Ti magyarként nem érzitek úgy, hogy nem túl szerencsés országban születtetek? Nem érzitek úgy, hogy komoly hátránnyal indultok az életben?
Én sokszor. Csak egy országgal kellett volna odébb születnek, hogy szúrhattam el ennyire? Akkor ott lenne a jólét és adott lenne minden a boldoguláshoz. De ebben a fejletlen csóró korrupt balkáni tetű országban rohadt nehéz elindulni az életben fiatalként, szinte lehetetlen. Abszolut semmi pénzért várnak el professzionális munkaerőt nyugati árszínvonal mellett, így nem lehet elindulni az életben. Én is mint sok fiatal, ki fogok menni külföldre, de azért nagyon komoly hátránnyal indulok magyarként egy osztrák/német-hez képest, mind anyagilag, mind társadalmi szempontokból.
Ti nem érzitek "szerencsétlennek" magatokat, hogy ebbe az országba születtetek?
Mondjuk én halás vagyok amiért a világ kb. 80%-nál jobban élek.
Bizony! Magyarországon sokkal jobb a helyzet mint a világ többségében:
Hiába mondják a balliberálisok, hogy Magyarországnál még Marokkó és Ruanda is fejlettebb...
Azért hasonlítom az országot Ausztriához és Németországhoz, mert az a releváns, nekünk ugyanaz az értékrendünk mint nekik, kapitalizmus van és a jólét az anyagi biztonság az értékrend, amit ebben az országban 5x nehezebb elérni mint ott.
A nálunk papíron szegényebb országokban nem élnek rosszabbul az emberek, sőt a legtöbb helyen jobban, mert ott nem kapitalizmus van, nem ez az értékrend, teljesen más világ, megvan a saját kultúrájuk és saját értékrendjük, ami össze sem hasonlítható az európaival. És azok az országok biztosítanak lehetőséget a lakosainak, hogy az értékrendjüknek megfelelő életmódot éljenek. Ez az ország elvileg kapitalista, de nincsen itt semmi más csak nyugati cégek alvállalatai, akik szarért-hugyért akarják dolgoztatni és dolgoztatják is az elvileg ugyanolyan értékrendet valló kapitalista lakosságot, nyomorognak a töredékéért a nyugati béreknek, ugyanazt a munkát végezve. Ez gyalázat
ma 21:53
Tudod mi a HDI?
hosszú és egészséges élet, amelyet a születéskor várható élettartam értékén keresztül ragad meg;
oktatásban megszerzett tudás, amelyet a 15 éven felüliek írni-olvasni tudása (kétharmados súllyal), valamint a kombinált iskolázottsági arány (alap-, közép- és felsőfokú iskolázottság összevont mutatója) (egyharmados súllyal) segítségével mér. Ez utóbbi a megfelelő korosztály teljes létszámához viszonyítja az oktatásban részesülők számát a 3 szinten;
tisztességes életszínvonal, amelyet a vásárlóerő-paritáson (PPP) dollárban számított bruttó hazai termékkel (GDP) mér egy főre jutó GDP-ben kifejezve.
ezeket vetik össze benne, ezek alapján Mo a majd 300 országból a 40. körül van!
Ha ezeket figyelembe véve nálunk rosszabbul álló ország a Föld országainak a 85%-a, akkor azokban az országokban vajon mit is biztosítanak?
mert hogy ezeket biztos nem:
-rendes egészségügy
-rendes oktatás
-tisztességes élet színvonal (mielőtt jönnél a de máshogy viszonítják dumáddal, vásárlóerő paritású! PPP)
Ha ezek a szempontok alapján mi a top 15%-ban vagyunk, akkor az általad említett országokban mit is biztosítanak? nem tiszta számomra
38: És megint oda lyukadunk ki, hogy örüljünk annak amink van és még véletlenül se próbáljunk meg felzárkózni a nyugathoz. Sőt, ha hőbörgünk, akkor szégyelljük magunkat, mert hiszen Tanzániában rosszabbul élnek, mint itt.
Rossz érvelés ez akkor, amikor azon van a hangsúly, hogy sokkal több mindent is ki lehetne ebből az országból hozni úgy, hogy a lehetőség kvázi adott lenne. Nincs éhínség, jó az éghajlat, van víz bőséggel, valamilyen szinten (még) működőképes az oktatás és az egészségügy, ráadásul a magyarok szerintem innovációban és kutatás-fejlesztésben az élen járnak (elég megnézni, hogy mi mindent köszönhetünk régi magyar tudósoknak feltalálóknak).
Mégis azt látom, hogy folyamatosan nem élünk a lehetőségekkel. A rendszerváltáskor valóban mi voltunk az egyik legjobb helyzetben a blokkon belül, mégis sikerült frankónk elbaltázni a dolgokat. Mostanra meg mi vagyunk a keleti blokkon belül a sereghajtók lassan.
De most komolyan. Nézd meg, hogy milyen országok vannak mögöttünk a te listád szerint. Nagy részükben éhezés van, polgárháborúk, véres diktatúra, stb. Nehogy már ennek kelljen örülni, hogy jobbak vagyunk a harmadik világbeli országoknál...
ma 22:27
Én nem azt mondom, hogy bele kell törődni, a felvetés nem ez volt, de nem érzem magam úgy, mint aki szerencsétlen helyre született!
Pont te is mondtad, hogy egy oylan helyre születtünk, ahol hatalmas potenciál van, ha folyton ezzel vagyunk elfoglalva, hogy "fú szerencsétlen helyre születtem", akkor jobb lesz?
Pont hogy ezt kéne felismernünk végre egyszer a történelem során, hogy nagyon is jó helyre születtünk, fel kéne ismernünk, hogy igen is vannak lehetőségeink, amikkel élni kell, igen is van jövője ennek az országnak, csak akarni kell és nem úgy hozzáállni, hogy "a világ legrosszabb sorsába születtem"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!