Tényleg furcsa, ha valaki nem akar egyházi temetést?
Neg vagyok keresztelve, de kb minek. Sosem tudtam azonosulni ezzel a "ha jó leszel a mennybe jutsz" dologgal. Nem mondom, hogy nem hiszek Istenben, vagy legalábbis valamilyen ilyesféle mozgató erőben, de közel sem úgy ahogyan a vallások leírják. Emellett a legkártékonyakk és legképmutatóbb szervezetnek az egyházakat tartom.
Szándékosan nem volt templomi esküvőnk. Ahonnak feljött a téma: voltunk most egy temetésen, és nem beszélt túl szépen a pap. És ezt vesézgettük párom családjával, és amikor mondtam, hogy felháborító, hogy nem is a halottról emlékeznek meg, hanem iss is Istent meg Jézust nyomatják, meg hogy bele kell nyugodni hogy egy 30 körüli fiatal meghal (nem mellesleg erősen orvosi mulasztás szagú a történet), mert ez az Isten akarata... És mondtam hogy ettől hányni tudnék, és én többek között ezért sem akarok egyházi temetést.
Erre lehurrogtak, hogy mit képzelek, azt szeretném, hogy majd elkaparjanak, mint egy kutyát? (Tudom, hogy vannak polgári temetések is, egyen voltam, az nagyon szép volt. Csomó szép dolgot hoztak föl a halottal kapcsolatban, tényleg a megemlékezésről szólt).
Tudom, hogy van akinek ez fontos, de szerintem sokan végig se gondolják (mint gyerekek esetében a keresztelőt).
Tényleg annyira furcsa ez?
dehogynem pontoztál le - de mindegy ez.
Az indulatot azért nem érted, mert te nem tudtad, hogy én tudtam, hogy ez lesz:
begyűlnek a vallást ócsárlók és indulatosan össze-vissza beszélnek - és ez okoz egyfajta sekélyes kielégülést náluk. Ettől semmi sem lesz jobb, egyetlen hívő sem lesz hitetlen, egyetlen hitetlen sem lesz hívő, még soha senki nem változtatta itt meg a világnézetét, létszemléletét - elég nagy idő pazarlás ez.
Tudtam, hogy ez lesz - mert a bevezetődben megadtad hozzá a felütést - és mert a gyakori "vallás " valláskritika " részei egyre lejjebb mennek - már szintnek sem nevezhető mocsár.
"hogy felháborító, hogy nem is a halottról emlékeznek meg, hanem iss is Istent meg Jézust nyomatják,"
- Nyomatják... igen... elképesztő tudatlan szinten vagy,
és mint dögre a legyek, be is gyűltek a hozzád hasonlók.
"Inkább lenne számomra felháborító, hogy olyanok veszik igénybe, akiknek semmit sem jelent"
- Ezt tényleg értelmetlen - de van valami közünk ahhoz, hogy ki hogy kéri a temetését???? Szerintem semmi. Legyen már mindegy, hogy akarja a saját temetését.
Kalkuttai Teréz anya például ragaszkodott ahhoz hogy minden halottat a saját kívánsága szerinti temessenek - bármilyen vallású, az elegyen, amit kér, a kérése szerinti szertartással temessék.
Úgy kezdte a tevékenységét, hogy egy pajtát rendbe tett és felírta rá, haldoklók háza - és azokat hozták oda akik egyébként az utcán méltatlanul haltak volna meg- reggelente Indiában összeszedik az elhunytakat. Teréz anya és nővérei ápolták őket - nagyon kevesen gyógyultak meg. Azt mondta, az emberi méltósághoz hozzátartozik, nem csak, hogy méltóan éljen, az is hogy méltóan haljon meg.
Lehet, hogy egy kicsit többet tudott nálunk az emberről, az emberi lényegről, az életről és a halálról.
Te pedig fiatal vagy, messze van ez a kérdés nyilván - ezt azért hoztad elő, mert ma ez jött ki belőled. Valami fölösleges támadást a vallás ellen minden nap kell itt tenni - ötször.
Ma ez jutott eszedbe.
Holnapra mit tervezel?
Jól ki vagy tatája !
Egyél sütit! Szeretem a sütit! A süti jó!
Te most nem annyira, de a süti igen.
Konklúzió: Egyél sütit! A süti jó!
Nem furcsa ha valaki nem akar egyhazi temetest. De azt meg nem ertem hogy ha egyertelmuen hivo kozegben van valaki az miert ereszti el negativ oblos velemenyet tudvan hogy az ezeknek az embereknek provokalo?!
Vagy jatszod a hulyet (bocs) hogy most ferditve teszed fel a kerdest vagy csak tenyleg szimplan hulye vagy, hogy nem latod a kulonbseget abban hogy miert igy reagaltak, ahogy ( es hogy reagaltak volna ha nem ilyen gusztustalanul adod elo magad csak mert te meg ezt hiszed...).
Szoval?
Avagy a te vallasos az egoizmus? Mert ez sem tul vonzo. Sokan ettol hanynak baratom es nem csak a hivok. ;)
De egyebkent senki le se tojja a fejed. Ha nincs benned erzek az emberekhez, elfognak toled fordulni azt meg azert utalhatod oket. :D ez is lehet egy elet. Van akinek ezt a szerepet is vallalni kell.
11 vagyok (13-14 más válaszoló) és ki a fsz mondta neked hogy hívő vagyok ? bedobtad a szokásos, elcsépelt, aljas frázist "milyen keresztény vagy te" - anélkül, hogy lövésed lenne, ki-mi vagyok. Páros lábbal ugráltok a vallásokon és elvárjátok, hogy ezt eltűrjék - szánalom.
Menjél a bús vasporosba és egyél "sütit".
Igen, elnézést a szóhasználatért és kivitelezésért - de felhívom a figyelmet, a tartalom viszont nagyon-nagyon más volt, ha esetleg valakit az is érdekelne.
Egyébként nagyon tanulságos volt.
Részemről be is fejezem, hogy érlelődjön a tanulság, visszavonulok.
Köszönöm a beszélgetést.
11# Mért pontoztalak volna le? Mert nem értünk egyet? Ne magadból indulj ki, öregem...
13# Éppen ez a lényeg, hogy nem mondanám őket vallásfanatikus embernek, sőt, annyi jött le nekik vallásosként az egészből, hogy raccsolt a pap! Emiatt nem tetszett nekik a temetés! Nekem meg a beszéd tartalma nem tetszett! Nem látod ellentmondásosnak, hogy ezek az emberek szólnak le elég agresszívan, amikor kb a látszat számít nekik? A kérdés, hogy furcsa-e amiatt lett kiírva, mert szerintem egy polgári sokkal tartalmasabb. És igen, az ilyen emberek miatt az a véleményem az egyházról meg a vallásról ami! Te magad is alátámasztod.
14# Miből szűrted le, hogy a "vallásom az egoizmus"? Nincs bajom az emberekkel, többnyire nekik sem velem, de akik az elvakultságuk miatt bántanak másokat azt valóban nem kedvelem. Ha ezek elfordulnak tőlem hát tegyék, akárhányan vannak.
Ismétlem, volt itt olyan, aki nem értett velem egyet, és megindokolta miért fontos neki! De nem kezdett el ócsárolni meg személyeskedni. Igazatok van, ez nem vallásfüggő. Ti simán csak agresszíva idióták vagytok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!