Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Borzasztóan gyűlölöm a kapital...

Borzasztóan gyűlölöm a kapitalizmust, és az ostoba agymosott embereket, hogyan törhetnék ki ebből?

Figyelt kérdés

A helyzet konkrétan az, hogy lenne igényem emberek társaságára, de a mai „fogyasztó típusú” emberek iszonyúan irritálnak: nincsen semmi életük, 8-12 órát dolgoznak, hogy a nap hátralévő részét fogyasztással töltsék, miközben nagyon sokuk beteg (civilizációs betegségek: cukorbetegség, kövérség, allergia stb), de csak azért nyomatják ezt az életmódot.

A sok agymosott zombi hisz a politikusoknak (mindegy, hogy melyik párt, mert mindegyik elfogadja ezt a rendszert) marketingeseknek, összevesznek minden felesleges dolgot, miközben csak rombolják a saját környezetüket.

Akárhányszor megyek be a belvárosba, szinte megfulladok a benzingőztől, mindenki autóval vagy motorral jár, és a kőbunkó nyomorék autósok,a zebráknál megállás helyett inkább dudálnakés ordítanak, hogy „elütlek a k.urva anyádat!” A buszok meg tök üresen mennek, néha néha, 1-1 nyugdíjast látok rajtuk összesen…

Ugyanez a környezetpusztítás elmondható a többi tevékenységükről is, pl az élelmiszeripar (azon belül főleg a hús és tejipar) is iszonyú károkat okoz a bolygónak, így én ezt az iparágat sem akarom támogatni. Ahogy a többit sem… undorodom a fogyasztástól.

Legszörnyűbbnek azt tartom, hogy a szocializációjuk (média, oktatás, társadalom stb) révén olyan szinten agymosottak, hogy jó képet vágnak a saját kizsákmányolásukhoz is… pl tapsolnak orbánnak amikor bevezetnek egy új adót, de akár a többi politikust és marketingest is felhozhatnám példának…

Legszívesebben fognám magam és kiköltöznék a természetbe, távol a város és az emberiség szennyétől, mocskától.. ezzel „csak” az a baj, hogy ma már minden terület állami vagy magántulajdon…

Esetleg még az önellátáson gondolkodok, mert egy tanyán legálisan is termelhetnék magamnak, viszont ha összebarkácsolnék egy bunkert vagy kunyhót, még fizetnem kéne az államnak, hogy egyáltalán lakhassak benne. Nos, ez az amire nem vagyok hajlandó. Ki akarok törni mindenáron a kapitalizmusból, és amíg az emberek ennyire kőbunkók és fogyasztás centrikusak addig közülük is…

Tudom kicsit zavaros lett amit írtam, de ez a téma olyan nagy, hogy hetekig tudnék róla beszélni, de most nem akarok kisregényt írni.

2017. márc. 28. 14:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
20%
Irj meg, az segit. Ertelme nem lesz (ennek itt fentebb sincs, csak vagdalkozas minden alap nelkul egy frusztralt, buta es tanulatlan embertol), de levezeti a feszultseget.
2017. márc. 28. 15:10
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Írj a gondolataidból regényt, novellát. Ha találsz kiadót hozzá és vevő is lesz, előbb-utóbb megvalósíthatod a függetlenségedet.
2017. márc. 28. 15:51
 3/13 anonim ***** válasza:
21%

Tenyleg zavaros, nem vagy teljesen komplett...

Amugy meg veszel magadnak egy tanyat valahol Szabolcsban, aztan elhetsz mint egy remete.

2017. márc. 29. 07:28
 4/13 veterán vas ***** válasza:
24%

Szíven ütöttek a gondolataid.

Sajnos érintett vagyok a kérdésben, hiszen én is azon emberek közé tartozom, akik napi 8-12 órát dolgoznak.

Sokan, nagyon szívesen fogalmaznánk meg úgy, ahogy Lali mondta Rókának amikor bezárták őket Üvegtigrisbe: "hidd el ez nekünk nem jó, nagyon nem jó".

Csakhogy a mi esetünkben kevés annak a bizonyos lakatnak a leverése, annyitól, mi még nem leszünk szabadok.

Minden esetre, kívánom, hogy valósítsd meg az álmaidat, barkácsolj magadnak egy egyszemélyes EKO bunkert, valahol az Isten háta mögött. Biztos szép, kényelmes és főleg komfortos lesz.

Talán még áram és internet sem lesz benne -hiszen egy környezettudatos ember ezt megveti- így nem fogsz többé ilyen kérdéseket feltenni.

Igazad van, vesd meg a városi kőbunkókat, menj ki az erdőbe.

