Miért sétáltatnak póráz nélkül kutyát?
A kislányommal mikor kimennénk játszani egy parkba vagy akárhová mindig hatalmas testű kutyák szaladnak oda nyugger gazdival,aki aztán tuti nem tudja megfékezni ha baj van.Mikor rászólok,hogy póráz? meg amúgy is tábla van,hogy tilos kutyit behozni még neki áll feljebb,hogy az ő ebe milyen édes és úgyse bánt.Ja egy 5éves gyerek fut/na,szalad/na
de nem mer.
Ha parkot váltunk mindig ezzel találom szembe magam.
Miért ilyenek az emberek????
Hát vannak oltári bunkó emberek. Akiket nem érdekelnek a többiek, mert azt hiszik, rajtuk kívül nincs más a földön. Szabadon sétáltatják a kutyáikat, beviszik játszótérre, nem szedik össze utána a kakit...
Nekünk kis testű kutyánk van, sokszor úgy kellett gyakorlatilag "kimenteni" egy nagyobb/ ugyan akkora (erre is volt már példa) kutya karmai közül, mert megtámadta. Ilyenkor persze a gazdi úgy jön felénk a vicsorgó kutyájával, hogy "Nem bánt, nem bánt!"
aztán meg még neki áll följebb, ha szólni merek (igenis szólok).
Lehet a kutya akármilyen szelíd nem lehet tudni, hogy egy váratlan helyzetben hogyan reagál. Vannak kutyafuttatók, vagy ki lehet menni egy erdőbe, ha a kutyának nagy a mozgásigénye.
A lakótelepünkön van egy idősebb néni egy kis törpespiccel, mindig szabadon sétáltatja és folyamatosan kiabál utána, hogy "Picúr azonnal gyere vissza!"
Hát nem egyszer szóltam már majdnem le neki, hogy ilyen esetekre van többek között a póráz!
"Én pórázzal sétáltatok,de egyszer szólnának be,ha elengedem :)"
Szívesen arra járok, be is szólok, és egy feljelentés keretein belül megdiskurálhatjuk a kérdést.
Köszönöm a válaszokat:) Főleg azoktól akik megértették,hogy miről is beszéltem:-)))))))))
Nem tudom már,hogy mikor írta,de nagyon sajnálom a kutya támadást:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!