Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít, ha...

Titeket nem idegesít, ha valaki indokolatlanul kettőz meg meg mássalhangzókat a következő szavakban így: esső, köppeny, jappán, heggeszt?

Figyelt kérdés
2016. júl. 30. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
De, eléggé.. ezeket még szerencsére nem hallottam, ettől függetlenül a "rendessen"-től a hideg kiráz.
2016. júl. 30. 21:53
 2/9 Andizsuzsi ***** válasza:
73%

Nem. Vannak tájegységek, ahol ez természetes, ők egyszerűen így beszélnek. (Mifelénk pl. a "hüttő" fordul elő gyakran).

De ilyen pl a Tíbor is, amit a tv-ben is egyre gyakrabban hallani. Bántja a fülemet, de nem idegesít.

2016. júl. 30. 21:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet még nem láttam, de engem az idegesít aki még nem hallott az igekötők egybe- és különírásáról és lazán benyomnak egy szóközt oda amit egybe kéne írni.....

(meg ismertem egy fiút és meg kérdezte... ok...)

2016. júl. 30. 21:55
 4/9 anonim válasza:
66%
Nekem ez a "kedvencem" egy szupermarketben: Megnyitottuk az 5-ös kasszát, pakoljanak a kassza- szallagra. Borzalmas. Az esső, köppeny, bakkancs felénk rendszeresen elhangzik. Egy főzőműsorban rendszeresen elhangzott bőségessen miatt sokáig futkározott a hátamon a hideg.
2016. júl. 30. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

Nekem nagymamám beszél így, időseknél jellemzőbb szerintem. 76 éves, (kunság)

A jászságban élő dédim meg megint tök máshogy beszél, pedig nincs messze...

2016. júl. 30. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:
35%
A legjobb a mikkrosüttő :D Ezen könnyesre röhögtem magam, mikor először hallottam :D
2016. júl. 30. 22:45
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Középsuli Olivér 😀

NaGGGGGYon 😂😂😂

2016. júl. 30. 22:46
 8/9 anonim ***** válasza:
A nákolás jobban zavar.
2016. júl. 31. 09:23
 9/9 anonim ***** válasza:
78%
Nekem furcsa, amerre én lakom, arra nem jellemző ez a viselkedés (itt ő-zés van - nem Szeged felé élek), de a munkatársam, aki alig 50 kilométerről származik, így beszél, ahogy a kérdésben van. Nem idegesít.
2016. aug. 1. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.