Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki már nem szűz, attól...

Ha valaki már nem szűz, attól még lehet egy muszlim férfi felesége?

Figyelt kérdés

2016. júl. 16. 14:27
1 2 3
 11/22 masni1 ***** válasza:
Ne menj hozzá muszlimhoz. Akár szűz vagy akár se. Más kultúra.
2016. júl. 23. 08:42
 12/22 anonim ***** válasza:

"... amikor megtudják, hogy még szűz vagyok, kb. értékesebb emberként kezdenek bánni velem..."

A szüzességed akkora érték, hogy másképp néznek rád?

Nem csodálom hogy még szűz vagy... de ha téged ez "értékesebbé" tesz, akkor őrizd jó sokáig! - Ne devalválódj fiatalon...(:

2016. júl. 24. 10:00
 13/22 Csomorkány ***** válasza:
Ha nem csak elméleti a kérdés, hanem a kérdező hozzá akar menni egy muszlim férfihoz, akkor kézenfekvő ez a visszakérdés: "Ha ilyen szinten van a kapcsolat, hogy már a házasság is szóba került, akkor ezt még miért nem beszéltétek meg? Nem merted szóbahozni? De hozzámenni mernél?"
2016. júl. 24. 11:43
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

szerintem ne személyeskedjünk... nem tudsz semmit az életemről (nem mellesleg semmi közöd hozzá), én a kérdezőnek válaszoltam, leírtam, mit tapasztaltam a muszlim férfiakkal kapcsolatban, de ha neked jobb a lelked, ha kötekedsz, csak rajta, téged minősít

2016. júl. 25. 10:48
 15/22 anonim ***** válasza:
bocs, #12-nek szólt, nem #13-nak
2016. júl. 25. 10:49
 16/22 anonim ***** válasza:
42%
Utolsó, ha már ennyire erkölcsös vagy, meg társai, akkor áruld már el nekem, hogy egy átlag muszlim férfi, aki nem az édesapád, nem a férjed, hogyan tudhatja rólad, hogy te még szűz vagy? Ez nálad beszédtéma? Férfiakkal? Komolyan?
2016. júl. 25. 11:05
 17/22 anonim ***** válasza:
ki mondta, hogy én vagyok az erkölcs csősze? szerintem senki... talán onnan, hogy megkérdezik, én meg válaszolok? egy szóval nem mondtam, hogy szüzen kell férjhez menni, vagy hogy bűn a szex, csak épp szerintem az sem normális, hogy 14 évesen valaki már több f***t fogott, mint kilincset... gondolom akinek nem inge, nem veszi magára, de úgy látom elég sokan vannak itt, akiknek inge. Hát bocs, én ezt sem tartom normálisnak, és véleményem szerint igen is nagyobb értéke van a szüzességnek a muszlimok körében, mint itt. És igen is gáznak tartom, hogy azon versengenek a tinik, hogy ki veszti el hamarabb, meg hogy olyan gyakorisággal mennek kapartatni, mint más a boltba. Lehet, hogy szerintetek ez rendjén van, szerintem viszont nincs. Én nem akarom odaadni magam akárkinek,nem tudom, nektek ez miért fáj. Ez is csak bizonyítja, hogy aki itt szűz, azt megbélyegzik, támadják ott, ahol tudják. Igen, a muszlimoknál meg fordítva van. Szerintem a normál állapotnak valahol a kettő között kellene lennie. Lehet őket szidni, hogy nem normális, ami náluk meg, de mi viszont jó úton haladunk afelé, hogy mi legyünk az ellenpólus, ami szintén nem nevezhető normálisnak.
2016. júl. 25. 11:41
 18/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, szerintem te életedben nem beszéltél még igazi erkölcsöket betartó muszlimokkal. Rendes muszlim férfi idegen nőnél ilyesmire sosem merne rákérdezni. Hogy nálad mégis rámernek, az elég érdekes... de egyébként nem az volt a lényeg, hogy ki hogyan és mikor veszti el. Mindenkinek magánügye. Nekem csak az szúrt szemet, hogy idegen férfiakkal kerülsz olyan kapcsolatba, hogy simán meg merik kérdezni tőled, hogy szűz vagy-e még, és ezután azt gondolod, hogy értékesebbnek kezelnek. Az iszlámban ez nagyon nem így működik.
2016. júl. 25. 11:49
 19/22 anonim ***** válasza:
azért merik megkérdezni, mert tudják, hogy itt szabad erről beszélni, meg sokaknál ez perdöntő kérdés, hogy akar-e bármit is a nőtől, a választól függ... de mint mondtam, embere válogatja, attól is függ, melyik országból származnak
2016. júl. 25. 12:31
 20/22 Csomorkány ***** válasza:

#14-es: OK, már épp aggódni kezdtem :-)

Házasságra való készület egyik alapvető oldala, hogy ne legyenek titkaink a másik előtt, tehát ne legyenek olyan valóságok az addigi életünkben, amiket azért nem mondtunk el, mert akkor hátha nem vesz el/jön hozzám.

Ha valaki már nem szűz, ne legyen olyan férfi felesége, aki viszont csak szüzet szeretne elvenni. Akár muszlim az illető, akár senem. Ennyi. De tudom még hasonló, egy ideig eltitkolható valóságokat, amiket azonban jobb nem eltitkolni: alkoholos, ill. kábszeres kalandok, eltérő vallási/politikai elkötelezettség, homoszexuális próbálkozások, súlyos devizaadósság, abortusz, vagy urak esetében az ex abortuszra küldése, büntetett előélet, stb. stb. Mindezzel lehet házasságot kötni, HA NEM TITKOLJUK EL A MÁSIK ELŐTT.

Még pár szó a muszlimok fönti fényezéséről: egyetértek azzal, hogy jó, hogy náluk a szüzen házasodás még érték, de vegyük már észre, hogy csak a nőktől várják ezt el. Férfiakkal kapcsolatban semmi olyan elvárásuk nincs, hogy szűzen menjenek bele a monogám házasságba. Márpedig ilyen kultúrától én nem akarnék tanulni.

2016. júl. 27. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!