Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért tartanak sznobnak? Nem...

Miért tartanak sznobnak? Nem értem

Figyelt kérdés

Elég sokan sznobnak tartanak engem és a családomat de nem értem hogy miért.A helyzetünk a következő:

-210 NM kétszintes családi ház , 2 garázzsal 2 autó ami NEM ismétlem nem prémium kategóriás (Passat 2006 , Clio 2002) az utóbbi részletre.

-Igaz hogy nem kínaiból öltözünk de nem is a legdrágább 50e forintos göncöket hordunk.

-Iskolába nem visznek , megyek,autóval (csak ha esik az eső vagy rossz idő van) pedig nincs közel , jogosítványomat akkor elkezdtem és meg is szereztem mihelyt elértem a megfelelő kort

-NINCSEN saját sportkocsim sem még autóm se.

-Amiért még sokan megszólnak hogy nem használok tömegközlekedést mert egyenesen rühellem de nagyon, kivéve taxi, vonatot de abból is csak IC-vel közlekedek vagy ÖBB Railjet másodosztályán ami persze kentelbe vágja a MÁV és a GYSEV első osztályát.

-Repülőn még életemben nem ültem , nyaralni ritkán járunk eddig 2x voltunk a Horvát tengernél.

-A családban mindenkinek külön nagy teljesítményű számítógép még két Laptop de azok közösek

-Nincsen lapos (plazma , lcd) TV-nk.

-Nem vagyok budapesti.

-Sosem vágok fel semmivel

Emellett nem tartom magam sem elkényeztetettnek sem pedig gazdagnak , véleményem szerint az erős középréteget erősítsük a családommal.Emellett édesanyám egyedülállóként nevel engem és 2 testvéremet és van egy vállalkozásunk amit másodállásban csinál.Nem fizettünk le az iskolát a jó jegyekért , nem költségtérítéses egyetemre járok , sokat tanulok 1 középfokú nyelvvizsga és 1 tárgyból emelteztem érettségin , tehát nem lehet mondani rám hogy lusta elkényeztetett.Nem értem az embereket , szerintem ez egy átlagos színvonal a barátaim is ilyen vagy hasonló színvonalon élnek.Amúgy egy csendes gyerek vagyok aki sokszor nem érti az embereket.

2010. nov. 19. 16:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azért utálom a tömegközlekedés egyes formáit mert nagyon kellemetlen amikor az embert úgy tolják fel a buszra.Hálát adok az égnek hogy nem budapesti vagyok mivel tapasztaltam az ottani közlekedést ami hát finoman szólva is szörnyű , a buszok a villamos és a további tömeg préselő ,nyomorító eszközöket utálom és mellőzöm a használatukat.A vonatból is csak IC, azért mert ott van helyre szóló a jegy és azért szerintem a magyar IC járatok közül nem mindegyik rossz ,a wc is jó és van étkező kocsi meg lehet vásárolni üdítőt ha megszomjazol , klíma berendezés ami azért nyáron 50 fokban jól jön.Az ÖBB Railjet járatokról nem tudok sokat nyilatkozni mivel eddig csak másodosztályon utaztam de jobb rajta a másod mint a GYSEV-MÁV-nál az első és ez csak a másodosztály még van első és van prémium.A fővárosba nem megyek sűrűn az előbbiekben leírt miatt és taxi meg nem áll minden sarkon és a fővárosi taxi azért drágább mint az itteni.
2010. nov. 19. 21:21
 12/15 anonim ***** válasza:

A sznobság nem az anyagi hátteredtől függ, hanem a témához való hozzáállásodtól. Sznob az, akinek fontos, hogy jómódúnak _látsszon_.

Az más dolog, hogy nem mindenki van tisztában a szó jelentésével, vagy esetleg ő maga egy csóró sznob, és haragszik azokra, akik jobb módúnak _látszanak_, mintő :D:D.

Én ismerek csóró sznobokat, nem is egyet. Tudod, aki kaján spórol a márkás cipőre, meg diákhitelt számíttat be kocsi önrésznek...

2010. nov. 19. 22:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát bizony én nem tartom magamat gazdagnak.Sorolhatnék sok mindent még a fentebb leírtak mellett hogy mik nincsenek amik a gazdagoknak vannak.Párszor tapasztaltam már hogy mikor a plázában vásároltam és kocsival voltam aztán a pláza parkolóban egyből oda szóltak hogy "megjött újgazdagék fia" "miller g*ci" pedig nem kérkedek és nem feszengek az autóban , nem megyek 260 km/h-val , pár lánytól olyat is hallottam hogy "Mikor lesz a medencés buli ?" mikor nincs is olyan földbe épített csempézett medencénk.
2010. nov. 20. 02:27
 14/15 anonim ***** válasza:
2 autó ami NEM ismétlem nem prémium kategóriás - ez eléggé sznobos már ne haragudj:) illetve kitalálták az esernyőt is drága. Igazából csak irigységből mondják, nem vagy sznob. Leg. az nyugtassa őket h jobban tudnak boldogulni majd az életben.
2010. dec. 7. 15:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem is tudom... nekem diákhitelből kell megélnem, örülök ha futja buszjegyre.(és feltudok rá szállni) ez psze az én bajom. én tudom, hogy van aki nem sznob, de látom hogy milyen igazságtalan az élet, és neki meg egész jol megy, és az a legnagyobb problémája h uristen sznobnak tartanak... az ilyen emberekre könnyebb rámondani h sznob, m azon őrlődni h az embernek mennyire nehéz is ... ne érdekeljen ha sznoboznak, örülj annak ami van és becsüld meg.
2010. dec. 7. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!