Miért szemetelnek Mo. -n ennyire? Mit lehetne tenni ellenük?
Ezt is, mint néhány más dolgot is nálunk feléből-harmadából intézik. Itt a lakóhelyem példája:
Nálunk edig egy helyi vállalkozó szállította a szemetet, és a helyi lerakóba ürítette. (Ez sem jó, és szennyezi is a környezetet, de legalább csak egy helyen) Ez olcsó is volt, és minden kirakott szemetet elvitt.
A papírt, vagy a műanyag flakont eddig is vagy a szelektív gyűjtőbe vittük, vagy leadtuk az iskolában/óvodában ahonnét egy másik vállalkozó elvitte további hasznosításra, a kapott pénzt meg a gyerekekre költötték! A zöldhulladékot kivihettük a lerakóba.
Most ISO minősítésű cég viszi a szemetet, a régi lerakót bezárták. Az új cég semmit nem visz el a háztartási hulladékon kívül, és az évi kétszeri lomtalanításkor se visznek el mindent. A zöldhulladékot, rossz TV-t, autógumit, rossz akksit, egyéb veszélyes hulladékot egyénileg kellene elvinnünk a tőlünk 30 Km-re lévő lerakóba, ezért jópáran ott szabadulnak meg tőle, ahol tudnak!
Azóta megszaporodtak errefelé is az illegális lerakatok, és mint tudjuk a szemét vonzza a szemetet. Ahol valaki eldob egy zsákkal, ott nemsokára teherautónyi lesz!
Én cigarettázom, mégsem dobom el a csikket, bár tényleg nagyon kevesen teszik ezt meg. Azt vettem észre, hogy a körülöttem lévőkre is jó hatással vagyok igy, legalább amikor velük vagyok, akkor nem szemetelnek.
Sajnos azt is észrevettem, hogy nagyon sokan mondják, hogy milyenek ezek a szemetelők, mert milyen koszos ez az ország. Anyámék is pont ezt hangoztatják, de mikor megyünk valahova autóval, egyszerűen kidobják az ablakon, és észre sem veszik, hogy éppen szemetelnek, mert akkor ez a könyebbik és kényelmesebbik megoldás. Ez egy példa volt, hogy ne ócsároljunk mindenkit, még mielőtt magunkba nem szálltunk.
A lányom iskolájában is volt erről téma. Egyetlenegy szemetes van azon a hatalmas udvaron. Miért? Azért, mert azt mondják, hogy ronda a sok szemetes. Majd milyen ronda lesz a sok szemét az udvaron!!!
Itt alakult egy club, ami sok mindennel foglalkozik, köztük a természetvédelemmel is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!