Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy megszünteti...

Tényleg igaz, hogy megszüntetik a szinkronizálást? Mi az álláspotod ezzel kapcsolatban? JÓ vagy rossz?

Figyelt kérdés
Az index-en olvastam,hogy nem akarják ezentúl szinkronizáltatni a filmeket.
2010. máj. 20. 16:06
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, ha nem szinkronizálják, akkor feliratozni fogják... Ami jó. Egyrészt, ha angolul tanulsz, és angol filmet nézel felirattal, akkor sokkal könnyebben tanulsz meg angolul, mint az angolórákat végigülvén. Másrészt, olvasni is megtanulsz. Mert hát ugye ismert probléma, amikor 13-14 évesek "szótagolva" olvasnak, amikor nagy ritkán olvasnak. Vagy, ha tudnak is folyékonyan olvasni, gőzük sincs róla, mit olvastak, nem értik. A tévén keresztül ezen is sokkal hatékonyabban lehet segíteni, mint az unalmas magyarórákon.
2010. máj. 20. 16:30
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát jó, is meg rossz is. Sokszor feliratos filmet nézek, mert fejlesztem az angolt, ami nem rossz, és sokszor elba****k a szinkront(teljesen mást mondanak helyette, meg nem olyan hangsúllyal) de, van olyan film, ami eredeti szinkronnal egy rakás sz*r... Viszont, sokszor nincs kedvem a feliratot olvasni. Vagy a filmet nézem, vagy a feliratot olvasom... és néha elöbb elveszik a feliratot, hogy elolvastam volna a fél mondatot... És nem hiszem, hogy megszüntettnék a szinkronizálást!
2010. máj. 20. 16:32
 13/32 anonim ***** válasza:
42%
Olvasni a nyugdíjas is tud. A filmletöltés pedig lopás lovas úr!
2010. máj. 20. 16:35
 14/32 anonim ***** válasza:
85%

1.: Az a blogbejegyzés az első betűtől az utolsóig irónia. Nem hiszem el, hogy egy kicsit sem volt gyanús egyik ott szereplő intézmény vagy személy neve. Ezek nem léteznek! A másik, hogy a történet is tök abszurd, olvassunk már a sorok mögött.

2.: Elég nagy hülyeségnek tartom, ha valaki teljes mértékben elutasítja a szinkront. Szerintem el van túlozva ez a nagy szinkrongyűlölet. Azt nem lehet elvárni, hogy a szinkronszínész maximálisan azt adja vissza, amit az eredeti színész az eredeti nyelven ki akart fejezni. De ettől még a filmek nagy része igenis élvezhető (persze biztos van olyan is, amit nagyon elszúrtak vagy a fordítás miatt, vagy a nem passzoló hang miatt).

2010. máj. 20. 16:37
 15/32 anonim ***** válasza:
...izé..."sorok között"...bocs
2010. máj. 20. 16:39
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

"Olvasni a nyugdíjas is tud. A filmletöltés pedig lopás lovas úr!"

Olvasni tud. De ahhoz feliratozni is kéne a filmeket. Az meg nem volt benne a felvetésben.

Az ötödik lovas

2010. máj. 20. 16:45
 17/32 anonim ***** válasza:
89%
Ön milyen kis okos, lovas úr! Én elég nyilvánvalónak tartom, hogy feliratot azért adnak. (Meg szerintem itt sokan...)
2010. máj. 20. 16:50
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a cikket, úgyhogy nem tudom, de alapból, ha csak azt mondod, hogy nem szinkronizálnak többet, az nem jelenti azt, hogy feliratozni fognak helyette.

Az ötödik lovas

2010. máj. 20. 16:52
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

pl. Horvátországban nem szinkronizálják a filmeket, minden föliratos.....

Mondjuk emlékszem, h nálunk is régebben sok film úgy volt csak lefordítva, h egy hang belebeszélt magyarul az eredeti hangot meghagyva.....lehet, h megint ez lesz, mert ez olcsóbb.

2010. máj. 20. 16:54
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen lovas úr, nem volt benne, mert elég nyilvánvalónak tűnik a dolog.
2010. máj. 20. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!