Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek az "szégyellni"...

Szerintetek az "szégyellni" való, ha valaki román? (erdélyi, az meg ugye annó Mo. Része volt . )

Figyelt kérdés
2010. máj. 24. 17:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki erdélyi, még nem feltétlenül román is... azért ezt tudhatnád.
2010. máj. 24. 17:52
 2/17 A kérdező kommentje:
Jó de ha ott született, román igazolvány, stb stb. Csak véleményt szeretnék, szerintem nem "gáz".
2010. máj. 24. 18:01
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én kimondottan szeretem az erdélyi magyarokat. Attól, hogy állampolgárságuk szerint románok, nekem kedvesek.

Egyszerű, őszinte emberek, akik olyan ízes magyarsággal beszélnek, ahogy országunkban már szinte sehol. Van, aki büszke rá, van aki hallgat róla, és van az ismerőseim között olyan, aki fél, hogy emiatt majd lenézik. Talpig becsületes emberke. De nem vagyunk egyformák.

2010. máj. 24. 18:02
 4/17 anonim ***** válasza:
Miért lenne szégyellni való, hogy hol születtél vagy élsz?
2010. máj. 24. 18:04
 5/17 A kérdező kommentje:
Mert annyira irritáló, mikor minden hülyeidióta ember lerománoz mindenkit gondolkozás nélkül, meg mit tudom én. azt se értem, miért fáj néhány embernek az, ha valaki román ...
2010. máj. 24. 18:09
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem szégyellnivaló. Te elsősorban nem román, amerikai,orosz, norvég vagy akármilyen vagy, hanem EMBER. Az, hogy hova születtél, csak a sokadik a listán... én emberként tekintek rád, nem "románként".

Ne hagyd, hogy a sok hülye összezavarja az értékrendedet.

2010. máj. 24. 18:11
 7/17 A kérdező kommentje:
Amúgy engem nem szoktak ilyenekkel csesztetni, aki ismer az tudja, és nem zavarja, aki nem nagyon ismer, az nem is tudja, csak hallom sokszor hogy másoknak románoz meg stb. ... =/ És olyankor az mindig elb.assza a kedvem.
2010. máj. 24. 18:22
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyha mondjuk ,te kiköltözöl Olaszországa és olasz államplgár leszel,akkor az azt jelenti, hogy te olasz vagy?

Mert pont olyan ez is,azzal a külömbséggel,hogy a romániai magyarok nem választották maguknak, hogy román állampolgár legyen.

Én erdélyi vagyok,és már meg ne bocsássatok,de csak a bunkók mondják azt, hogy az erdélyi magyarok románok,román állampolgár vagyok, de attól magyar nemzetiségű.

És azi is maradok, bárhol éljek

2010. máj. 24. 18:24
 9/17 A kérdező kommentje:
Hát én is egyet értek, mondom, csak azt nem rétem, hogy akkor némely ember miért románoz mindenkit, és miért gondolják úgy hogy az milyen egy gáz és elvetendő dolog.
2010. máj. 24. 18:28
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Fáj hogy románnak neveznek, de közben magadat is románnak tartod, ahogy ez kiszűrődik a kommentjeidből? Nagyon nem értelek... Nekem meg sem fordul a fejemben, hogy az Erdélyben maradt testvéreinket románnak nevezzem, és a én sem tartanám magam annak, ha átsétált volna felettem a határ.
2010. máj. 24. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!