Cigány akarok lenni. Hülyeség?
13 éves magyar lány vagyok.Az elmúlt 2 hónapban minden időmet cigányok között töltöttem(kiv. mikor otthon voltam).Egyszerűen elkezdtem irigyelni őket:összetartó hatalmas család és barátok,zene,tánc,nevetés.Jó persze vannak rossz napok is,de...
Apám megudná,hogy velük vagyok kinyírna.Utálja őket,pedig lehet,hogy ő is az.
Anyám tudta/tudja,hogy velük vagyok,nem tud ellene semmit tenni.Azaz mégis elmondta apának,aki szerencsére még azóta nem volt itthon,bár telefonon üvöltözött,veréssel fenyegetett.
Ők elfogadtak minden hibámmal együtt,míg a legtöbb magyar nem igazán.:S
Szeretnék teljesen közéjük tartozni.Hülye vagyok,igaz?
02:57-es vagyok. Melyik hülye pontozott le? Lehet nem elhinni, amit leírtam, de tény, hogy ezek a cigányok állatok, akik bűnözőnek születtek.
Nézzetek körbe, miket csináltak ezek!
Én is sokat akartam cigányokkal ismerkedni, főleg gyerek- és kamaszkoromban, meg most is. A részleteket itt is leírtam:
2010 június 24, 13:01
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Azonban a kérdésednek azonban mintha lenne egy másik része is, ami már nem is a cigányokat érinti.
,,elkezdtem irigyelni őket:összetartó hatalmas család''
,,Apám megudná,hogy velük vagyok kinyírna''
,,... apának,aki szerencsére még azóta nem volt itthon,bár telefonon üvöltözött, VERÉSSEL FENYEGETETT.''
,,Ők elfogadtak minden hibámmal együtt,míg a legtöbb magyar nem igazán''
Minálunk meg mindenapos verés meg piálás volt a családban, kisgyerekkoromtól kezdve. A cigányokat én is mindig is szerettem, nyelvüket tanultam, jártam több közösségbe is, családokba is, utcagyerekek közé is. Ma is a természeti népek érdekelnek a legjobban (meg az ,,ember fölött'' álló igazságokat kutató természettudományok).
Nem tudom, Édesapád különélő szülő-e (válás), de azt veszem ki a szövegből, hogy esetleg az.
Nagyon szokatlan, hogy különélő szülő veréssel fenyegetőzzék, és az sem szokványos, hogy az együttélő szülő ne tartsa vissza a veréstől a különélő szülőt. Félelmet érzel Tőle? Szívesen tartod a kapcsolatot Vele? 14 évesen már figyelembe veszi a szavadat a gyámhatóság (nincs kőbe vésett korhatár, akár már most is figyelembe venné, az évek előrehaladtával meg egyre nagyobb súllyal számít az akaratod). Erőszak esetén pedig akárhány évesen jogod van segítséget kérni. Elvileg nem kéne külső felügyelet nélkül találkoznod egyik rokonoddal sem, ha az félelmet ébreszt Benned. Felügyeli valaki a láthatásokat? Tilos-e az erőszak? Közbeavatkozik-e valaki erőszak vagy megalázás esetén? Van jelen független felnőtt? (olyan, aki nem elfogult). Van olyan rokonod vagy megbízható ismerősöd, akit szeretsz és ő is szeret?
Persze, az erőszak elég mélyen bele tud ágyazódni egy család egész közegébe (ha nem volt mindjárt az elejétől fogva természetes az erőszak tilalma), szóval nagyon nehéz kimászni belőle, sőt néha csak ,,válással'' lehet, de nagyon sokféle eset van, sokféle megoldás szóba jöhet, a helyzettől és a Te akaratodtól függően.
A cigányokkal kapcsolatban jó emlékeim vannak, de minden ember más és más belülről, jó emberismeret és érzékenység kell ahhoz, hogy az ember ügyesen le tudja tapogatni, kiben mi van, mi a veszélyes, és mi nem az. Ha pedig a saját családodban erőszak van, az valószínűleg szorongást ébreszt Benned, így meg nagyon nehéz tájékozódni a világban.
Van mód arra, hogy a családon belüli gondokat (akár erőszak, akár ,,csak'' lebecsülés) valakivel át tudd beszélni, vagy akár megoldani is? Mi a sejtésed, megoldható saját erőből, vagy kellhet hatósági segítség is?
Egyelőre még ennyit találtam
ezek névtelenek, tehát teljesen ismeretlenül is lehet velük beszélni, e-mailezni, úgy, hogy nem is kell kiadnod Magad, ki vagy.
Bocsánat, hogy ilyen kevés tudással ilyen sokat írok, ami esetleg nem is igaz. Mindenesetre sok boldogságot kívánok Neked.
A cigányok valóban kedvesek, és jó velük lenni. Lazábban veszik a dolgokat, többet nevetnek, szórakoznak, és ezzel önmagában még nem ártanak senkinek.
De vigyázni kell velük.
Lehetsz velük jóba, de ha pl valami vita van, te sose szólj bele, és maradj semleges.
Vagy ha bármilyen pénzügyi dologba akarnak belerángatni, pl kölcsönök stb, semmibe ne folyj bele.
Mivel sokat vagy náluk, vigyél nekik néha ajándékokat, lehetőleg valami nagyobb dolgot, vagy olyat, aminek hasznát veszik.
Tudni kell, hogy ha megharagszanak egyszer rád valamiért, onnantól kezdve még az is bűnöd lesz, hogy levegőt vettél.
Ha történik valami rossz, mindig bűnbakot keresnek.
Gondolom, hogy a pasid cigány, és így kerültél be abba a családba. Én azt tanácsolom, hogy legyél vele nyugodtan, viszont mondd meg neki, hogy te nem leszel cigány.. Olyan csúnya dolog az, amikor egy magyar lány hozzámegy egy cigányhoz, és nem a cigány emelkedik ki, hanem a magyar süllyed le a cigányok szintjére. Sok gyermek születik, és a gyermekek hiába félig cigányok csak, de teljesen a roma indentitást veszik fel, és felnőtt korukba valszeg ismét cigánnyal házasodnak.
legyél velük jóba, járj hozzájuk, de kösd ki, hogy te MAGYAR vagy, és ha nekik lehet roma inentitásuk, akkor neked is lehet magyar.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 06-03 18:35:
Nincs igazad. A cigányok 99,99999999%-a bűnöző. Ingyen élősködő tetű népség. És ők mind utálják a magyarokat. Nem értem, miért nem b*szhatjuk ki őket innen a p*csába. A franciák is elküldték őket haza. Pedig ők már rengeteg négert meg muszlimot befogadtak, akik szintén bűnözésből élnek, de mégis a cigányokat paterolták ki. Talán nem véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!