Szerintem ez azért alakult így, hogy meg tudják különböztetni az embereket. Mert arra még van esély, hogy két azonos nevű ember egy azon napon és időben szülessen, dehogy még az anyjuk neve is stimmeljen, az már elég valószínűtlen. Szóval ha mind a 4 információ egyezik akkor nagyon elenyésző az esélye annak, hogy más valaki iratairól van szó.
2017. júl. 16. 15:28
2/24 anonim válasza:
Szerintem ez a törvények, jog kategóriába való, nem a családi kapcsolatokba. Itt max. találgatni tudunk. Így én sem tudom a választ.
2017. júl. 16. 15:33
3/24 Dzseri válasza:
mert az 1es ágyon fekvő Nagy Lászlót vakbélműtétre viszik, a kettes ágyon fekvő Nagy Lászlót pedig epekőműtétre
2017. júl. 16. 15:37
4/24 anonim válasza:
#3: de az egyes agyon fekvo nagy laszlo 1938.07.23-an szuletett, mig a 2es agyon fekvo 1944.08.13-an.
2017. júl. 16. 15:44
5/24 anonim válasza:
Az egyes jól írta, pontos azonosítás miatt szükséges.
Mondok példát: én születésemnél egy adminisztrációs hiba miatt rossz TAJ-számot kaptam. Már kamasz voltam, mikor kiderült, mikor bejött ez az aprólékos számítógépes adategyeztetési rendszer. A nőnek több adata stimmelt az enyémmel, a születésemkor még kezdetleges rendszer simán kiosztotta újra a számot, hogy én már létezem - és tizenévig egy 30+ éves nő egészségügyi adataival mászkáltam... :)
A részletes adategyeztetés (név, születési név, anyja neve, születési hely/idő) ezeket a hibákat minimalizálja.
2017. júl. 16. 15:46
6/24 anonim válasza:
Én is arra gondolok, amit egyes írt. Biztosabb az azonosítás. Gondolj bele, mennyi Kiss/Nagy/Szabó Boglárka/Renáta/Lajos/János rohangálhat az országban, ill. hányan születnek egy napon. Viszont az, hogy az anyjuk neve is azonos legyen, már sokkal-sokkal valószínűtlenebb.
2017. júl. 16. 15:47
7/24 anonim válasza:
Hiába pontoztatok le a sárga földig, hivatalos választ még egyikőtök sem írt. Azzal, hogy rossz a kategória, már megint mi rosszat írtam?
2017. júl. 16. 16:03
8/24 anonim válasza:
#7 Hiába hisztizel, ha közlöd, hogy nem tudod a választ, az nem hasznos válasz. (Bár én nem pontozok senkit, de attól még tény.)
De tessék, hogy boldog legyél:
Az 1996. évi XX. törvény (a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosító kódok használatáról) 4. §-a szerint:
„4. § (4) Természetes személyazonosító adat a polgár a) családi és utóneve, születési családi és utóneve, b) születési helye, c) születési ideje és d) anyja születési családi és utóneve.”
Vagyis az okiratokban az anyja neve rublika az adott ember azonosítására szolgál a többi adattal együtt. Pontosan ugyanezt írtuk le fentebb is.
2017. júl. 16. 16:07
9/24 anonim válasza:
Az egyetlen, amit nem értek, a világ legtöbb országában - Nyugaton is - senkinek nem kell az anyja nevét az okiratokban feltüntetni, ott is vannak azonos nevü emberek és mégsem keverik öket össze. Ezt máshol hogy tudják megoldani és Magyaroroszágon (ami nagyságrendekkel kisebb a többi országnál) miért nem????
2017. júl. 16. 16:31
10/24 anonim válasza:
És most miért fáj neked, hogy meg kell adni az édesanyád nevét? Nem értem egyszerűen mit kell ezen fennakadni...
"Angliában tökéletesen működik a jobboldali közlekedés. Itt miért nem vezetjük be? Pf..."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!