Indokolatlanul iszonyat lassú, idegörlő és építőiparhoz a világ bármely táján 120%-ig méltatlan munkamenetű építkezést meg lehet-e gyorsítani, valamit lehet-e lakosságilag, jogi eszközzel bármit lehet-e kezdeni vele?
Mielőtt a lényegre térnék, szeretném elmondani, hogy nem, nem vagyok az a tipikus proli, rosszlelkű barom f#sz, aki mindenkit feljelentget és a társadalom vérét szívja 24/7, ahelyett hogy engedné már a férgeknek, hogy két méterrel elzárva lefelé a napfénytől két pofára zabálhassák a fagyos testét.
DE! Nyíregyházán, a Szarvas utcán lakom, és velünk itt szemben február óta csak építkezik valami véridióta gyökér. Valami iskola-szerűség lesz belőle elvileg, nem tudom, de nem is érdekel. A tető vázának 60%-a most készült el a múlt héten, a nyílászáróktól még legalább egy hónapra vagyunk. Egyszerűen annyira mocskosul idegesítő, hogy mennyire nem haladnak semmivel semmit, amikor egy egy emeletes, összesen maximum 400 m2-s épületet építenek. Senkinek nem kívánom, hogy arra keljen egy fagyos januári reggelen, hogy beb#sszák a légkalapácsokat és törik fel még az elveszejtett dédnagyanyjukat is. Ténferegnek itt a munkások, mint a férges kutyák, bármikor hazaérek, kinézek az ablakon, 5-ből 3 ember ül, 2 meg a farkát csóválja és néz ki a fejéből. Bármikor lefeküdnél egy fél órát ejtőzni délután, nyilván akkor jön ki az egyik gyökér és elkezdi dobálni le a tetőről egy raklapnyi falecet, 3-4-s kötegekkel... Szuper az akkusztikájuk... Semmivel nem haladnak, jövő év végéig sem fog elkészülni ez a k#rva sz#r.
Lehet tenni valamit ez ellen? Tudom, hogy röhejes, de képzelhetitek/képzelhetik, hogy mennyire pipa már itt mindenki, hogy február óta mást sem hallunk, minthogy valaki mindig fúr-farag-kalapál-k# anyázik a másikra-ezt borít ide-azt borít oda, de ez a sz#r a világon soha nem fog elkészülni. Elnézést a virágnyelvért, de 40 fokokban jóra ne számítson senki. És éljenek a munkások, amelyek megérdemlik!
Bármiféle segítséget, tanácsot a teljes, ~200-300 fős közvetlen lakóközösség képviseletében előre is nagyon köszönök!
Nem is tudom, hogy a "köteles" szó, vagy a három felkiáltójel a visszataszítóbb. Fúj! :D
Talán a jegyzőnél, polgármesternél érdeklődhetsz, de mutyiországban sok jóra ne számíts. Nem véletlenül haladnak ilyen lassan.
*te
3. köszönöm a tanácsokat! Utánanézek majd, hátha valamit kell tenni, legalább egy lakossági panasz elmenjen. 30 fok van, tiszta, világos jó idő, 3-n vannak kint és a tetőt verik. Ugyanígy már a nyílászárókat is lehetne beszerelni vagy a falakat vakolni. Nem, mutyiországban tényleg ilyen szenzációs a munkamenet...
Bocs valamiért fél úton elment a dolog, folytatnám ahol az előzőben abbahagytam, sorry!
...szóval azt hiszem képben vagyok valamelyest. Gyakorlatilag semmilyen lehetőségetek nincs, ezt végig kel tűrni.
Ipari fülvédőt kell vennetek, füldugót, házon kívüli programokat szervezni sokszor, és imádkozni, hogy ha befejezték, ne az legyen hogy mégse tetszik a csempe a tulajnak és kezdik szétverni újra, vagy esetleg a szomszédjuk kezdi az építkezést. Süketek előnyben :)
DE gondolom már befejezték azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!