Muszlim férfival ismerkedni pro és kontra érvek?
Nekem alapból azzal gondjaim vannak ha valaki ennyire vallásos, de hogy még muszlim is... pfff..
Azzal gondolom tisztában vagy hogy hogy állnak a muszlimok a nők egyenjogúságával, tiszteletével, meg úgy általában a haladó, gondolkodó, nyugati (európai) felfogással.
A kereszténység is egy baromság, de az iszlám ahhoz képest is 100 évekre van lemaradva.
Mindjárt jönnek a liberálisok, és mivel magyar a kérdésben szereplő férfi, ezért elkezdik neked szidni az iszlám vallást, és elkezdik mondani, hogy mennyire borzasztó ötlet.
Amúgy ha arab származású lenne, akkor tökéletesen támogatnák a kapcsolatot és felmentenék, mondván az arabok nem egyenlők az iszlámmal, ráadásul az iszlámnak sok értelmezése van, és a többi, és a többi.
Csak figyelj. Csak figyelj. :D Annyi kérdésnél láttam már.
Egyébként én is azt gondolom, hogy hagyd a fenébe. :) Nem azért, mert vallásos, hanem mert ez a vallás az iszlám, és mert ezért egész egyszerűen száműzte magát az európai kultúrkörből. :)
Az ismerkedésben még nincs semmi kötelezettség. Neked nem kell áttérni egy esetleges házasság során sem, de a gyereknevelésben már előjöhetnek problémák, ha nem kedveled az iszlámot (bár akkor nyilván a pasit sem fogod).
Az előző válaszolók nem nagyon ismerik az iszlámot, ezért ne vedd őket figyelembe. Amit tudni érdemes elöljáróban a randikhoz, hogy muszlim férfi ELVILEG nem ihat alkoholt és nem ehet olyan ételt, ami állatból készült (hacsak nincs az iszlám előírásainak megfelelően levágva), illetve házasság előtt nem szexelhet (és persze összeköltözésről sem lehet szó).
Egy tipikus magyar kapcsolatban szerintem ez utóbbi kardinális pont, szóval nem ajánlom, nehogy egy hirtelen fellángolás miatt idő előtt összeházasodjatok, aztán kiderüljön hogy mégse működik a dolog.
A legtöbb magyar muszlim, akit ismerek, teljesen normális és kedves ember, de van köztük egy csomó szélsőjobbos is.
- egy magyar muszlim férfi
Öhm, nyilván senki nem olvasott itt Koránt pl. Mi az, hogy az iszlám nem európai kultúrkörbe való, mikor több millió muszlim van európában? Nyilván az iszlámban is vannak extremisták, de hát a katolikusok is égettek nőket máglyán meg satöbbi, a terroristák nagy része fehér keresztény férfi, mégse lenget senki piros zászlót, ha keresztény férfivel randizik valaki.
A muszlimok olyanok, mint bárki más, vannak olyanok, akik vallásosabbak, mint mások, van, aki abszolút nem foglalkozik a vallásával csak mondja, hogy muszlim. Nekem volt egy muszlim pasim, aki nem gyakorolta a vallást, Európában nőtt fel, semmi gáz nem volt vele, ami annak lett volna betudható, hogy muszlim. Az egyik közeli barátom elég vallásos muszlim (tehát nem iszik alkoholt, nem eszik húst, imádkozik rendszeresen stb.), nagyon jó ember, szintén európai, egyébként, semmi konfliktus nem ütközött még ki közöttünk ami a vallási különbözőségből fakadt volna, én alapvetően római katolikus neveltetésű vagyok, bár nem gyakorlom, de mivel nem vagyok s-ggfej, elfogadom mások vallásgyakorlását.
Elég iszlamofób dolog kijelenteni, hogy azért nem éri meg megismerni valakit, mert muszlim. A vallása senkit nem definiál, gondolom az itt hozzászólok sem szeretik, ha fehér bőrszínük miatt mondjuk azokkal a vadállatokkal azonosítják őket, akik kiirtották az indiánok 95%-át és felfedezőnek titulálták magukat, miközben arra is ostobák voltak, hogy fogat mossanak, és értsenek a kukorica megműveléséhez, szóval inkább a saját eltemetett hulláikat ásták ki, hogy aztegyék, miközben az indián rabszolgákat kényszerítették, hogy ugyan tanítsák meg nekik, hogy kell bánni a kukoricával. Vagy akik végighódították Afrikát meg Ázsiát a főszerekért, aztán még a víz is csípős nekik.
Vagy akik Amerikát népírtással meg rabszolgasággal építették. Vagy akik a zsidókat üldözték, a melegeket meg a fogyatékosokat. Ha egyvalami elmondható, a történelemben mindig is a fehér keresztények voltak a legf-szabbak.
Ha rossz ember, akkor az nem azért van, mert muszlim, szóval ha alapvetően csak a vallása tart vissza, akkor megéri megismerni, legfeljebb nem passzoltok és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!