Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mondanátok jó életcélokat?

Mondanátok jó életcélokat?

Figyelt kérdés

Böngészés közben akadtam erre:

Külső életcélok: például az anyagi jólét, a hírnév és elismertség vagy a jó megjelenés

Belső életcélok: személyes fejlődést és önelfogadást, a pozitív kapcsolatokat, a közösségi elkötelezettséget és a testi egészség

"Habár az eredmények szerint utóbbi (külső) célok preferálása rövid távon valamivel kedvezőbb hangulati, érzelmi állapottal járhat, hosszabb távon szinte biztosan az élet értelmetlenségének élményével találják szemben magukat, ellentétben a belső életcélt kitűzőkkel. A kulcs tehát nem csak a minél hamarabb megválasztott életcél, de a minél igazabb is. Egy ilyen horderejű dologban különösen fontos, hogy őszinték legyünk magunkkal."

De lehet, hogy nem jó megközelítés ez sem. De ha van valami ötletek, akkor írjátok meg.

Mikor gyerek voltam, az volt az életcélom, hogy csillagász legyek, és ez motivált. Miután ez nem jött össze, kellene egy másik életcél, ami motiválna.

2017. nov. 26. 17:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2017. nov. 26. 17:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Azok a cèlok amik az embertársaid èrdekeit ès jólètèt is hordozzák, rád is vissza fognak hatni ès neked is jó lesz. Ez fordítva nem működik mert rettegni fogsz, hogy elveszíted amid van ès mindent megteszel, hogy ez ne következhessen be. Ha kell hazudsz, lopsz, másoknak ártasz akik ezèrt utálni fognak ès azon lesznek, hogy mindened elveszítsd. Te döntesz. Ördögi kör, vagy egyenes út.
2017. nov. 26. 17:31
 3/14 A kérdező kommentje:
Csodálatos... látom, másoknak is szüksége lenne valami értelmes válaszra...
2017. nov. 26. 17:32
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És mik azok a célok, amik az embertársaim èrdekeit ès jólètèt is hordozzák?
2017. nov. 26. 17:35
 5/14 A kérdező kommentje:

Amúgy, ha valakit érdekel, elmondok valamit az emberekről és a karrierről.

Ha fent vagy, irigykednek rád, és le akarnak taszítani. Már csak azért is, nehogy elfoglald az ő helyüket. Melyik munkahelyen nincs könyöklés?

Ha lent vagy, azt mondják rád, hogy egy lusta disznó vagy, és azért püfölnek, mert nem akarsz feljebb lépni.

Szóval valami olyan életcél kellene, ami túlmutat ezeken. Valami nemesebb cél, ami független attól, hogy mennyire felel meg az embereknek. Miután az embereknek semmi sem felel meg.

2017. nov. 26. 18:04
 6/14 anonim válasza:

Jó életcélok? :) Nos én írtam egy bakkancs listát amit elszeretnék érni. Nem olyan nagy dolgok, de olyanok amiket mindig is szerettem volna csinálni, vagy mindig is vágytam rájuk. Engem momentán mások véleménye nem foglalkoztat, tehát megvan a magam világa amiben én élek és senki nem tud kizökkenteni, mert úgy csináltam ahogy nekem kényelmes és nem másnak. Csak hogy írjak Példákat is.

1. Félek a repüléstől, de nagyon szeretnék repülni. Tehát ez megfogom valósítani.

2. Hajókázni egy Óceánon.

Nekem ez mind távlati cél leginkább anyagi okok miatt. De ha ezek az életcélok sikerülnek, akkor van még pár dolog amit szeretnék. Az a szép ezekeben, hogy mindig lesz egy újabb és újabb amit megtehetsz magadért.

2017. nov. 26. 19:01
 7/14 anonim ***** válasza:

Kamasz vagy, igaz? Az ember ebben a korban még álmodik. Nagy célokat dédelget, nagy terveket sző, mert akar valami jobbat, többet az élettől.

