Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért kell...

Magyarországon miért kell okiratokban megnevezni az édesanyák nevét?

Figyelt kérdés
Mi ennek a jelentősége? Emiatt hitelesebb az a személy mert más országokban nincs ilyen kitöltési feltétel ?
2017. júl. 16. 15:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
27%

8-as! Én sem pontozok, sőt, nem is hisztizek, de ezzel, amit ide bemásoltál tényleg csak ugyanazt írtad le egy-két paragrafusban, de hivatalos választ még mindig nem látok.

A válaszom lényege az volt, hogy a törvények, jog kategóriában jobb helye volna a kérdésének. Semmi több.

Részemről téma lezárva.

2017. júl. 16. 16:40
 12/24 anonim ***** válasza:
83%

Az autóknak is rengetegfajta adatuk van, a lehető legnagyobb biztonság és követhetőség érdekében. Alvazszam, motorszam, gyártási szám, rendszam, forgalomba engedelyezesi szám stb. Ha a kocsiknál fontos, személyeknél még fontosabb, hogy minél több adat álljon a hatóságok rendelkezésére. Más tippem nincs.

Az én első utlevelemben még olyan rovat is szerepel, hogy "magassága". /mivel 1 éves voltam, az volt beirva: növésben")

2017. júl. 16. 16:41
 13/24 anonim ***** válasza:
96%

"de az egyes agyon fekvo nagy laszlo 1938.07.23-an szuletett, mig a 2es agyon fekvo 1944.08.13-an."

De van olyan, hogy az egyik 2012. 11. 21-én, a másik meg 2011. 12. 12-én, és ez már túl sok egyes meg kettes ahhoz, hogy senki se keverje össze, akinek a kezén átmegy a beteg, mert egyre több a diszes.

2017. júl. 16. 16:44
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Azonosítás. Külföldön valóban nem kérdezik, kérdeznék helyette mást. Nálunk pl a lakcim, születési dátum, BSN szám és biztosítási szám kell.
2017. júl. 16. 16:47
 15/24 Dzseri ***** válasza:
100%

nálunk így alakult ki, külföldön nem

szerintem ez egy egyszerű és hasznos módja, az egyes emberek megkülönböztetésének

2017. júl. 16. 16:51
 16/24 anonim ***** válasza:
8%

10-es:

"#9

És most miért fáj neked, hogy meg kell adni az édesanyád nevét? Nem értem egyszerűen mit kell ezen fennakadni...

"Angliában tökéletesen működik a jobboldali közlekedés. Itt miért nem vezetjük be? Pf..."

Na ilyen a hozzáállásod #9..."

Éppen fordítva:

Az anyja neve nélküli azonosítás az, ami érvényes mindenhol, az, hogy meg kell adni, AZ a "jobboldali közlekedés"

2017. júl. 16. 16:52
 17/24 anonim ***** válasza:
73%

#9 "...ott is vannak azonos nevü emberek és mégsem keverik öket össze." - Ezt amúgy Te honnan tudod? A "kint dolgozom" nem elég válasz, én is dolgoztam külföldön, mégsem láttam bele olyan szinten az eü-rendszerbe, hogy teljes bizonyossággal ki merjem jelenteni, hogy márpedig ott nem fordul elő ilyen probléma...

Értjük, hogy Nyugaton bezzeg mindig minden sokkal jobb, itt meg minden fhos, és különbenis, de ne ilyen piti (és kb. bizonyíthatatlan) dolgon keresztül akarjuk már megmagyarázni...

2017. júl. 16. 16:57
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez ugyanolyan kérdés, minthogy nálunk miért az ötös a legjobb jegy, bezzeg bárhol máshol.

A dolog eredetét meg lehet magyarázni a kommunizmussal és a szovjet rendszerrel, de a lényegi válasz az akkor is az, hogy "csak", azért, mert ez a szokásrend, így alakult, felesleges variálni csak azért, mert máshol máshogy megy.

2017. júl. 16. 17:21
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért is, mert az anyja nevét a páciens nem felejti el, ellentétben mindenféle azonosító számmal.
2017. júl. 16. 17:24
 20/24 anonim ***** válasza:
ma 16:57: a 9-es vagyok és nem "kinn dolgoztam", hanem "kinn élek" 30 éve. Ebböl következöen azért elég sok minden van, amiröl tájékozott vagyok. Az én nevem is itt teljesen hétkötnapos (kb a Kiss Istvánnak megfelelö), de ennek ellenére még sosem tévesztettek össze senkivel sehol - pedig azért csak lett volna rá alkalom.
2017. júl. 16. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!