Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szemetelnek Mo. -n...

Miért szemetelnek Mo. -n ennyire? Mit lehetne tenni ellenük?

Figyelt kérdés
megyek basszus az ERDŐBEN és ott a sörösdoboz meg a véres tampon meg a koszos pelenka.
2008. okt. 27. 07:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én seemi pénzért nem dobnék el semmit sem erdőben sem másutt. Volt egy bnőm aki megcsinálta, erre én végig felvettem és végig ott hoztam mellette. Igaz nincs is már meg az az asszony:)
2008. okt. 27. 16:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt is, mint néhány más dolgot is nálunk feléből-harmadából intézik. Itt a lakóhelyem példája:

Nálunk edig egy helyi vállalkozó szállította a szemetet, és a helyi lerakóba ürítette. (Ez sem jó, és szennyezi is a környezetet, de legalább csak egy helyen) Ez olcsó is volt, és minden kirakott szemetet elvitt.

A papírt, vagy a műanyag flakont eddig is vagy a szelektív gyűjtőbe vittük, vagy leadtuk az iskolában/óvodában ahonnét egy másik vállalkozó elvitte további hasznosításra, a kapott pénzt meg a gyerekekre költötték! A zöldhulladékot kivihettük a lerakóba.

Most ISO minősítésű cég viszi a szemetet, a régi lerakót bezárták. Az új cég semmit nem visz el a háztartási hulladékon kívül, és az évi kétszeri lomtalanításkor se visznek el mindent. A zöldhulladékot, rossz TV-t, autógumit, rossz akksit, egyéb veszélyes hulladékot egyénileg kellene elvinnünk a tőlünk 30 Km-re lévő lerakóba, ezért jópáran ott szabadulnak meg tőle, ahol tudnak!

Azóta megszaporodtak errefelé is az illegális lerakatok, és mint tudjuk a szemét vonzza a szemetet. Ahol valaki eldob egy zsákkal, ott nemsokára teherautónyi lesz!

2008. okt. 27. 18:05
 13/15 anonim válasza:
100%
mert sajnos ez a magyar morál!!mint amikor a zebránál direkt gyorsít hogy futni kelljen a gyalogosnak,majd kiordít hogy a k... anyád!!én is imádok a természetben járni,de sok lehangoló dolgot látok!még azt is szeretem mikor a boltban csupasz kézzel nyomkodják a zsemléket kb.2centire van a tasak amit a kezére tehetne!és még sorolhatnám...
2008. okt. 27. 19:18
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én cigarettázom, mégsem dobom el a csikket, bár tényleg nagyon kevesen teszik ezt meg. Azt vettem észre, hogy a körülöttem lévőkre is jó hatással vagyok igy, legalább amikor velük vagyok, akkor nem szemetelnek.

Sajnos azt is észrevettem, hogy nagyon sokan mondják, hogy milyenek ezek a szemetelők, mert milyen koszos ez az ország. Anyámék is pont ezt hangoztatják, de mikor megyünk valahova autóval, egyszerűen kidobják az ablakon, és észre sem veszik, hogy éppen szemetelnek, mert akkor ez a könyebbik és kényelmesebbik megoldás. Ez egy példa volt, hogy ne ócsároljunk mindenkit, még mielőtt magunkba nem szálltunk.

2008. okt. 27. 23:10
 15/15 anonim ***** válasza:

A lányom iskolájában is volt erről téma. Egyetlenegy szemetes van azon a hatalmas udvaron. Miért? Azért, mert azt mondják, hogy ronda a sok szemetes. Majd milyen ronda lesz a sok szemét az udvaron!!!

Itt alakult egy club, ami sok mindennel foglalkozik, köztük a természetvédelemmel is! :)

2008. nov. 9. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!