Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a baj a homofóbiával?

Mi a baj a homofóbiával?

Figyelt kérdés
Ne gyűlölködöm nem nézem le a melegeket egyszerűen csak nem tartom természetesnek az azonos neműek közötti kapcsolatot.Ennek ellenére nagyon sok negatív véleményt kaptam liberális emberektől pedig nem hangoztatom a véleményem csak felvállalom ha szóba kerül.Szerintetek van baj ezzel?
2018. aug. 10. 22:57
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
75%

21#

Figyu azzal semmi gond ha te magadban viszolyogsz a melegektől. Annyi a lényeg -amit mondtál is- hogy ezt ne érzékeltesd velük és ne bánj velük másképp mint a heterókkal szoktál. Ha ezt meg tudod tenni az már oké. De amúgy mit tennél ha a legjobb barátodról derülne ki hogy meleg?

2018. aug. 11. 02:23
 22/36 anonim ***** válasza:
60%

Előző:

Azt azért így nem mondanám, hogy viszolygok a melegektől, mert ez azt jelentené, hogy azokkal a melegekkel sem tudnék váltani egy szót sem, akiket valamennyire ismerek. Engem inkább a hálószoba része taszít a dolognak, ami nem rám tartozik. Ha ezt nem látom, és nem is hallok róla, akkor oké.

Egyébként épp nemrég futottam össze véletlenül egy meleg sráccal egy szaküzletben, akit ismerek. Váltottunk pár szót, aztán áttértünk a szakmai dolgokra is, mert segített abban, amiért odamentem. Aztán szépen elköszöntünk.

Azt hiszem, ezzel kb. megválaszoltam a kérdesed.

2018. aug. 11. 02:38
 23/36 anonim válasza:
73%

15-ös:

Ez az undorodom tőled, de azért elfogadlak attitűd ,és ez a két férfi kapcsolatát nem fogadod el, de két nőével semmi baj. Ez elég szánalmas.

Elég nagy baj, hogy megfordul olyan a fejedben, hogy köveket dobálj másokra, és pokollal fenyegetőzzél.

Senki nem kéri hogy érts velük 100%-ban egyet,de a homoszexuálisoknak is jár ugyanannyi jog mint a heteroknak.

2018. aug. 11. 03:01
 24/36 anonim ***** válasza:
10%
Semmi. Minden normális ember undorodik a ferdehajlamtól.
2018. aug. 11. 03:20
 25/36 anonim ***** válasza:
21%

24-es:

Ha figyelmesen elolvastad volna azt a kommentet, akkor (talán), neked is feltűnt volna, hogy éppen amellett érvelek, hogy én nem dobálózok kövekkel, és nem fenyegetőzök a pokollal.

A női homoszexualitásról való véleményem pedig egy későbbi kommentben pontosítottam, hogy mit értettem azon a soron.

Elnézve ezt a topikot azonban azt kell mondanom, hogy csalódtam. Azt hittem intelligens melegekkel fogok eszmecserét folytatni, ehelyett kb. olyasmit látok itt, mint a Jehova tanúival folytatott vitában: a Tanúk meg vannak győződve arról, hogy gyűlöli őket a világ, látom itt is hasonló megy.

Nem igazán sikerült megérteni, hogy aki nem ért veletek egyet, az nem feltétlenül provokál, mert az ellentábor is megoszlik ebben a kérdésben. A gondolataim meg végképp nem mentek át. Na de sebaj, részemről OFF.

2018. aug. 11. 03:29
 26/36 anonim ***** válasza:
50%
#25 akkor nyilvan a leszbiktol is undorodsz
2018. aug. 11. 03:53
 27/36 anonim ***** válasza:
59%

Tegyük fel, hogy egy férfi a 75 év feletti idős nőkre bukik. Szerintem a legtöbben ezt furcsának fogják tartani, mert nem tudják magukat beleképzelni a helyzetbe. Ettől méglehet, hogy attól még elfogadják emberileg.

