Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy értelmezitek a Modern...

Hogy értelmezitek a Modern Warfare történetét?

Figyelt kérdés

AKI AZZAL JÖNNE h mennyire gagyi meg csak végigjátszotta de figyelt a történetre azzal nemigazán tudok mit kezdeni:D

Arra lennék kíváncsi h aki szerette a Modern warfare1-2-3 történetét,annak mi tetszett benne?Mi az amivel többet adott? hogy értékelitek a főhősöket? (akár szabadmotívumként értelmezve)Mit gondoltok makarov motivációjáról?

mit jelentett nektek ez a játék?

2016. júl. 5. 15:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Én én én! *W* A mai napig odavagyok a szériáért és nagyon érdekelnek a háttérsztorik/ a karakterek indíttatásai. Sokat adott azzal hogy a háborús sztori alatt képes volt a katonák között kapcsolatokat *na nem úgy* kialakítani. Ott van Captain Price aki John "Soap" Mactavish kapitánya és mentora.Érdekes, hogy ez a két karakter miként ismerte meg egymás és lett ennyire közeli barátság közöttük. Imádom a két karakter közti köteléket, ahogy Price szinte már fiaként tekint a nála fiatalabb kapitányra. Ugye ott volt mikor a MW1 végén odacsúsztatja neki azt a bizonyos M1911-et, amit majd Mactavish MW2-ben visszaad neki, mikor megtalálják mint Prisoner627 a gulágban, végül pedig Price ismét Mactavishnek adja az ő halálakor a MW3-ban és végül megkezdni utolsó küldetését Makarov ellen a "This is for Soap" mondattal. A főhősöket imádtam, ott volt Simon " Ghost" Riley az igen csak borzalmas múlttal rendelkező kissé titokzatos alak, MW1-ben és 3-ban Kamarov , Mw2-ben Gary "Roach" Sanderson, akiről sajnos sok mindent nem tudtunk meg, teszi érdekessé a játékot. Én például kifejezetten vártam hogy Roachról többet tudjak meg, viszont lehet *ez saját gondolatom* hogy Roach azért maradt ennyire tulajdonságok nélkül, hogy a játékos még közelebbinek érezhesse a sztorit, hogy Roach úgymond a játékos énjének feleljen meg. Ez mondjuk rengeteg fanfictiont is szült. Yuri karaktere számomra még érdekesebb attól hogy hiába kerestem, sehol nem találtam meg az igaz/teljes nevét, valamint csak annyit tudni róla hogy Mararov oldalán szolgált, ám csak tévedésből, mert Makarov akcióit/eszméit, egyszerű hazafiasságként fogta fel és ő maga is hazafias volt. Vladimir Makarov pedig azért is igencsak figyelemreméltő karakterügyileg ahogy kifejlődi magaát az egész Modern Warfare főgonoszává, holott Imram Zakhaev kollégájaként kezdte, nem megfeledkezve Al-Asadról, General Shepherdet pedig nem is említve. Makarovról rengeteg mindent találni neten keresztül is persze, de gy is érdekes maga a karakter, a motivációja, a tettei. Különösen érdekes számomra ahogy néha Price és Makarov pár mondta erejéig beszélnek egymással. Valamint nagyon érdekes a Modern Warfare 3 Hardened kiadáshoz csatolt napló, amely Mactavishé és tud hozzátenni a történethez a karakter egyéni gondolatai és jegyzetei által *sajnos olvasni úgy nem olvastam mert nem tudtam megszerezni, de az interneten vannak jó minőség képek róla*.

