Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Spanyolországban nevelkedett...

Spanyolországban nevelkedett muszlim vallású férfi. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Sajnos megismerkedtem egy férfival aki csak látogatóban van egy rokonánál itt nálunk, Magyarországon. A baj az, amit a kérdésben már leírtam:muszlim és Spanyolban lakik. Viszont eszméletlenül tetszik, minden nap találkozunk. Előre félek, hogy mi lesz ha hazamegy. Tudom, hogy nincs erre a helyzetre konkrét megoldás, mindenki máshogy kezeli. De ti mit csinálnátok, hogy élnétek ezt meg?
2012. júl. 7. 14:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem kezdenék vele semmilyen kapcsolatba.

A vallási különbségek nagyon zavarnának, mindegy, hogy milyen ember.

2012. júl. 7. 14:35
 2/12 anonim ***** válasza:
voltam hasonló helyzetben :) megismerkedtem egy (ill. több) muszlim férfival és az egyikük nagyon szimpi volt. Sokat beszélgettünk és sajnos annak ellenére, hogy Európában nevelkedett és élt nem tudott megváltozni és "levetkőzni" bizonyos kulturális viselkedéseket. Bármennyire is próbálják elhitetni, hogy a nők egyenrangúak és hülyeség, amiket a filmekben meg itt-ott látunk, ez nem igaz. Nagyon sok olyan "megmozdulása" és elszólása volt, amiből össze tudtam rakni a képet. Nálunk abszolút megszakadt a kapcsolat, nem is bánom így utólag. Szerintem ha majd visszamegy és nem találkoztok, el fog múlni ez a vágyad és egy napon örülni fogsz neki :)
2012. júl. 7. 14:38
 3/12 anonim ***** válasza:

A muszlim az mindenhol muszlim.

Ez közös bennük.

2012. júl. 7. 14:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Igen, az iszlám megkülönbözteti a nőket és a férfiakat, de nincs alá-, vagy fölérendeltség! A muszlim férfiak nagyon is tisztelik a nőket. Bárkit, csupán a vallása alapján megítélni, nem lehet, és nem is szabad. Csak az számít, hogy ő milyen ember. De ha bármi kétséged lenne, nyugodtan beszéld meg vele. A vallásos emberek, a hitükről, mindig szívesen beszélnek:)
2012. júl. 7. 15:05
 5/12 anonim ***** válasza:

Gabóca, kérlek, ne idealizált ezt a "nőtiszteletet". A legfelvilágosultabb (vallását gyakorló) muszlim férfi is csak mint (saját) anyját, ill. mint szerethető, birtokolható, szép dísztárgyat "tiszteli" a nőt. A tisztelet - magad is tudod - egészen mást jelent: az alapja az egyenrangúság. Nem is szólva arról a muszlim férfiról, aki egyszer csak úgy gondolja: a szép csecsebecse tett valamit, aminek folytán nem érdemli többé a tiszteletét (mondjuk, tudta nélkül beíratkozott egy ..autós iskolába, ahol - jajistenem! - más férfiakkal találkozhat). Nos, pl. Pakisztánban, Indiában ilyenkor símán megtörténhet, hogy a felindult muszlim fog egy üvegcse sósavat - és a tiszteletét vesztett asszony arcába locsolja, egész életére nyomorékká téve és eltorzítva őt.

Ebből a "tiszteletből" egészséges személyiségű európai nő azt hiszem, nem kér.

2012. júl. 7. 16:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem is volt hasonló ismerősöm,ő nem muszlim volt,de olyan környezetben nevelkedett,ahol nem tekintik egyenrangúnak a nőket.Ez sajnos rá is átragadt.Ő először nagyon bejött,de 3-4 alkalom kellett hozzá,hogy teljesen kiábránduljak belőle,sőt,meggyűlöljem.Nagyon sz@r érzés,amikor semmibe vesznek.
2012. júl. 7. 16:51
 7/12 anonim ***** válasza:
Kedves 16:31-es, nem tudom, ki mit tud az iszlámról, vagy a muszlimokról, de az biztos, hogy senkinek nem a vallásán múlik, hogy milyen ember. Aki olyat tesz, amivel te példálózol, az nem a vallása szerint cselekszik. És nem kell Pakisztánba menni, ha jól tudom, egy spanyol férfiról van szó, akit feltevésem szerint megfelelő nevelésben részesítették a szülei. Azt, hogy mit művelnek a harmadik világban az egy egészen más dolog. Nem vagy te egy kicsit sztereotip? Szerintem nézz utána, hogy mit ír a Korán a nőkről, és majd csak utána ítélkezz.
2012. júl. 7. 18:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A koránt inkább hagyjuk. Ugyanúgy félreértelmezik, százfelé magyarázzák, mint a keresztények a bibliát. A koránban pl. nincs benne, hogy a nőknek csadort kéne viselniük. Az viszont benne van, hogy az asszonynak mindig a férje rendelkezésére kell állnia akár tetszik akár nem. Igaz azt is írja, hogy a nőket tisztelni kell stb. csak ezt nem tartják be. A korán meg a valós muzulmán ember az két különböző dolog. És habár én is azon vagyok, hogy az ember ne látszat alapján ítéljen de a muzulmánoknál sajnos ez nem áll. Ők tényleg azok, amik, amilyennek ismerjük őket. A vallás szinte már a vérükké vált nem tudnak kibújni a bőrükből annyira erősen benne van a világukban az életükben, a társadalmukban nem úgy, mint a keresztényeknél.
2012. júl. 7. 22:45
 9/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy vagyok vele, hogy nem ítélem el az embereket, nem általánosítok. Kivételek ez alól az arabok voltak. Erre megjelent ő. Nagyon kedves, tisztelettudó, figyelmes és udvarias, de sajnos a vér nem válik vízzé...
2012. júl. 7. 23:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Igaz az, hogy sok muszlim, nem a Korán tanításait követi, de nem ez a jellemző, pláne nem Európában. Ahogy a kérdező is írta:” Nagyon kedves, tisztelettudó, figyelmes és udvarias”. Szerinted a muszlimok, olyanok amilyennek ismerjük őket? Szerintem te csak annyira ismered a muszlimokat, mint amilyennek a sztereotípiákat állító, vallásellenes média megismertet veled. Bár a keresztények, és a zsidók is ennyire hűségesek lennének a hitükhöz, mint a muszlimok, de te úgy írod le az iszlámot, mint ha vérrák lenne. Persze, nem vagy te diszkriminatív, csak a muszlimokkal. Enged meg, hogy gratuláljak. Ja, és nem muzulmán, hanem muszlim, de te gondolom, biztos tudod mi a különbség a kettő között…
2012. júl. 8. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!