Gyülölöm az embereket. Mit tegyek?
Hülyén közelítetted meg a dolgot.
Alapjáraton én sem bírom az emberek, kb hasonló okok miatt: környezetszennyezés, pláne állatkínzás.
De attól nem teszed jobbá a világot, ha genyózol a rokonokkal meg a haverokkal.
Én azoknak a társaságát keresem, akik hasonlóan gondolkodnak.
Állatbarátok nagyon sokan vannak.
Szerintem fordítsd az energiádat hasznos tevékenységre, pl ha látsz rossz sorban tartott állatot, azt jelentsd az állatvédőknek a közeledben és az önkormányzatnak.
Ha látsz egy láthatóan beteg cicát/kutyát, akkor ha módodban áll vidd el állatorvosnak. A költséget neked kell állni, ezt rögtön az elején közli majd a doki.
Én nem vagyok benne fészbukon ilyen állatvédős csoportokban de már volt olyan, hogy találtam beteg cicát, fogtam és elvittem orvoshoz.
Bezárkózás helyett találd meg azt, akik segítségre szorulnak. Ha körbenézel meglátod, milyen sokan vannak.
Én is így vagyok hogy a rossz tulajdonságaikat gyűlölöm. Viszont akkor szokott ez az érzés változni, ha én csak azért se azt a rosszat csinálom amit ők. Valamikor voltam önellátó a szülői házban, megtapasztaltam milyen az. És mostanában is azon jár az eszem hogy ismét az leszek. Mivel még diplomás állás sem volt annál jobb.
Például ez a hölgy is ki van békülve a fővárosi élettel, mióta erdő széli házba költözött és ezért ő már tiszta levegőt szív és máshogy sem részese a városoknak:
Laptopján távmunkát végez.
És a barátaid és a családod ölte meg az oroszlánokat meg a gepárdokat???
Miért a hozzád közelállókat bünteted azért, amiket vadidegen emberek csinálnak??
Már több ezer éve van megoldás a problémádra.
Úgy hívják remete. Keress egy elhagyatott helyet és élj ott.
Azokra haragszol, akik ezeket csinálják, de azokra vetíted ki a haragod, akik körülötted vannak? Ők ezt megérdemlik? Szeretnél úgy bánni a környezetedben lévőkkel, ahogy megérdemlik, és még picit jobban, hogy érezzék, hogy szereted őket?
Első sorban egy szakemberrel beszélj, hogy ezen akarsz változtatni. Tudd meg, hogy mi az oka annak, hogy nem a környezeteddel foglalkozol. Aztán kognitív torzításoknak is utána nézhetsz, mert úgy gondolom, hogy nem a valóságban élsz. Nem hiszem, hogy a környezetedben lévő emberek felelősek azokért, amiért őket sújtod.
Ha van még barátod, akivel beszélhetsz, akkor mond meg neki, hogy segítséget szeretnél kérni, mert úgy veszed észre rossz útra tértél és öntsd ki neki a lelked, hogy ezek a gondok gyötörnek és emiatt vagy undok másokkal, de nem tudod mit tegyél. Ha meghallgat és elmondja, hogy mit gondol, azokat gondold végig, hogy mit jelentenek. És gondold végig, hogy ő látja rajtad ezeket, amiket mondani fog. És ha úgy gondolod, hogy ezeket te nem látod meg magadon, akkor tényleg kérj segítséget szakembertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!