A fabunkók közé. :D

Sok szerencsét az álmaid megvalósításához!

2017. márc. 29. 09:54
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Abszolút megértelek és egyetértek veled, igazad van. Ugyanígy látom én is a helyzetet, és már 6 éve rendszeresen járok túrázni, imádom a természetet, a friss levegőt és vettünk a családdal egy sátrat is és nagyon nagy élmény ez a gyerekeimnek is..

Beléptünk a párommal egy hegymászó klubba és elvégeztünk 2 hegymászó tanfolyamot és most már komolyabb szinten és nagyobb gyakorisággal járunk ki a Tátrába és az Alpokba. A sportot kedvelő és űző emberek túlnyomó többsége ugyanúgy gondolkodik, ahogyan te.

Nekem is elegem van abból, hogy a reklámok mondják meg, nekem mire van szükségem.

Felül lehet ezen emelkedni úgy, hogyha csak azt veszed meg, amire valóban szükséged van.

Az emberek stresszesek, ahogyan írod, sokan lelki betegek is, és mégsem kapcsolódnak ki, de tényleg vannak kivételek, te is sportolj és egy sportklubban, vagy egyesületnél rengeteg olyan embert találsz, aki nem szeret tv-t nézni, kocsi helyett inkább biciklit használ például és még sorolhatnám.

Az önellátás is hasznos, legalább 100 féle okból. Pl. bió, amit termelsz, stb. de nem olyan egyszerű, nekünk nem jött össze, éppen a sok kirándulás miatt rengeteget vagyunk távol otthonról..

2017. márc. 29. 13:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, kérdező, hiszen hasonlóan gondolkodom én is. Nekem egy csepp vadvíz többet jelent, mint egy egész metropolisz. 18 éve, amikor a gyerekeim kirepültek, költöztem ki a városból egy kis falucskába, ahol magam termeltem meg mindent. Hatalmas területem volt, kis akácossal, fenyvessel, kis tóval, és a szomszédokat jószerivel csak akkor láttam, amikor felkerestem őket. A feleségem eljárt dolgozni, és a munkahelyén nem győzte eladni a bio-módon termelt portékánkat. Sajnos nyughatatlan természet vagyok, s egy idő után, noha akkor már elmúltam 50, győzött a kalandvágy. Hátrahagytunk mindent, s kijöttünk Németországba. 600 €-nk volt, és az első 6 hétben a kocsiban laktunk. Ismeretség semmi, nyelvtudás is hasonló. Ennek ellenére sem adtuk fel, és megtaláltuk a számításunkat. (Nem sokra rá leégett a házunk, s odaveszett minden.) De ha isten is, a párt is úgy akarja, a következő tavasz már újfent Mo-on talál majd minket, megint egy isten háta mögötti kis faluban, s elölről kezdek mindent. Nekem főleg az élelmiszernek csúfolt undormányokkal van bajom. Minden mű, minden csinált, nincs egy természetes falat a boltok polcain. Amit kapsz, gyönyörű, de semmi beltartalmi értéke, és csak megbetegíti az embert.

Sajnos a szolgáltatóktól nem lehet teljesen függetlenedni, hiszen áramra, internetre szükség van. A víz megoldható, Tv-t meg már amúgy is baromi régóta nem nézünk.

Szerintem kövesd a példámat, bár ismétlem, én is csak akkor vágtam bele ebbe, amikor a gyerekeim már miatt már nem volt fontos a városi lét.

2017. márc. 30. 14:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Némi önvizsgálat után rájöttem, hogy az előbbi hozzászólásom akkora maszlag, hogy ha a kutya bevenné, megveszne tőle. Hisz az én fiatalkorom is arról szólt, hogy előteremtsem, ami nem adatott. Az abszolút 0-ról indultunk, két mélytányérunk, két kanalunk volt, azt is a kórház étkezőjéből kölcsönöztük. Olyan albérletben laktunk, hogy ha este 10-kor kifogyott az olaj, reggelre befagyott a víz a pohárba. 12-es, futóra rakott kisméretű téglából volt a fal. :-))

Így aztán másod- és harmadállasokat vállaltam, hétvégente meg kőműves mellé jártam.

Szóval magam is megjártam ezt a "nincsen semmi életük, 8-12 órát dolgoznak," utat.

2017. márc. 30. 15:52
 8/13 anonim válasza:
77%

Én vagyok/voltam a kérdező, az új felhasználóm csak azért van, mert a gyik moderátorjai nem igazán komálják, hogy mindenhol Tor böngészőt használok.

„ Amugy meg veszel magadnak egy tanyat valahol Szabolcsban, aztan elhetsz mint egy remete.”

