Megalázó viselkedés ez egy fodrásznál?
Figyelt kérdés
vidéki kisvárosi férfifodrász, évente talán 2 alkalommal ha meglátogatom. ha munka végeztével előszedem a pénz nagyját, majd utólag keresgélve apróból kipótolva ( mondom is hogy a végét apróban tudom adni =ne számítson jattra) a maradékot, semmi borravalót nem hagyva pontosan kifizetve a szolgáltatás árát fizetek, jogos részéről bárminemű negatív felhang?2016. okt. 7. 21:35
1/12 anonim válasza:
a fodrászoknak is járna jatt?? ők adnak egy szolgáltatást és te fizetsz érte, olyan mint egy boltos kb. megmondod mit akarsz és azt adja, majd fizetsz. egyáltalán nem indokolt adni szerintem.
2/12 anonim válasza:
Nem adsz borravalót és még neked álla feljebb? Vagy félreértem a kérdésed?
3/12 anonim válasza:
Bocs, félreolvastam. Nem szólhat érte semmit, bár illik adni. Ha már tudod, hogy nem akarsz vagy nem tudsz borravalót adni, szerintem add neki pontosan kiszámolva, minél kevesebb apróval.
4/12 anonim válasza:
hát szoktunk adni a fodrásznak borravalót - nem vágna a földhöz, ha ilyen ritkán jársz... nem fog szólni érte. Akkor sem, ha pl 2300 .- és te ötezret adsz és nem szólsz ,hogy 2500-ből kérsz vissza- akkor visszaad borravaló nélkül
5/12 A kérdező kommentje:
ha jól emlékszem talán ezeröt volt tavaly akkor is kiapróztam és csak forgatta a szemét :DD de nemérdekel
2016. okt. 7. 22:08
6/12 anonim válasza:
Azok a személyek, akik valamilyen szolgáltatást nyújtanak, sosem szeretik a "skót" embereket, akik még 20 forintot sem hagynak ott. Nem csak kimondottan azért, mert szüksége van arra az apróra, de a borravalóra úgy is tekintenek, mint egy visszaigazolásra, hogy meg vagy elégedve a munkájukkal. Az már más kérdés, hogy az az ember, aki nem ad semmi jattot, mennyire foglalkozik azzal, hogy ez hogyan esik annak, akinek fizet. Ha annyira zavar, hogy mit gondolnak rólad, akkor hagyd ott az aprót. Ha meg nem, akkor mit foglalkozol vele? Én pl. jattolós vagyok. Még a futároknak (GLS, MPL, DPD stb.) is adok mindig 200 ft jatott.
7/12 anonim válasza:
Furcsa, hogy valaki a "karrierjét arra építi, hogy majd fog ingyenpénzt (jattot) kapni.
Értem én, hogy az átkosban eleve alacsony fizetést állapítottak meg nekik, de annak a korszaknak már vége. A kapitalizmusban járunk derékig, mondd meg mibe kerül, én kifizetem. Ha nem tetszik valami, akkor nem megyek többé oda és az illető menjen csődbe. Ha tetszik, akkor visszamegyek és kifizetem a neki nyereséget jelentő árat.
Akkor meg minek a jatt ? Mert hozzászokott, mint a disznó a vakaráshoz ?
8/12 anonim válasza:
22:20as nagyon jól mondja. persze, nem dől össze a világ ha nem tud a fodrász vagy futár visszadni aprót, de ha tegyük fel én maradok le 50 forinttal akárhol, el fogják nekem nézni? legfeljebb ha baráti kapcsolatban vagy az illetővel. ezért is szoktam pontosan fizetni
9/12 anonim válasza:
Fú, de fillérb... skót lett a világ..
10/12 anonim válasza:
Én sem értem miért kéne jattot adni. Van egy szolgáltatás, van egy ára. Ha magasabb a szolgáltatás értéke, akkor emelje meg az árat, de ne tőlem várja már el, hogy adok nek pluszba, amiből ő természetesen nem adózik. Én minden kereset emből fizetek adót, ez neki is kötelessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!