Ha viszont valaki ez miatt kiközösítené és rosszat kívánna neki, az nem lenne szép, sőt elítélendő dolog.

Fóbiának azért mondják, mert sokan úgy vélekednek, hogy azok, akik túl hangosan ellenzik, valójában attól félnek, hogy ők maguk, esetleg a gyerekeik hasonló szexuális orientáltságot szereznek, "elkapják tőle", illetve hogy valójában ők maguk is ilyen beállítottságúak, és félnek, hogy majd őket is megbélyegzik. A valóságban ez a félelem nem mindig van jelen, de ezt összemossák. Tehát nem feltétlenül helyes a (homo)fóbia kifejezés. Fordítva is előfordulhatna éppenséggel, hogy valaki szimplán csak fél, de egyébiránt elfogadja a melegeket. Az csak a saját problémája lenne, ezért őt nem lehetne elítélni. De szerintem ez meglehetősen ritka eset.

Szintén ezen a példán lehet jól látni, hogy sok férfinak miért van baja azzal, ha két férfit lát az utcán félreérthetetlenül "egymásba gabalyodva" és a nőkkel miért nincs:

csak képzeljük el azt a látványt, ahogy egy fiatal férfi egy igencsak idős hölggyel enyeleg. Szerintem keveseknek tetszik a látvány. És nem lehet ezért senkit elítélni, amíg békén hagyja a párt és nem kezd ellenük agitálni vagy ilyesmi. Szóval arról, hogy szexuálisan mit tartunk izgatónak, vagy "esztétikusnak", arról nem tehetünk... Arról tehetünk, hogy hogyan reagálunk (vagy nem reagálunk).

Remélem ezzel világossá tettem a helyzetet és senkit nem bántottam meg!

2018. aug. 11. 12:18
 28/36 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem senki sem kéri, hogy legyél te is meleg, ahogy azt se, hogy örülj a dolognak, mert nem akarja ezt senki erőltetni, de cserébe ne azt kapjuk vissza, hogy mennyire undorítóak vagyunk, mert mi is képesek vagyunk szeretni, csak épp az azonos nemet.

Eszemecserét pedig lehet itt folytatni, nem igazán értem mire gondoltál az alatt, hogy te ezt intelligens emberekkel képzelted.

Annak meg csak örülök hogyha te ezt elfogadod, de valahogy nem így jön le, olyan mintha be akarnád magyarázni, hogy te elbeszélgetsz egy homoszexuális beállítottságú emberrel is, ami alap lenne, mert ettől függetlenül nem különb tőled. :D Tudod mit, ha ezzel nem bántod vagy sértegeted őket, akkor nincs is semmi gond.

Egy nő-nő párost pedig nyilván jobban elfogadsz, mivel vonzóbbnak tartasz egy nôt, mint egy férfit, szóval a férfi-férfi párost annál inkább kizárod. Bár azt nem tudom milyen nemű vagy, de valószínűleg egy heteroszexualis férfi, ami nem lepne meg ilyen esetben.

(20-as voltam)

2018. aug. 11. 12:21
 29/36 anonim válasza:
19%

Kérdező, semmi baj nincsen vele, ez a természetes.

A homofóbia szót sem mi találtuk ki, hanem azon személyek akik a saját neműkhöz kezdtek el vonzódni, amolyan "gúny"jelző.

Olyan meg magától értetődően nincs, hogy valaki "rossz" testbe születik, ezt is csak Ők akarják elhitetni az emberekkel. A társadalmi és környezeti hatásoknak köszönhetően válnak azzá amivé. Egy nagyon-nagyon egyszerű példa, egy fiú gyermeknek az apjával kell lennie többet, majd részben vonzódni kezd az ellenkező neműekhez, mert azt nem ismeri még, az érdekli és ez így is a természetes.

