Magyarországon milyen arányú a családon belüli erőszak?
Statisztikák és tapasztalatok alapján azt szokták mondani a szakemberek, hogy minden második gyereket, és minden harmadik-negyedik nőt rendszeresen bántalmaznak családon belül.
Ez csak a fizikai erőszakra vonatkozik, tehát a tényleges bántalmazásra, a lelki terrorra még csak statisztika sincs.
7: Nekem nincs olyan női ismerősöm, akit ne molesztáltak volna pl. tömegközlekedésen. Lehet, hogy valakinek poén, ha egy idegen megfogja a fenekét a buszon, de ez nem normális és nem is elfogadható.
Ugyanígy nagyon sok ismerősöm mondta, hogy kiskorában félt a családban x bácsitól mert olyan fura volt és fogdosni akarta.
Felnőttként meg van több ismerősöm is, akit össze-vissza vert a párja.
Persze nem mindegyik, de sokkal többen, mint az ember gondolná. Mert ugye senkire sincs ráírva, csak azok tudják, akik közelebbről ismerik őket. Vagy a szomszédok. Hányszor hallottam már a szomszédból, hogy ordít a férfi, vagy múltkor pl. mentem egy ismerősömhöz, nézem a lépcsőházban egy betört ajtó, a pasi berúgta, mert részegen ment haza.
Arról nem is beszélve, hogy minden nap a kis lepukkant kocsmák előtt szinte tömeg van, munka után jól leisszák magukat és úgy mennek haza balhézni.
De biztosan ritka az erőszak, mint a fehér holló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!