Bármilyen nemes is legyen egy ilyen lélek, az életben elsorvad. A nagy és nemes célokat lassan felváltják majd az élet apróbb, pillanatnyi mérföldkövei. A világmegváltó tervek lekorlátozódnak arra, hogy legyen tető feletted, legyen miből fizetni a számlákat, és legyen egy munka, ami ehhez stabil hátteret biztosít. Sokan elfelejtenek tovább álmodni, mert az élet egyszerűen minden időt, energiát, lehetőséget elvesz, amit erre fordíthatnál.

Régen én is álmodtam, de az életbe kikerülbe a túlélés minden energiám felemésztette. Reneteg csalódásba került, mire megtanultam azt értékelni, ami van, és annak örülni, ami jut.

2017. nov. 26. 19:07
 8/14 anonim ***** válasza:

Én valójában egyetlen életcélt tűztem ki, és ma is azt valósítom meg. Boldog és elégedett kívánok lenni.

Betegen nehéz boldognak lenni, ezért - részcélként - igyekszem egészséges életmódot folytatni. Ez mindjárt egy sor célt tartalmaz. Sportolás, mozgás, Mértékletes, de tartalmas evés, ivás. Hadd ne soroljam.

Társ nélkül se nagyon megy, mert az ember társas lény. Ezért célom volt megfelelő társ megtalálása, most pedig megtartása. Ezért egy csomó dolgot kell tenni, néha megalkudni (ez a legnehezebb, de nélküle gyakorlatilag reménytelen). Cél például ilyenkor, hogy a másik is boldog legyen, különben megkeseríti életemet.

Tartalmas tevékenység nélkül nincs siker, anélkül meg nincs elégedettség. Tartalmas tevékenységet kellő tudás nélkül gyakorlatilag nem lehet végezni, tehát szükséges volt tanulni. Lehetőleg jól. ez nem mindig esett jól, de ha az ember tudja, hogy senki se tökéletes, akkor ez nem gond. Viszont ezen cél megvalósítása után színvonalas munkát kaptam (szereztem). Függetlenség nélkül nem lehet se sikeres, se elégedett az ember, ezért minden munkahelyen és minden munkatípusban cél volt (és van) a relatív függetlenség (mert Einstein óta - sőt már korábbtól - tudjuk, hogy minden relatív). Így például mindig magam határoztam mag a munkám ritmusát, minőségét és időpontját, mert itt is cél az elégedettség. Na persze a relativitás itt azt jelenti, hogy tudni kell, miben hol a határ. Más szóval, ismerni kell önmagunk képességeit.

Egy csomó dolog van, ami még szükséges a boldogsághoz, persze ez neveltetés kérdése is. És egy csomó dolog elérése nem megy pénz nélkül, a világ így működik. Tehát cél a pénz. Mivel szerencsejátékot csak szórakozásból (nem célból) űzök, ezért nem kell bármennyi pénz, de azért elég sok kell. Különben nem tudnék utazni, nem ismernék meg más népeket, nem tudnék sokfélét csinálni, röviden, egysíkú és unalmas, tehát nem boldog lenne az életem.

A boldogság és elégedettség okán kezdtem fórumozni is, mert öröm, ha másoknak segíthetek. Viszont mivel e fórum egyre silányodik, a moderátoroknak nem célja a minőség, a kormánynak se célja az okos és művelt emberek tömegei, így egyre több a romboló típus. Ez viszont enm öröm, tehát fontolgatom, hogy keresek minőségibb helyet. Meggyőződésem, hogy találok. De kivándorolni nem akarok, mert amit szeretnék itt is elérem.

Hát ennyi.

2017. nov. 26. 19:32
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Sokkal motiváltabb lettem...

Oh, hol vannak azok, akik még a tudományok szépségéért lelkesedtek és a tudományok szépségéért tudtak lelkesíteni másokat?

Az új módszer annyira gagyi és primitív és hatásvadász, ja, és erkölcstelen is, de ki az, akit ez zavar???

2017. nov. 26. 20:38
 10/14 anonim ***** válasza:
A legjobb életcél belülről jön, megérez valamit az ember, ami neki tetszik, érdekli, ezáltal az lesz/lehet a hivatása.
2017. nov. 26. 22:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!