Szégyellni kéne magam?
Angliában élek több éve már.A helyi város "önkormányzatánál" dolgozom.
Akárcsak otthon itt is sok ember dolgozik,és akárcsak otthon itt is mennek a megjegyzések,pletykák..
A napokban az ebédidőben beszélgettünk a kollégákkal(akik többségében angolok) Arról beszélgettek,hogy úgy vették észre hogy évről évre egyre több más nemzetiségűek igényelnek olyan segélyeket ami elvileg nem is járna nekik(gyakorlatilag sem kapják meg)
Már többen említették,hogy szerintük sokan csak a segélyekért,támogatásokért jönnek Angliába,és egyre többen érzik úgy,hogy ez így nem jó..Majd nekem szegezték a kérdést,hogy észrevettem-e már,hogy egyre több magyar is segélyt kéreget?? Meglepődtem,mert én nem azon az osztályon dolgozom akik evvel foglalkoznak.Így mondtam,hogy nem tűnt fel,és nem is igazán vagyok benne érdekelt.Persze mondták,hogy ne vegyem magamra,de felháborítónak tartják,hogy már mi magyarok is beálltunk a sok pakisztáni vagy feketék sorába.
Megmondom őszintén,hogy rosszul esett a megjegyzésük,és nem hagyott nyugodni a dolog.Úgy döntöttem,hogy egy kicsit utána szaglászom,és ha valótlan amit állítanak,szóvá fogom tenni,megvédem a magyarokat.(hiszen mi nem vagyunk cigányok,hogy segélyekért,támogatásokért kilincseljünk a világban)
Sajnos igazuk volt..Nem egy olyan adattal találkoztam,ahol magyarokról volt szó,és alig pár hónap után már mindenféle segélyért kuncsorogtak..Mutattak olyan beadványt ahol 3 gyerekes magyar család 1 hónap kint létük után már pénzt vár az államtól..Aki segített az elmondta,hogy az utóbbi 2 évben voltaképpen ötszörösére nőtt a kérvénybeadók száma,és egyre több a magyar..
Amióta kiderült,úgy érzem,hogy tényleg nem vagyunk különbek egy indiaitól vagy akár a cigányoktól..
Egy kicsit szégyenkezem is,hiszen én mindig azt hittem ,hogyha valaki elhagyja a hazáját akkor azért teszi mert dolgozni akar,és nem azért,hogy ingyenélőként pénzt csikarjon ki más államtól..
(hozzáteszem,hogy nem a családi pótlékról vagy gyermek adókedvezményről beszélek..)
Voltaképpen én ezt nem értem..Otthon is ez megy? Otthon is csak a segélyek,támogatásokra építenek az emberek?
Miért??
: ma 22:03
Elég régóta élek kint,és eddig nem nagyon láttam cigányokat.Sajnos ismerek pár magyar családot akik magyarok,és ők is említették,hogy láttak ezen és ezen a napon,amikor éppen bent voltak a kérvénnyel..
Tudom,hogy nem kéne mások miatt szégyenkeznem,de bár nem tudom otthon hogy zajlik,de itt kint általában egy kalap alá veszik az embereket.
Ahogy én is elkövetem ezt a hibát avval,hogy minden indiait egy lassú alaknak tartok,mert szinte minden indiai olyan lassan dolgoznak,hogy helyben meg lehetne őket műteni..Vagy a feketéket is egy kalap alá vesszük,hogy rohadt lusta népség,és piszkosul tudják a jogaikat,és hogy milyen segélyeket kaphatnak..Na most már a magyarokról is kezd elterjedni,hogy "dolgozni az luxus neki,de már sorban állnak a segélyekért" Amikor ezt hallom,úgy érzem engem is egy kalap alá vesznek,pedig soha 1 font támogatást nem kértem ..
ma 22:05
Nézd..Az emberek sokszor mások viselkedéséből,reakcióikból vonja le a következtetéseket. Én mint írtam ritkábban érintkezem az emberekkel,vagyis nem én vagyok az íróasztal másik oldalán..De nap mint nap hallom,és látjuk,hogy mire képesek egyes emberek,mert elutasították őket,vagy nem az történik amire vártak.Volt olyan,hogy egy fekete asszonyság leköpte az ügyintéző hölgyet,majd átnyúlt és elkezdte tépni a haját..Közben rikoltozott,hogy az ő hibája lesz ha éhen hal valaki..A biztonsági őr alig bírta leállítani.(a rendőrök segítsége kellett) Hogy miért,? Mert a központból elutasították a nő munkanélküli segély igénylését( 1 napot sem dolgozott még,így nem volt miért kapnia),de ezt a szerencsétlen ügyintézőnek kellett elmondania.
Ez az este nem egyedi..Ezek után én nem csodálkozom,hogy milyen véleménnyel vannak az emberekről..
Itthon azt vettem észre, hogy a magyar minden munkát elvégez, még éhbérért is dolgozik. Segélyekért meg csak azért fut, mert kevés a fizetése. A magyar inkább beleroskad a munkába, minthogy lopjon és élősködjön.
Ezzel szemben a cigányok nem dolgoznak és élősködnek.
Tehát szerintem nálatok lehet a gubanc... Ahogy az egyik válaszoló írta, azok biztos cigányok akiket magyaroknak hisznek. Kanadába is kimentek, segélyeken éltek, most meg alig győzik elzavarni őket. Szóval ott sem a magyarok voltak az ingyenélők.
ma 22:34
Nem hiszem,hogy cigányok lennének..
Már írtam,hogy nem is nagyon látni cigányokat.
Volt,hogy én is láttam pár magyart az irodában,és akárcsak én fehérek voltak..(segélyért jöttek ők is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!