Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tűnjek sznobnak?

Hogyan tűnjek sznobnak?

Figyelt kérdés
2010. máj. 17. 01:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
mér jó, ha annak tűnsz?
2010. máj. 17. 01:23
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
én annak tűnök, és mindent megteszek, hogy ne tűnjek annak...
2010. máj. 17. 01:23
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Én meg az vagyok, de mégsem tűnök annak :)
2010. máj. 17. 01:37
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

"Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember."

Wikipédia

2010. máj. 17. 02:25
 5/12 A kérdező kommentje:
Ezekkel nem sokra megyek! :@
2010. máj. 17. 10:07
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Szerencséd van: ezzel a kérdéssel nekem már most annak tűnsz.
2010. máj. 17. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Wiki néni rosszul tudja! A snob kifejezés William Makepeace Thackeray Sznobok könyve c. regényének köszönhetően vállt világszerte ismertté. A szó eredete, hogy az előkelő és drága bentlakásos iskolákban a tanulók hálószobáinak ajtajára a nevük alá ki volt írva a rangjuk is, pl earl, lord, sir..., akinek viszont nem volt rangja, annak a neve után azt írták, hogy s. nob., ami a latin sans nobilite rövidítése. Ez pedig rang nélkülit jelent.

Wiki néni téved, ugyanis a sznob kifejezés már ab ovo egy olyan csoportot jelölt, akik nem tartoztak egy általuk annyira nagyra becsült csoporthoz, de minden igyekezetükkel azon voltak, hogy befogadják öket, ezért még a nemeskhez képest is sokkal többre tartották magukat az egyszerű embereknél, "rázták a rongyot" és a nemesek majmolásában odáig jutottak, hogy simán átestek a ló túloldalára a felvágósságukkal.

Szóval szerintem nem jó kifejezést találtál arra, hogy milyen képet is szeretnél magadról festeni.

2010. máj. 17. 14:58
 8/12 anonim ***** válasza:
emeld magasra a fejed és legyél nagyon, nagyon magabiztos. járj el az operába, ott hümmögj hozzáértően, és aki nincs méregdrága ruhában, azzal ne állj szóba/kelletlenül válaszolj. Fintorogj. Járj taxival. Nem írtad, hogy nő vagy-e. Ha igen, lehet kapni olyan bizsukat, amik drágának néznek ki. Magassarkú, drága ruha, elegáns smink, új frizu, parfüm, táska stb.
2010. máj. 17. 22:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én válaszolok neked (én nem vagyok az, félreértés ne essék, de ez az oldal azért van, hogy válaszoljanak a kérdésre, ha van értelme, ha nincs.)

Alap: Minden ruhadarab ami rajtad van (zokni és alsógatya kivételével) minimum 100ezer forinttól induljon (van pár LV táska férfi kivitelben is, szóval hajrá). Nah, ezeket kell naponta váltogatni, hetente cserélni, és a környezeted figyelmét hívd fel arra, hogy neked milyen pöpec a cucc, míg az övékét fikázd le (de csak akkor ha olcsóbb, ha drága, akkor dicsérni kell).

Akinek a szülei nem végeztek egyetemet, ne állj szóba velük, és ezt indokold is meg ezzel, előszeretettel használd a "rangon aluli" kifejezést. Természetesen végzettségtől függetlenül használhatod ezt a kifejezést azokra is, akik havi nettó bevétele nem éri el az 1 misit. Ha nem tudod, hogy vajon jön-e ennyi a konyhára, kérdezz rá bátran.

Tízóraira vagy citromos lazacot, vagy kaviáros pirítóst vigyél. Természetesen elmaradhatatlan a többiek ételének a becsmérlése, és egészségre ártalmas voltának ismertetése.

Iskolába/egyetembe csak sofőrrel menj (35 milka alatti kocsiban ne égesd magad, de ez alap).

Ha tesiórán nem krikettezni vagy lovas pólózni akarnak, akkor mondd, hogy te ilyen proli dologban nem veszel részt (golfra ráfanyalodhatsz).

Naponta minimum tölts 2-3 órát egy elegáns (ez roppant fontos) kávéházban, laptopozva, kortárs irodalmat olvasva. Ne feledd, egy pohár tea/kávé 2 ezer forint alatt, csak hígított trágyalé. Fontos, hogy a utcafront felőli ablakban, vagy a kültéri részen ülj.

Az Iphone olyan hozzátartozója legyen a tenyerednek, mint az ujjaid.

Golyóstollal csak a tirpákok írnak, ébenfa-arany töltőtoll a "beugró" kategória. Tiszteld meg az írásodat, azzal, hogy hozzáillő eszközből származzon. És az idő múlására is arany Rolex emlékeztessen.

A fejeden, nyakadban mindig legyen valami, kivéve a színházi előadásokon (heti 2 kötelező!), étkezéseken stb...

Tarts nyáron medencepartit az iskola "jobb" felének, de amikor szervezed, gondoskodj róla, hogy azok is tudjanak róla, akik nem lesznek meghívva.

Az "ünneplő ruha" alatt a szmokingot értsd, a "hétköznapi alatt" a selyemöltönyt.

Ha végre jó idő lesz, akkor irány a yacht-club.

2010. máj. 17. 22:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ez nagyon jó volt! :)

csak egy ici-pici dolog nem stimmel: ma már csak a prolik laptopoznak, mi sznobok ipadot használunk. ;)

2010. máj. 18. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!