Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki már nem szűz, attól...

Ha valaki már nem szűz, attól még lehet egy muszlim férfi felesége?

Figyelt kérdés

2016. júl. 16. 14:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Ez leginkább a férfitól függ. A legtöbb muszlim férfi szüzet akar feleségül venni, de nyilván vannak köztük olyanok is, akiknek ez nem olyan fontos. Saját tapasztalat alapján azt mondom, hogy amikor megtudják, hogy még szűz vagyok, kb. értékesebb emberként kezdenek bánni velem, de tényleg embere válogatja.
2016. júl. 17. 11:05
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Valóban ember függő dolog de MINDEN muszlim értékesnek tartja a szüzességet. Náluk még erény és nem lett belőle "ciki" dolog mint Európában. Hacsak nem elvakult szerelemből vesz el akkor lehet később probléma hogy el akar venni egy szűzet is vagy olyan veszekedésnél hozzád vághatja hogy nem érsz annyit mert már nem voltál szűz, más is megkapott már.
2016. júl. 17. 19:38
 3/22 anonim ***** válasza:
45%

1-es vagyok

ebben tényleg példát vehetne róluk Európa (ha sokminden másban nem is), hogy ott még van értéke a szüzességnek, itt meg lassan már természetes, ha egy 14 éves éves kislány már egy focicsapatuk pasival volt együtt... aki meg inkább vár egy olyanra, aki méltó a dologra, az "ciki"

2016. júl. 17. 23:02
 4/22 anonim ***** válasza:
32%
Igen, lehet, in shaa' Allaah.
2016. júl. 18. 08:21
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Abszolut attol fugg, melyik orszagot nezed, mert mas kultura, a vilagnezet eleg sok esetben. Pl. Torokorszagban mar ez egyaltalan nem szamit, mert a fiatalok nagy resze kis kiveteltol eltekintve hasonlo eletet el mint az atlag europai kapcsolatok szempontjabol, mig pl. keletebbre ugyanugy muszlim orszagban meg ilyesmi nincsen.
2016. júl. 18. 09:50
 6/22 anonim ***** válasza:
53%

1-es: a szüzességet túlmisztifikálod!

Én soha nem vettem volna el szűz lányt, mert a házasság nem tulajdonszerzés!

A feleségem sem volt szűz, két gyerekünkkel mégis nagyon boldogan élünk!

Tiszteletben tartom a nézetedet, de semmiképp nem tudok azonosulni vele!

Lehet, hogy egy muszlim elvesz nem szűzen is, de a későbbiekben még a fejedhez vághatja, és ez megbosszulhatja magát!

2016. júl. 19. 09:49
 7/22 anonim ***** válasza:
79%
én nem azt mondtam, hogy szüzen kell férjhez menni, de igen is gáz, ami itt megy
2016. júl. 20. 10:25
 8/22 anonim ***** válasza:
54%
ez meg, hogy soha nem vettél volna el szűz lányt... miért, attól, hogy valaki szűz, emberileg kevesebb a szemedben? pontosan erről beszéltem, hogy itt ciki, gáz szűznek lenni...
2016. júl. 20. 10:28
 9/22 anonim válasza:
100%

Hát, a vélemények eltérhetnek...

A nő szüzessége nem vallási krítérium a muszlimoknál sem.

De egy hithű (különösen egy radikális) (keleti) muszlim soha nem venne el olyan nőt, aki nem szűz, "tisztátalan", nem is tudom hogy fogalmaznak, vagy gondolják.

A muszlimok két-harmada erősen vallásos vagy radikális.

A nyugaton élő (másod-harmad generációs) muszlimok már nem ennyire határozottak, ott már ez nem annyira nagy dolog.

Leírni és mondani egy dolog, meg a valóság is néha egy másik dolog.

Mindenesetre a muszlimok néha agyonköveznek nőket néhány országban ha nincs rajta kendő vagy csador,arra hivatkozva hogy parázna meg egyebek.

Nehéz azt gondolni, hogy ilyen gondolatvilágban a szüzesség vagy annak hiánya jelentéktelen lehet.

Persze ott is lehet akit kevésbé, és lehet akit jobban érdekel, de biztosan sokkal nagyobb a jelentősége, mint itt a "nyugati" emberek vélik vagy gondolják.

Nem véletlenül léteznek (full titkos) szüzesség-visszaállító műtétek a közel-keleten.

Persze csak ha elég gazdag az illető.

2016. júl. 23. 08:34
 10/22 anonim válasza:
Nem hinném, hogy meg tudnánk érteni egymás szemléletvilágát....
2016. júl. 23. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!