Próbáltam röviden összefoglalni a gondoltaimat, mivel kész kisregényt regényt lennék képes írni, a Modern Warfare trilogia tólzás nélkül a kedvencem videojátékok terén. Úgy gondolom újradolgozva rengeteg mindent lehetne még kihozna a történetéből. Huh remélem válaszoltam a kérdéseidre, és nagyon örülök hogy valakit szintén ennyire érdekel a Modern Warfare. ^-^ *-* Régen volt hogy végigjátszottam, ha a leírtakban valamit elírtam az nagy valószínűséggel azért van mert hírtelen tól sok minden jutott eszembe azt sem tudtam hol kezdjem, szóval próbáltam minnél több mindent gyorsan és tömören leírni. :'D

2016. júl. 5. 17:52
 2/25 anonim ***** válasza:
Kiegészítés *nem vettem észre hogy a címben lévő kérdésre nem válaszoltam :'D * : A történet számomra rendkívül érdekes, mert alapból nagyon szeretem a "mi lett volna ha" kérdéseket, szóval tetszik az alap felvetés hogy mi lett volna ha a Hidegháború nem is ért volna véget igazán? A készítők/maga a játék erre így válaszol: ennek következtében jutott Imram Zakhaev igazán hatalomra az Ultranacionalista párt élén, amivel a terve Oroszország irányítása. Vagyis az hogy a Hidegháború nem ért véget egy harmadik világháborút hozott el.Remélem most már mindenre válaszoltam, egy kérdést sem hagytam ki. :'D
2016. júl. 5. 20:59
 3/25 anonim ***** válasza:
Most jutott eszembe hogy MacMillant és Nikolait kihagytam. :'D Bocsi a sok bővítésért. :'D Nikolainak sincs sajnos bő háttértörténete,*amit sajnálok* viszont Macmillan aki a MW1-ben és 3-ban is feltűnt a már feloszlatott TF141 és Captain Price, akkori hadnagyának, adósa *küldetés Pripyatben * és most elég fontos szerepe volt egy-két küldetés sikerében. Azért MacMillanről is jobb lett volna többet tudni szerintem, valamint zavaró volt hogy a két részben változott a szinkronszínész. ^-^ Azt hiszem most már senkit/semmit nem hagytam ki ami olyan. :'D Szóval a sok karakterszállal adott igen sokat a játék, viszont sok helyen hiány van, ami miatt nem ártott egy két helyen az interneten is utánaolvasnom, örülnék ha a CoD4 remastered tartalmazna egy kis bővítést is sztori terén, viszont akkor nem egyszerű remaster lenne csak. :'D :) ^^
2016. júl. 5. 22:21
 4/25 A kérdező kommentje:

UHHH VÉGRE VALAKI AKI ISMERI jól a Mwszériát

köszönöm a válaszaid,ha nem tartalak fel akkor neked melyik a kedvenc pályád és melyik a kedvenc jeleneted az összes játékból? és egy-egy játékból?

Mit gondolsz az Amerikai szálról a játékokban?

Dunn,Paul Jackson? ramirez stb...

És én csak örülök ha többet írzs még senkinek nemhallotam a véleményét

2016. júl. 7. 00:09
 5/25 A kérdező kommentje:

kiegészítés:D

TUDOD MI LENNE AMI JÓVÁ TENNÉ A cod mw remastered-jét?

az ha a priptayos pályán yuri-t és Makarovot láthatnánk a háttérben lévő kocsiban:D

meg iylen hasonló dolgok

2016. júl. 7. 00:10
 6/25 anonim ***** válasza:

