Tényleg furcsa, ha valaki nem akar egyházi temetést?
Neg vagyok keresztelve, de kb minek. Sosem tudtam azonosulni ezzel a "ha jó leszel a mennybe jutsz" dologgal. Nem mondom, hogy nem hiszek Istenben, vagy legalábbis valamilyen ilyesféle mozgató erőben, de közel sem úgy ahogyan a vallások leírják. Emellett a legkártékonyakk és legképmutatóbb szervezetnek az egyházakat tartom.
Szándékosan nem volt templomi esküvőnk. Ahonnak feljött a téma: voltunk most egy temetésen, és nem beszélt túl szépen a pap. És ezt vesézgettük párom családjával, és amikor mondtam, hogy felháborító, hogy nem is a halottról emlékeznek meg, hanem iss is Istent meg Jézust nyomatják, meg hogy bele kell nyugodni hogy egy 30 körüli fiatal meghal (nem mellesleg erősen orvosi mulasztás szagú a történet), mert ez az Isten akarata... És mondtam hogy ettől hányni tudnék, és én többek között ezért sem akarok egyházi temetést.
Erre lehurrogtak, hogy mit képzelek, azt szeretném, hogy majd elkaparjanak, mint egy kutyát? (Tudom, hogy vannak polgári temetések is, egyen voltam, az nagyon szép volt. Csomó szép dolgot hoztak föl a halottal kapcsolatban, tényleg a megemlékezésről szólt).
Tudom, hogy van akinek ez fontos, de szerintem sokan végig se gondolják (mint gyerekek esetében a keresztelőt).
Tényleg annyira furcsa ez?
Elolvastam. Nem furcsa. A legkevésbé sem furcsa, hogy nem akarsz egyházi temetést.
Annyira nem tudsz semmit a rítusról, a szakrális szertartásról, hogy fájt olvasni, amit írtál..
Akik lehurrognak nézzenek magukba,hogy úgy neveltek fel, hogy lövésed sincs a vallásról -ezek után legyen már mindegy nekik, hogy ásnak a sírba.
"Szándékosan nem volt templomi esküvőnk."
Hű, aztán oda ne rohanjunk, meg vissza.
Előre megfontolt szándékkal:)))
Elnézést, hogy nem tudtam olyat írni, ami lelkesít, örömmel tölt el és jogos, hogy O-ra pontozol a vallás ellen együtt-hörgő társaiddal, megérdemlem, "nem furcsa".
Nem furcsa. Ha furcsa lenne, biztosan nem akarnák sokan így.
De azon emberek véleményét tiszteletben kell tartanod, akik furcsának tartják. Mindaddig, amíg csak tartják.
Nem furcsa, ha nem vagy keresztény minek, csak színjáték lenne.
Viszont én keresztényként az egyházi temetést szebbnek tartom. Mivel hiszek a feltámadásban, ezért számomra egy polgári temetés tök depressziós, mivel kb. arrol szól az egész, hogy jajj, elveszítettük, nincs tovább vége, míg az egyháziban benne van, hogy ez nem a vég, és a feltámadás reményében bízva veszünk búcsút a halottól. Kevésbé fájdalmas szerintem, mint a polgári.
Kedves első, nem ők neveltek fel, engem a szüleim neveltek, párom szülei meg a páromat. :D
Nem tartom szomorúnak, hogy nem vagyok gyakorló hívő, és nem tartom szomorúnakbazt sem, hogy nem ragaszkodomnaz efféle szakrális szertartásokhoz (ahogyan fogalmaztál).
Nem pontoztalak le, de nem értem ezt az indulatot. Írt ide olyan is, akinek fontos a szertartás és meg is indokolta miért. Csak azt nem értem, amikor valakinek ilyen módon a vallás nem jelent semmit, az miért szül ilyen indulatokat egyesekben, mint amit te is produkáltál.
És igen, előre megfontolt szándék :D
Miért, előre megfontolt szándék a keresztelő, a bérmálkozás, a házasság is, nem? Inkább lenne számomra felháborító, hogy olyanok veszik igénybe nagymellénnyel, akiknek semmit sem jelent.
Akik normálisan válaszoltak, azoknak köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!