Miért tartanak sznobnak? Nem értem
Elég sokan sznobnak tartanak engem és a családomat de nem értem hogy miért.A helyzetünk a következő:
-210 NM kétszintes családi ház , 2 garázzsal 2 autó ami NEM ismétlem nem prémium kategóriás (Passat 2006 , Clio 2002) az utóbbi részletre.
-Igaz hogy nem kínaiból öltözünk de nem is a legdrágább 50e forintos göncöket hordunk.
-Iskolába nem visznek , megyek,autóval (csak ha esik az eső vagy rossz idő van) pedig nincs közel , jogosítványomat akkor elkezdtem és meg is szereztem mihelyt elértem a megfelelő kort
-NINCSEN saját sportkocsim sem még autóm se.
-Amiért még sokan megszólnak hogy nem használok tömegközlekedést mert egyenesen rühellem de nagyon, kivéve taxi, vonatot de abból is csak IC-vel közlekedek vagy ÖBB Railjet másodosztályán ami persze kentelbe vágja a MÁV és a GYSEV első osztályát.
-Repülőn még életemben nem ültem , nyaralni ritkán járunk eddig 2x voltunk a Horvát tengernél.
-A családban mindenkinek külön nagy teljesítményű számítógép még két Laptop de azok közösek
-Nincsen lapos (plazma , lcd) TV-nk.
-Nem vagyok budapesti.
-Sosem vágok fel semmivel
Emellett nem tartom magam sem elkényeztetettnek sem pedig gazdagnak , véleményem szerint az erős középréteget erősítsük a családommal.Emellett édesanyám egyedülállóként nevel engem és 2 testvéremet és van egy vállalkozásunk amit másodállásban csinál.Nem fizettünk le az iskolát a jó jegyekért , nem költségtérítéses egyetemre járok , sokat tanulok 1 középfokú nyelvvizsga és 1 tárgyból emelteztem érettségin , tehát nem lehet mondani rám hogy lusta elkényeztetett.Nem értem az embereket , szerintem ez egy átlagos színvonal a barátaim is ilyen vagy hasonló színvonalon élnek.Amúgy egy csendes gyerek vagyok aki sokszor nem érti az embereket.
Magyarországon azokat tartják sznobnak, akik rendes emberek, tisztességesek, tisztelettudóak, kitartanak az értékrendjük mellett..
Undorító egy kép alakult ki a társadalomban, irigység, széthúzás..
"a barátaim is ilyen vagy hasonló színvonalon élnek"
Ki tart sznobnak???
Szard le magasról.
Azok tartanak sznobnak akik nem ismernek.Mutattam képen a házunkat és mondja azt a rohadt ti millerek vagytok...
Én ismerek igazi sznobokat aki édesanyám unokatestvére és "kedves" családja.Nekik több vállalkozásuk is van éttermek , boltok meg nem tudom én mik nah ők kicsit lenéznek minket ,idézem: "Plazma tv nincsen még?" , "Amúgy szerintem csak újan érdemes autót venni mert ki tudja mit csinált vele az előző tulaj bla bla bla". Persze ők ezt nem veszik észre hogy nem mindenki kő gazdag mint ők.
19/F
nono, azért tudjuk már, mi a különbség a sznob és a jómódú közt.
a sznob az az, akinek derogál noname cuccokban járni, fanyalogva néz azokra, akik képesek BKV-zni, vagy kocsi nélkül WC-re menni.
vagy akinek magától értetődő, hogy nyaraláskor 5 csillagos hotelben lakjon.
vagy sznob szórakozóhelyekre jár, a sört és a bort még hírből sem ismeri, kizárólag koktélt iszik.
én mondjuk nem élek ilyen jó színvonalon mint te, anyumnak sose volt még egy trabantja sem, de 17 évesen kaptam egy kis lakást, ahol most élek.
sosem veszek márkás ruhákat, kizárólag turkálóban vásárolok, villamossal járok suliba, kocsit csak bevásárlásra és hosszabb utazásokra használjuk (12 éves roncs :) )
nyaralni igyekszünk elmenni minden évben, ha mást nem is, de legalább egy pár napos városlátogatást megejtünk valami környező országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!