Szerintetek az "szégyellni" való, ha valaki román? (erdélyi, az meg ugye annó Mo. Része volt . )
Én kimondottan szeretem az erdélyi magyarokat. Attól, hogy állampolgárságuk szerint románok, nekem kedvesek.
Egyszerű, őszinte emberek, akik olyan ízes magyarsággal beszélnek, ahogy országunkban már szinte sehol. Van, aki büszke rá, van aki hallgat róla, és van az ismerőseim között olyan, aki fél, hogy emiatt majd lenézik. Talpig becsületes emberke. De nem vagyunk egyformák.
Nem szégyellnivaló. Te elsősorban nem román, amerikai,orosz, norvég vagy akármilyen vagy, hanem EMBER. Az, hogy hova születtél, csak a sokadik a listán... én emberként tekintek rád, nem "románként".
Ne hagyd, hogy a sok hülye összezavarja az értékrendedet.
Hogyha mondjuk ,te kiköltözöl Olaszországa és olasz államplgár leszel,akkor az azt jelenti, hogy te olasz vagy?
Mert pont olyan ez is,azzal a külömbséggel,hogy a romániai magyarok nem választották maguknak, hogy román állampolgár legyen.
Én erdélyi vagyok,és már meg ne bocsássatok,de csak a bunkók mondják azt, hogy az erdélyi magyarok románok,román állampolgár vagyok, de attól magyar nemzetiségű.
És azi is maradok, bárhol éljek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!