Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti is röhögtetek volna?

Ti is röhögtetek volna?

Figyelt kérdés
Misére kelett mennünk. Egyáltalán nem vagyunk vallásosak, én vallásellenes is vagyok. Mikor mindenki fogdosta egymás kezét, öcsémmel összeöklöztünk és besírtunk. Mise után leszidtak. Nem értem miért, tök vicces volt. Már majdnem elaludtam előtte.

2017. aug. 21. 11:42
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
63%

"Sajnálom, hogy egy kis humort csempésztünk"

- én meg azt sajnálom, hogy lövésed sincs arról, hogy mi a HUMOR. Nem is csodálom, mert a humorhoz mély empátiakészség és nagyon magas intellektus kell - ezek pedig valószínűleg nálad nyomokban sem fellelhető képességek.

Ezek hiányában sajnos meg olyan, mint a disznóólban röfögés-röhögés.

2017. aug. 21. 12:31
 12/32 anonim ***** válasza:
42%

A kézfogás nekem a kedvenc részem a misén. Kifejezi a szeretetet, az egymásra figyelést, a megbocsátást. Nem értem, mi olyan vicces rajta. Ha meg vallásellenes vagy, ne menj oda, és kész.

18/L

2017. aug. 21. 14:13
 13/32 A kérdező kommentje:

Ja, szeretetet, mi? :D

Nagymamám, akivel nem szeretjük egymást, hátranézett, nyújtotta a kezét, nem értettem mit akar :D aztán lecseszett, hogy "add már ide a kezedet..." :D odaadtam, rám se nézett, aztán összeöklöztünk tesómmal :D

Semmi jelentőségét nem láttam.

2017. aug. 21. 14:25
 14/32 anonim ***** válasza:
44%

Sajnálom. :(

Oké, nyilván nem értetted, hiszen nem jársz templomba.

Nálunk mi mindig őszintén összemosolygunk, majd kezet fogunk. Ennyi. De ezen röhögni baromi nagy parasztság.

2017. aug. 21. 14:55
 15/32 anonim ***** válasza:
40%

"Semmi jelentőségét nem láttam."

Igen. És általánosságban minek látod a jelentőségét?

Kérdező, nem loptad a szívünkbe magad.

2017. aug. 21. 14:59
 16/32 anonim ***** válasza:
62%
:D :D Ez körülbelül olyan lehetett, mint 30 éve a hivatalos ünnepeken, amikor pisszenés nélkül kellett fél órákat állni, gyakran éppen a fegyelmezés miatt és mert komolyan kellett lenni, elkapott bennünket a röhögőgörcs és végighullámzott a soron :D Ez a fiatalsággal jár, nem kell senkit bántani ezért. Aki meg itt lehurrog, bigott katolikusok, ne is foglalkozz velük. Nem a templomba kell járni, hogy az ember emberséget tanuljon, sem pedig hitet. A legtöbb esetben pont itt veszik el az ember kedvét... Ha a nevetéseddel megsértettél valakit, az az ő baja...
2017. aug. 21. 16:41
 17/32 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, végre valaki normális :D
2017. aug. 21. 16:57
 18/32 anonim ***** válasza:
70%

Tudod, nem az a baj, hogy n vagy vallásos, vagy, hogy nem jársz templomba, az a te dolgod. De illetlenség, kinevetni a többi ott ülő embert. Ők hoztak egy döntést, hogy elmennek, és az emberek döntéseit tiszteletben kell tarnani. Igen lehet, hogy te nem akartál elmenni, de legalább láttál valami újat.

És igen, azt is elmondhatjuk, hogy a vallásosak sok embernek a szenvedését okozták, de ugyanúgy a.nem vallásosak is (Attila, Dzsinkisz kán, gótok, perzsák, magyarok,Hannibal)

A többi válaszolónak is inkább a stílusoddal van a baja, néha le kéne szállni a magas lóról, és körbenézni a emberek között. Az empátia manapság nagyon ritka tulajdonság, főleg a fiatalok körében.

Egyébként nem támadni akarlak, amikor 12 voltam akkor engem is elvittek templomba, és igen voltak mulatságosabb részei, de én meg a tesóim tudtuk magunkat türtőztetni, és legalább tanultunk új dolgokat. Szóval ne vedd sértésnek, vagy támadásnak, csak elmagyaráztam, hogy miért támadtak neked itt sokan.

2017. aug. 22. 07:24
 19/32 anonim ***** válasza:
78%

Én eddig vallásosnak tartottam magamat, mégis 16-al értek egyet.

Valahol irigylem azokat, akik tudnak nem "illedelmesen" viselkedni. A jókedv egyáltalán nem mond ellen a keresztény hitnek (sem).

Hogy zavarjátok a többséget? Tartok tőle, hogy aki felfigyelt rátok, és/vagy "kizökkentettétek" az áhitatból, az valójában amúgy sem nem élt át semmit a misében, vagy éppen "képmutatott".

Ami a vallások "bűneit" illeti, azt nem érdemes ide keverni, főleg, ha még úgy igazán nem ismeritek se a történelmet, sem a vallási tanításokat, filozófiát mélyebben.

Nagymamádnak magyarázd el mi az az öklözés, és vedd rá, hogy veletek öklözzön, ha legközelebb muszáj ott lennetek.

Viszont sokkal viccesebb, volna az egész, ha valójában értenétek mi az az egész szertartás. Ha annak tudatában lopnátok be személyes, korosztályotokra, és korunkra jellemző szokásokat az hiteles lenne, és frissítené az álságos komolykodást és élettől eltávolodott, félreértelmezett, kiüresedett, bemerevedett képmutatássá sekélyesedett közösségeket és gyűléseiket.

Ha jól értem az öklözéshez dukál a "bro."-zás. Magyarul: "tesó"-zás. Vicces az is, hogy a vér szerinti tesóddal csináltátok, és az is, hogy csak magyarban nyelvben felfedezhető módon a TEST-VÉR pont a szent áldozás lényegét, magát a Jézusi tanítást hordozza magában. (a testem...egyétek, a vérem... igyátok)

...de mindenképp ajánlom, hogy ismerkedjetek meg a vallás világával, úgy sokkal érthetőbb lesz mi történik körülöttetek, és úgy sokkal viccesebb is!

2017. aug. 22. 11:03
 20/32 anonim ***** válasza:
63%

Sajnos nem bírom megállni, 18-as beszólását.

"sok szenvedést okoztak....ugyanúgy a.nem vallásosak is (Attila, Dzsinkisz kán, gótok, perzsák, magyarok,Hannibal)"

Nem a kérdéshez tartozik ezért elnézést, de ekkora ostobaságot vagy provokáció céljából vagy mérhetetlen, vallásossággal álcázott butaság miatt lehet csak mondani!

Egyrészt: a felsoroltak semmivel nem okoztak több szenvedést bármelyik nemzetnél. Ez igaz az uralkodók közti összevetésre is.

Másrészt: Mind vallásosak voltak.

Külön kiemelném Attilát, aki, csak a hivatalosan elfogadott történelem szerint is megkímélte Rómát. A képes krónikában az is látszik (Róma megkímélésekor), hogy ő az, aki látja az úr angyalát, és nem a pápa.

Régészeti leletek is azt tanúsítják, hogy a magyarok keresztények voltak már a IX. században is, ha netán a "kalandozásokra" utalnál... de nem mellesleg szó sem volt fosztogatásokról, rabló hadjáratról....

...de vallási háborúról sem.

2017. aug. 23. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!