Mi az a gyök 2?

Figyelt kérdés
Belga gyaloglás vége címü számában is benne van, meg hallom többször is, hogy mondják, gyök 2-vel lehet csak menni. Ez mit jelent pontosan? Már keresgéltem és csak ki**szott matematika képletek dobált ki a net. :D Válaszokat köszi előre is. :D
2017. jan. 30. 22:29
1 2
 1/13 anonim válasza:
88%
Hivd fel a belgat.
2017. jan. 30. 22:33
 2/13 anonim ***** válasza:
68%

Nem hiszem el, hogy aki elvégezte az általános iskola alsó tagozatát, ne tudná, hogy mi az a "négyzetgyök kettő" vagy "gyökkettő"! Durván 1,41. Pl. arra szkták mondani aki túl lassan közlekedik, hogy gyökkettővel halad (1,41 km/óra sebességgel).

Eléggé szájbarágós volt, vagy van még kérdésed?

2017. jan. 30. 22:37
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Ne várj sokat tőle, ha csak trágársággal fűszerezve tudta megfogalmazni. És minő meglepetés, egy matek kifejezésre matek találatot kap. Nahát!
2017. jan. 30. 22:39
 4/13 A kérdező kommentje:
Kicsit félreértettétek a dolgot, igaz elég hülyén is írtam ki a kérdést. Ismerem a gyökvonást, mellesleg gépésztechnikus vagyok csak ennek az egésznek a jelentésével nem voltam tisztában, hogy mire mondogatják autós körökben ezt a gyök kettőt. Na mindegy, köszi a választ.
2017. jan. 30. 23:11
 5/13 anonim ***** válasza:
98%

Általában akkor mondják "autós körökben", ha valaki a forgalmi-, út- stb. viszonyoknak megfelelőnél, vagy egyszerűen az általunk ideálisnak tartottnál jóval lassabb tempóban közlekedik.

Példa: [autós ideges az előtte haladó autós miatt]

"Zöld a lámpa!!! Miért megyünk gyök 2-vel?!"

2017. jan. 31. 00:16
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
A gyök 2 mindenféle körökben ugyanannyi, nem kötődik az "autós körökhöz".
2017. jan. 31. 08:43
 7/13 anonim ***** válasza:
41%
A gyök 2, pontosabban négyzetgyök 2 egy pozitív valós szám, amit négyzetre emelve 2-t kapunk. Szemléletesen, egy egység oldalú négyzet átlója. Az A sorozatú papírok (A0, A1, A2, A3, A4, ...) oldalhosszainak aránya megközelítően gyök kettő.
2017. jan. 31. 18:08
 8/13 A kérdező kommentje:
Utolsó látom a matek megy, inkább a szövegértésre gyúrj. :D Írtam már, hogy ismerem a gyökvonást, csak azt nem tudtam, hogy vezetés közben mit gyökkettőznek. Válaszokat mégegyszer kössz.
2017. jan. 31. 19:31
 9/13 anonim válasza:
85%
Kollégám kedvenc kifejezése a gyök2. Pl. megy a projekt és mindenféle akadályok merülnek föl a haladása során, ilyenkor mondja, pl. "hogy ha így haladunk, meg fogunk állni gyök2-vel satuba"!
2022. okt. 10. 14:44
 10/13 anonim válasza:
0%

Nagyon régi a kérdés, de tetszik, hogy egyetlen normális válasz sem érkezett eddig. Sajnos én sem fogom tudni megmondani :D

Úgyhogy sajnálom, kérdező :(

2024. márc. 16. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!