utálom ezt a világot .. szrul van összerakva sok a békeellenes fsz
2018. aug. 11. 18:09
 35/36 anonim ***** válasza:

33-asnak

Hát igen, ezzel egyet kell, hogy értsek. Egy korábbi válaszomban le is írtam, hogy a felvonulással nem lenne gond, de néhányan ezt nem kimondottan úgy élik ki a pride-n, ahogy az helyénvaló lenne. Persze ez nyilván emberfüggő, mert van aki normálisan felöltözve, nem provokálva a másikat megy ki, hogy ne kelljen mindig bújkálnia és legalább itt önmagát adva csak szórakozzon egy jót.

Hozzáteszem még azt is, hogy melegként látom így, a félreértések elkerülése végett. :)

2018. aug. 11. 23:34
 36/36 anonim válasza:

Én szerintem a melegekkel nincs amolyan haláli nagy baj, de egyszerűen undorítónak gondolom, amikor kimennek az utcára vagy az aluljáróba, és ott falják egymást. Nem mondom, heterók is szoktak ilyesmiket csinálni, ez ugyanúgy zavar.

De az, hogy mindenki azokat kezdi el letámadni, akik így gondolkodnak, szerintem elég nagy baj. Például a múltkor a suliban elkezdtek csesztetni, mert azt mondtam, hogy a sulink folyosóján egymásba ragadt fuldokló fiúcsoportnak talán nem az út közepén kéne elmerülni egymásban. Most ezzel mi a baj? Nem tudom, hogy miért nem elfogadottak a homofóbok, vagy akik valahogy így gondolkodnak. Ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy a homofóbia elítélése ugyanolyan rossz, mint a homofóbok.

Nekem ennyi bajom van.

2019. márc. 12. 20:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!