Ahogy a fiúknál ugyanúgy undorító a lányoknál is a meleg hajlam, annyi van annál, hogy a férfiak azt "könnyeben" lenyelik, de gyomorforgató az is. A biszexualitás és leszbiség, transzneműség, hagyjatok már ezekkel, melegek, ez a legegyszerűbb, egyszerűen nevetséges.

Egyszerű biológia, aki fiúnak születik az fiú lesz, később férfivé válik, a lányok pedig lánynak születnek, majd nővé érnek, ez a természetes. Igazi nővé a nők csak egy férfi mellett tudnak válni és ez oda-vissza igaz.

Vallástól és hittől függetlenül, nem vagyok hívő személy, undorító az, hogy lassan az lesz természetes, hogy elfogadjuk. Akik nincsenek ellenek, vagy támogatják, de még heteroszexuálisak..., azoknak szoktam mondani, hogy remélem majd a gyereketek kőkemény meleg lesz, ezzel megszakítva a vérvonalat.

Kérdező, én is szoktam hangoztatni a nézeteim, senki nem szól be nekem vagy néz le. Az ésszerű érvek ellen nem tudnak mit tenni, na meg az sem mindegy, hogy mennyivel vagy nagyobb és erősebb náluk... persze kisugárzástól is függ. Szépen tudják csak azt, hogy nincs helyük sehol, én nem szeretném, nagyon nem szeretném, ha majd a gyerekemnek olyan közegben kelljen felnőnie ahol nyíltan mennek az utcákon a melegek ölelkezve, csókolgatva egymást.

Ideje lenne felnőni és nem álomvilágban élni, az emberek közel sem egyenlőek. Igen, ha az egyik barátomról/haveromról derülne az ki, hogy meleg, annyi volt. A saját gyerekemtől nem fogok ilyet hallani, mert normálisan lesz nevelve... társadalmi és környezeti hatás...

Ahogyan az is kész tény, hogy a nők a gyengébbik nem, ezen sem lehet változtatni, ahogy azon sem, hogy az a természetes, ha utálunk valamit ami egyáltalán nem normális. A nők elfogadóbbak, az férfiak nem, itt most a férfiakra gondolok, nem pedig a papucsállatkákra akik ott nyalnak ahol tudnak.

Ne aggódj, tartom a hátad kérdező, legalább van valaki aki tud még normálisan gondolkodni.

2018. aug. 11. 12:39
 30/36 anonim ***** válasza:
82%

30-as

Remélem tudod, hogy az, hogy a gyereked milyen beállítottságú lesz nem választás kérdése...

Ha netalán mégis melegnek születne, akkor max csak azért erőltetné a "normális" viselkedést, mert te ezt rákényszeríted, mivel számodra ez undorító, és milyen hülyék az emberek, mert vannak köztük akik sajnos ilyennek születnek és nem tudnak ellene tenni semmit, csak élni az életüket azokkal szemnben, akik szintén úgy állnak hozzá ahogyan te. Most komolyan képes lennél emiatt megszakítani minden kapcsolatod egy barátoddal/haveroddal? Szerinted más ember lesz utána?

A gyerekedet pedig sajnálnám ha melegnek születne, mert talán még ki is dobnád ezért otthonról.

Igen, te nem vagy ilyen helyzetben, örülj neki, de így, hogy téged nem érint könnyű azt mondani, hogy ez mennyire nem normális és undorító :D

Ha két azonosnemű megfogja egymás kezét az utcán akkor az miért lenne rossz? Zavar? Szeretik egymást, és nem azt látod hogy egymás szájában vannak, mert hát ugye egy sima csók sem megengedett, viszont aki "normálisnak" született az csinálja nyugodtan, mert miért ne?

Aki "normalis" az kimutathatja hogy szereti a másikat, akár közösségben is, megnézném neked hogy esne elnyomva lenni úgy, hogy a párod kezét sem foghatod, mert a semmiért lennél elítélve.

Bocsánat a durva fogalmazásért, de ez kicsit felhúzott.

2018. aug. 11. 13:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!