Ha az abortuszt engedélyezik, akkor az eutanáziát miért nem?
Ha egy nő dönthet úgy, hogy megöl egy megnemszületett gyereket, akkor egy ember miért ne dönthetne arról, hogy akar-e élni? Az abortusz erkölcsileg sokkal elfogadhatatlanabb az eutanáziánál. Milyen hülye kifogás az, hogy a nő teste a nő döntése. Nem, nem a nő teste. A magzat saját életet él, ha megszületik. A vese, meg a máj a nő teste, de magzat nem az.
Ha meg ennyire liberálisak vagyunk döntésszabadság terén, akkor legyen úgy mint Belgiumban és dönthessen mindenki arról, hogy akar-e aszisztált öngyilkosságot, mert így nem lehet azt mondani, hogy aki nem akar élni az oldja meg maga.
Buta kérdés egy ostoba embertől.
Aki nem lát különbséget egy sejtcsomó/embrió/magzat (ami egy percet sem élt) műtéti úton történő eltávolítása, és aközött, hogy egy megszületett, élő, lélegző, x éves ember meghal, az bizony ilyesztő mértékben buta.
Egyébként én abortuszpárti vagyok, és eutanáziapárti is, szerintem engedélyezni kellene, nyilván úgy értem, hogy törvényi keretek között kellene rá lehetőséget biztosítani.
Attól, hogy te az abortuszt gyilkosságnak tartod, (ami alapból marhaság, mert nem lehet megölni olyat aki meg se született, sosem élt egy percig se) más még nem feltétlenül gondolkodik így. Ha te így látod, hát a te dolgod, de ne akard már ilyen erőszakosan ráerőltetni másokra a saját egyéni nézeteidet.
Tudod, hibás az okfejtésed. A magzat a nő testében van, nincs önálló akarata mert kezdetleges, fejletlen stb. Így aztán a nő dönti el, hogy a későbbiek folyamán élhet-e vagy sem.
Az a magzat a nő teste nélkül sehol se lenne. Az a magzat a nőből szívja el az életet, a táplálékot. Így a nőnek igenis joga van megakadályozni ezt, ha így dönt. Mivel nincs 100%-os védekezési módszer, ezért akár azzal is, hogy fogja magát, és abortuszt végeztet.
Nem a te tiszted eldönteni kinek mihez van joga! Ki a francnak képzeled magad, hogy ilyen stílusban idegeneket gyilkosozol le csak mert adott esetben abortuszuk volt?
És még mielőtt az jönne, nem nem volt abortuszom, csak rühellem az ilyen megmondóembereket akik azt hiszik csak az az igaz és egyetlen amit ők mondanak és ahogyan ők gondolkodnak. Hát nem, van más út, más vélemény is.
Amúgy terhes sem voltam, tisztában vagyok a védekezési módszerekkel és alkalmazom is őket. Plusz szerencsém volt, hogy ezek mellett nem lettem terhes. Ha megtörtént volna, és nem lett volna alkalmas valami miatt, abortuszra mentem volna. Pont. Ettől még sem én sem senki más nem lesz gyilkos. Egy abortuszon átesett nő nem szúrt agyon, nem fojtott meg, nem lőtt le senkit, hogy gyilkossággal lehessen vádolni.
A nő teste, a nő döntése.
Nem, nem "valaki más" testéről dönt, hanem a sajátjáról.
Ugyanis ez a "valaki más" esetleg még testtel sem rendelkezik, ráadásul a nő teste nélkül életképtelen. Egy már élő embernek a saját testéhez való joga erősebb, mint egy élettelen csomónak ahhoz, hogy MAJD TALÁN.
Egyszerűbben fogalmazva: az ő teste, ő dönti el, ki használhatja. Még véradásra se kötelezhetnek senkit, nem még majd egy olyan komoly dologra, mint a terhesség...
Az eutanáziánál szintén a saját testéről dönt a beteg. ELVILEG. Aztán ez után a visszaélések elkerüléséről még természetesen lehetne beszélni.
"egy nő dönt egy organizmus élethez való jogának elvételéről"
...a marhapörkölt-főzésnél is.
Ráadásul önálló akarattal bíró, senki testét nem károsító, érezni képes, érzelmekkel rendelkező lény felett. Állatok százezreit mészárolják le csak itthon NAPONTA. Kizárólag a húsuk miatt miatt (és akkor a kísérleti állatokról ne is beszéljünk).
Komolyan, egy embrió miatt problémázol???!
Az abortusznál az a kérdés, hogy mit tekintünk életnek, vagy az élet lehetőségének?
Lehetne temetni a véres vattát, mert miért ne, ha a Biblia tiltja az onanizálást, hiszen láthatóan már azt is hasonlóképpen ítélték meg.
Spártában még a megszületett gyermekek között is lehetett szelektálni, így döntött a társadalmuk, elég ostobán a mai fogalmaink szerint, mert sok csenevész lurkóból válik később vasgyúró.
A mai abortusz időkorlát elég jól megindokolt, bár kétségtelenül van abban az érvben valami, amit a kérdező és mások is hangoztatnak, de mégis, ez egy kompromisszum, amely más szempontokat is figyelembe vesz.
Szerintem ha egy kellőképpen felvilágosult társadalomhoz jutunk, ahol minden lehetőség megvan a nem kívánt terhesség elkerülésére, akkor lehet, sőt kell is az abortuszon szigorítani.
Az állatvilágban is van szelekció, jó évben az oroszlánok gondosan vigyázzák kölykeiket, de katasztrofális időkben a hím megöli az utódait, minek szenvedjenek potyára és a végén úgysem élik túl, vagyis sokszor a látszólagos kegyetlenség tulajdonképpen szánalomból történik.
Lényegében ezzel el is jutottunk az eutanáziához. Valóban nehéz döntést hozni, megengedni, hiszen nemegyszer előfordul, aki nem akar tovább élni, annak később megváltozhat a véleménye, de olyan esetekben, amikor már menthetetlen egy beteg és csak a szenvedései hosszabbodnak meg, irgalmasabb őt attól megkímélni.
Az orvosok ismerik már a stádiumot, tudják, mi következik, bár természetesen mindenki hallott már csodás esetekről, amikor minden diagnózis dacára meggyógyul egy haldokló.
Egy a tízmillióból, de ilyen indokok mégis lehetetlenné teszik az eutanáziát.
Nekem ez a véleményem, de természetesen tévedhetek, nem ragaszkodom feltétlenül hozzá, döntsék el az okosok, vagy a többség, fogékony vagyok az érvekre és betartanám, betartom a törvényeket.
Ha magam is rákos leszek és elérek abba a stádiumba, akkor nincs mit tenni, végig kínlódni fogok a megváltó halálig, ha nem könyörülnek meg a törvények rajtam és más is így lesz vele.
Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy elvileg egészen liberális lennék az abortusszal, de mégsem tehetem, mert ostoba lennék és igazságtalan, ugyanis Ratkó gyerek vagyok, születésemkor már létezett két testvérem, nehéz idők voltak, minek ragozzam, ha nem tiltják be, aligha maradtam volna meg és sok más újszülött társam sem.
Ennek persze vannak hullámai, a Ratkó gyerekek utódai, a hetvenes években és azok utódai, vagyis lehet, hogy ha nem tiltják meg anno, akkor most sokan nem tudnának kardoskodni mellette, mert már a nagyszüleik sem születtek volna meg.
29 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!