Ez azért sem fog összejönni, mert totál ateista vagyok, és az ország másik felén lakok.

Egyedem Begyedem:

Örülök, hogy hasonlóan látod a helyzetet. Igazából kirándulni már évek óta járok, ugyan magashegységekbe való eljutás kissé körülményes, többnyire megelégszek középhegységekkel is, de végső esetben, és ha nagyon kevés időm van aznap akkor egy város melletti erdő is megteszi.

Ezeken a helyeken amúgy arra lettem figyelmes, hogy a földutak jó részét tönkretették a járművek, sok helyen 1 méteres barázdákat véstek a talajba (ebből majd jó kis talajerózió lesz, hurrá) és csend sincs mindig, főleg ha a helyi crossmotoros hülyegyerekek „betévednek” oda. Nem mondom, hogy mindenhol ez van, de én már sokszor tapasztaltam. Persze még így is mérföldekkel jobban szeretek a természetben lenni, mintsem egy városban.

„Az önellátás is hasznos, legalább 100 féle okból. Pl. bió, amit termelsz, stb. de nem olyan egyszerű, nekünk nem jött össze, éppen a sok kirándulás miatt rengeteget vagyunk távol otthonról..”

Önellátó ismerősömmel felvettem a kontaktot, neki is 6 évbe telt mire megtudta valósítani.

Nekem még rengeteget kéne tanulnom, mert azon kívül, hogy ősszel ültettem fokhagymát a kis p.icsányi kertemben (kertes ház), nem sokat értek még az önellátáshoz.

Azt még hozzátenném, hogy ha önellátó vagy, akkor nem kell mindig utazni ahhoz, hogy élhető környezetbe kerülj, mert akkor az jó esetben házhoz jön :)

Miquel:

„ Nekem főleg az élelmiszernek csúfolt undormányokkal van bajom. Minden mű, minden csinált, nincs egy természetes falat a boltok polcain. Amit kapsz, gyönyörű, de semmi beltartalmi értéke, és csak megbetegíti az embert. „

Mivel én vegán vagyok, a bolti élelmiszerek jó részét eleve nem veszem meg, igyekszek amikor csak lehet őstermelőktől vagy piacon vásárolni, egészen addig amíg végre megtanulom saját magamnak előállítani a napi betevőmet.

„ Sajnos a szolgáltatóktól nem lehet teljesen függetlenedni, hiszen áramra, internetre szükség van. A víz megoldható, Tv-t meg már amúgy is baromi régóta nem nézünk. „

Nekem egyedül legfeljebb a hűtőszekrény hiányozna, és sajnos keresve se találok olyan régimódi megoldást amivel azt helyettesíteni tudnám. Ezenkívül még a só beszerzése a problémás, a többit meglehet oldani…

A zinternetre nekem személy szerint csak azért van szükségem, hogy valami szórakoztasson, hogy ne őrüljek meg ezen a kiszikkadt büdös megyeszékhelyen…

Hovatovább, áramért, netért elkerülhetetlenül fizetni kell, jóllehet ha van wifi akkor valaki más fizet érte, de még mindig nehézkes egy mobil vagy szgép fenntartása. Ha kiköltözök nyilván nem dobom ki a kütyüimet, de sokat nem fogom használni az fix…

„ Szóval magam is megjártam ezt a "nincsen semmi életük, 8-12 órát dolgoznak," utat.”

Én konkrétan bele se akarok kezdeni :D Még akkor sem, ha „””””csak”””” 8 órámat kéne kizsákmányoló munkával töltenem valahol, mert tudom, hogy sosem lennék így boldog.

A kérdést sajnos iszonyúan zaklatott állapotban írtam ki, magamból teljesen kifordulva, de sajnos kb havonta egyszer már elszakad nálam a cérna :S

25 éves koromra szeretném megvalósítani az önellátást, most 21 vagyok, sajnos az egyetem sok időt rabol el tőlem, de júliusban ha minden jól alakul végezni fogok végre… utána pedig 3 évig kell dolgoznom valahol (oh, köszönöm kormány -.-”) aztán végre jöhet a szabadság^^ Azalatt a 3 év alatt meglesz a kezdőtőkém is az egészhez.

Megvalósítom az önellátást, ha beledöglök is :)

2017. ápr. 3. 00:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert! Biztos, hogy egészségesebb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel, mint a nagy átlag.
2017. ápr. 3. 09:26
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy lesz. Mar most komoly psziches problemai vannak, es a sajat elbaxott lelkivilagaert a vilagot okolja.
2017. ápr. 3. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!