Ti magyarként nem érzitek úgy, hogy nem túl szerencsés országban születtetek? Nem érzitek úgy, hogy komoly hátránnyal indultok az életben?
Én sokszor. Csak egy országgal kellett volna odébb születnek, hogy szúrhattam el ennyire? Akkor ott lenne a jólét és adott lenne minden a boldoguláshoz. De ebben a fejletlen csóró korrupt balkáni tetű országban rohadt nehéz elindulni az életben fiatalként, szinte lehetetlen. Abszolut semmi pénzért várnak el professzionális munkaerőt nyugati árszínvonal mellett, így nem lehet elindulni az életben. Én is mint sok fiatal, ki fogok menni külföldre, de azért nagyon komoly hátránnyal indulok magyarként egy osztrák/német-hez képest, mind anyagilag, mind társadalmi szempontokból.
Ti nem érzitek "szerencsétlennek" magatokat, hogy ebbe az országba születtetek?
"Győrben is 400 Euro-ért csicskulhatsz egész életedben, magas árak mellett, ráadásul ott az osztrák a király, egy étteremben is németül van nagybetűkkel és csak alá magyarul kisbetűvel írva az étel neve, megint csak másodrangú nótás vagy. "
Öhhm bocsi győri vagyok és rettentően nagy marhaságot mondtál :D Németül másodsorba sőőt sok helyen csak harmadik vagy negyedik sorba írják a dolgokat. A bérek inkább 500-800 eurósak persze bruttó.
"az államadósság már visszafizethetetlen, minden évben rengeteget fizetünk csak a kamatokra"
Az államadósság mértéke hazánkban kisebb, mint Német- illetve Franciaországé.
Azért se olyan rossz ez a hely, mert ha a vágyott nyugatra akarsz mindenképpen menni, akkor pofon egyszerűen megteheted, még útlevél sem kell hozzá.
Ellenben, ha Észak-Koreába születsz, még a határt sem léphetnéd át. De van még sok olyan ország, amiből szinte lehetetlen belépned Nyugat-Európába. És azokban az országokban nem ilyen körülmények vannak, mint itt, hanem sokkal rosszabbak. Nem azt mondom, hogy most jó helyen lakok, de még mindig jobb itt, mint egy Dél-Amerikai favellában.
Azért elképesztő, hogy többen is az afrikai és egyéb elmaradott országokkal jöttetek. Nyilván baromi szerencsések vagyunk, de... megfigyeltétek már, hogy például az az afrikai, aki állítólag milyen szarul él, mennyire vidám és jókedvű általában? Sőt, még a cigányok is milyen szinten összetartóak tudnak lenni.
Na akkor hasonlítsátok össze őket a sok besavanyodott, önző magyarral.
Ebben az országban őszintén szólva nem is a pénz a legnagyobb probléma, hanem a mentalitás. Esküszöm inkább élnék csóróbban Bhutánban, de ott legalább normálisabbak és boldogabbak az emberek.
A másik pedig szimpla evolúciós dolog... Ha annyira bele kéne nyugodnunk a helyzetünkbe (hiszen miért hőbörögjön? Jobban él mint az éhező etióp kisgyerek...), akkor soha nem érnénk el változást, fejlődést az életben. Az ember mindig jobbat akar, ez viszi előre az emberiséget.
Aztán hogy a kérdésre is válaszoljak... de kruvára szerencsétlenül születtem. Főleg úgy, hogy anno az őseim egy része Franciaországból települt ide. Amikor a nyilasok kivégeztek közülük párat, akkor kellett volna elgondolkodni azon, hogy vissza kéne menni. Félreértés ne essék, szép ország ez, szép történelemmel... de az emberek kibírhatatlanok, aminek tetejében a gazdaság állapota is katasztrofális. A normális jövőképet pedig azoknak el lehet felejteni akik ide születtek egy átlagos családba.
És megkockáztatom, hogy mindez az elmúlt 60-70 évben bacódott el ennyire, köszönhetően a szocializmusnak.
Képzeld el kérdező az Európai unióban szabad a munkaerő áramlás,ha te ennyire szarul érzed itt magad mért nem indulsz el Nyugatra és kész.
"nagyon komoly hátránnyal indulok magyarként egy osztrák/német-hez képest"
8 általánosoddal igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!