Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy megszünteti...

Tényleg igaz, hogy megszüntetik a szinkronizálást? Mi az álláspotod ezzel kapcsolatban? JÓ vagy rossz?

Figyelt kérdés
Az index-en olvastam,hogy nem akarják ezentúl szinkronizáltatni a filmeket.
2010. máj. 20. 16:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát az utóbbi talán még sz@rabb, mint ami most van.

Amúgy feliratosan tényleg jobb lenne. Legalábbis első lépcsőnek

Az ötödik lovas

2010. máj. 20. 16:56
 22/32 A kérdező kommentje:

Igen a cikk irónikus.

De szerintem sem lenne rossz szépen lassan -fokozatosan bevezetni a feliratozást.A magyarok többsége abszolut nem beszél idegen nyelveket.

2010. máj. 20. 19:39
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Én azt támogatom, hogy főleg az angol filmeket (úgyis szinte minden ismertebb és újabb film angol) ne szinkronizálják, hanem feliratozzák.

Sokkal jobb lenne, végre többen megtanulnának angolul.

2010. máj. 20. 19:46
 24/32 A kérdező kommentje:
Egyetértek.....
2010. máj. 20. 19:59
 25/32 anonim ***** válasza:
Szerintem, csak az lenne a jobb, ha nem volna szinkronizálás. El tudnánk olvasni a felíratozást is, plussz, érdekesebb volna a szereplöket eredeti hangjukon hallani. Máskülönben nálunk, a román csatornáknak sincs szinkronjuk, a filmben mondják angolul, és kiírják románul a forditást. Egyszer elkezdtem nézni, egy telenovellát, 1-2 részt láttam csak belöle, de a képekböl valahogy kikövetkeztettem, hogy nagyjából miröl szól a film, pedig nem tudok se románul, se spanyolul.
2010. máj. 24. 14:23
 26/32 anonim válasza:
51%
A szinkronszínészeket sajnálnám (főleg hogy korábban közel mozogtam hozzájuk), de támogatom az ötletet. Nagyon ócskák lettek az utóbbi időben a szinkronok, nem beszélve hogy aszinkron sokat ront a film élményén, eredeti nyelv rulez.
2010. máj. 28. 12:55
 27/32 anonim ***** válasza:
50%
Remélem így is lesz!!! Nem bírom hallgatni a magyar szinkronosokat... olyan szarul csinálják.
2010. máj. 28. 22:47
 28/32 anonim ***** válasza:
50%

Az óvodások, diszlexiások, gyengénlátók, vakok kedvéért azért érdemes volna szinkronizálni, legalább a filmek egy részét. Sok idős ember például egyáltalán nem tudja elolvasni a képernyőn megjelenő feliratokat, szegények azért hadd nézzenek külföldi sorozatokat meg filmeket.

Úgy tudnám ezt elképzelni, hogy volnának olyan csatornák, vagy az egyes csatornáknál olyan idősávok/napok, ahol/amikor csak feliratos filmek, sorozatok, műsorok mennek.

2010. máj. 29. 11:51
 29/32 A kérdező kommentje:
utolsó nagyon igazad van:))
2010. máj. 29. 14:39
 30/32 anonim ***** válasza:
sztem baromság...amúgy én egyszerűen nem vagyok hajlandó olyan filmet nézni ami nincs leszinkronizálva hiába vagyok jó angolból...nem olvasni akarok film közbe hanem élvezni a látványt...nemis értem hogy miért vannak többségben az "eredeti hang pártiak":S engem 1 kicsit se érdekel a színészek eredeti hangja. persze vannak olyan poénok illetve részletek amik jobbak angolul de ez elenyésző mennyiség..
2010. jún. 18. 20:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!