Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy megszünteti...

Tényleg igaz, hogy megszüntetik a szinkronizálást? Mi az álláspotod ezzel kapcsolatban? JÓ vagy rossz?

Figyelt kérdés
Az index-en olvastam,hogy nem akarják ezentúl szinkronizáltatni a filmeket.
2010. máj. 20. 16:06
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Az tény h eredeti nyelven sokkal jobbak a filmek...

De kétlen hogy teljesen beszüntetnék... És van olyan film amit eredeti hanggal nem is olyan élvezetes nézni....

2010. máj. 20. 16:09
 2/32 anonim ***** válasza:
84%

Ez hülyeség.

A magyarok többsége, sajnos, nem ért olyan mértékben egy idegen nyelven sem, hogy egy nem magyar nyelvű filmet megértsen.

Ezzel a média is súlyos milliárdoktól esne el. Egyszerűen nem érdekük.

Az ötödik lovas

2010. máj. 20. 16:09
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Én jobbszeretem eredeti hanggal nézni a filmeket, de ugye bajban volnék mondjuk egy spanyol filmmel... Nem hiszem h meg fogják szüntetni, sokan gyűlölik a feliratos filmeket.
2010. máj. 20. 16:11
 4/32 anonim ***** válasza:
53%
Remélem igaz!
2010. máj. 20. 16:19
 5/32 anonim ***** válasza:
53%
nagyon jót tenne a fiataloknak. mert akkor valószínű 14 éves korára mindenki beszélne angolul, ami ugye nem hátrány. a skandináv országokban nincs szinkronizálás, és mindenki beszél angolul.
2010. máj. 20. 16:21
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
nem hiszem. valóban nem szinkronizálják pl. Svédországban sem a filmeket (csak a rajzfilmeket),csak feliratozzák, de ott a lakosságnak sokkal nagyobb százaléka beszél idegen nyelven, mint itt. szerintem M.o.-n marad a szinkronizálás
2010. máj. 20. 16:21
 7/32 anonim ***** válasza:
61%
én is remélem hogy igaz...rosszul vagyok a szinkronhangoktól
2010. máj. 20. 16:22
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
szerinem fokozatosan bevezethetnék.. mert ha sosem kezdjük el sosem fogunk idegen nyelveket beszélni. én beszélek több nyelven és bár a magyar szinkron jó, semmi sem hasonlítható az eredetihez.
2010. máj. 20. 16:26
 9/32 anonim ***** válasza:
86%

Annyiban reagálnék az újabb hozzászólásokhoz, hogy valóban jó hatással lenne a fiatalokra, de az senkinek se lenne jó, ha egyik napról a másikra beszüntetnék a szinkronizálást.

Ezt csak úgy lehetne elérni, ha fokozatosan szüntetnék meg. Tehát eleinte heti egy eredeti nyelvű filmet sugároznának, aztán lassan átállnának arra, hogy max. feliratozzák és így tovább.

De ez legalább húsz évig el kéne hogy tartson.

Amellett a filmek egy részét mindenképpen kéne szinkronizálni, max. nem magyarra. Mert ha minden filmet eredeti nyelven akarnának vetíteni, akkor az embereknek jónéhány nyelven meg kéne tanulniuk. Angolul, spanyolul, franciául, németül stb.

Az ötödik lovas

2010. máj. 20. 16:26
 10/32 anonim ***** válasza:
89%

"én is remélem hogy igaz...rosszul vagyok a szinkronhangoktól"

Internetről bármikor letölthetsz eredeti nyelvű filmet. Viszont ha nincs szinkronizálás, akkor a hetven éves nyugdíjasok mit csináljanak? Ők már nem fognak tudni megtanulni egy idegen nyelvet.

Az ötödik lovas

2010. máj. 20. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!