Én is nagyon örülök hogy van valaki aki hozzám hasonlóan odavan a szériáért.^-^ :D *eddig szegény barátnőimet idegesítettem a CoD-os dolgaimmal és elméleteimmel :'D * Kedvenc pályát nehéz választanom de imádtam a CoD4 legtöbb pályáját, leginkább a pripyati küldetése tetszett. A kedvenc jelenetem is ehhez kapcsolódik, az utolsó küldetéseket nagyon szerettem, ezeknek a pályájával sem volt gondom, valamit a Zakhaev utáni nagy hajsza és végül az ő "megbuktatása", nem kell mondanom , ezerrel ment a szívem a végénél a játéknak. :D MW2-ben Ghost és Roach halála jelenetileg igencsak lesokkolt, de szerintem szépen lett megcsinálva, a pályáját szeretem, mivel szerintem maga a küldetés sem volt egyszerű *mondjuk nehézségtől is függ picit*. A "This is for the record"-ot és az "End gamet"kifejezetten szerettem, tetszett a pályamodell is és igencsak idegtépő volt hogy időben sikerül e elkapni Shepherdet. MW3-ban valamiért a Persona non grata küldetéshez gyakrabban visszatérek *szintén az idegtépés hogy sikerül e a csapattal, na meg a sérült MacTavish-sel, megmenekülni, valamint reménykedtem hogy többet sikerül easter eggek segítségével megtudnom Yuriról. Furán fog hangzani, de MacTavish halála is az egyik kedvenc jeleneteim között van, mégpedig a kivitelezés miatt. Egy háborús játékban a karakter halálának drámaisága miatt és Price reakciói miatt is. A totális kedvencem a Dust to dust végén van, mikor is Price egy nagyon /utolsót *remélem nem* szippant ikonikus szivarából és azt kifújva egy pillanatnyi sötét majd a stáblista következik. Azért szeretem ezt az ultosó kis mozzanatot, mivel nem mondja meg konkrétan, hogy mi történik az eddig mindent túlélt Captain Price-cal. Illetve kis kedvencek mint az első válaszomban leírt jelenetek, az M1911 "útja" például.

AZ amerikai szálat sok helyen feleslegesnek találtam személy szerint, a MW1 óta figyelemmel követett kis Task Force 141 cselekménye sokkal jobban érdekelt. A történethez cselekményügyileg adott, viszont sajnáltam hogy az amerikai katonáknál nem volt semmi karakterfejlődés, valamint olyan háttér információ. Nem voltak rosszak azok a küldetések sem, megmutatták egy-egy amerikai csapat dolgát, majd sorsát a háborúban. Azt hiszem, ezért maradtak azok a katonák különösebb háttér nélkül, hogy még inkább a világháború névtelen hőseit mutassák be, mivel történetük csak az egy-egy rész erejéig tartott, a következő részben már egy új csapattal kellett küzdenünk.gy viszont örülök hogy mégis voltak ezek a valamilyen szinten *legalábbis szerintem* mellékszálak.

Nagyon jó lenne ha a remaster alatt bekerülne Yuri a CoD4-b, valamint további kis "easter eggek" is bővíthetnék a felújított változatot. Mw3 után visszatértem az elő részhez Yuri miatt, de sajnos sehol sem találtam, én is remélem ezen majd voltoztatnak, mert mekkora lenne már MW3-ban a kis csapat oldalán viszontlátni Yurit, akit MW1-ben még Makarov oldalán láthattunk. Bár így Price szövege Soap utolsó mondata *:'( *után nem merülne ki annyiban hogy "Soap trusted you, I thought I could to, so why in bloody hell does Makarov know you?!". Remélem tesznek hozzá a történethez a remasteredek alatt, valamint remélem mindhárom részt remastereleik, mert szerintem van pár hiányosság is a sztoriban, de kíváncsian várom mit hoznak ki belőle. :) Huh azt hiszem most talán nem hagytam ki semmit. :P Vagy ha mégis akkor lesz még válasz. xD :'D :P

2016. júl. 7. 11:43
 7/25 anonim ***** válasza:
Á az amerikais részt igen hülyén sikerült megfogalmaznom. :'D Szükségesek, a háború történéseinek szempontjából, csak én a Task Force 141 szálat éreztem közelebbinek, ezért sok küldetés *egyáltalán nem az összes* untatott. :/ . Nah, kicsit átláthatóbban megfogalmazva. :'D
2016. júl. 7. 13:14
 8/25 A kérdező kommentje:

álj...várj...te csaj vagy?:D csak érdeklődésből kérdezem de nemkell válaszolnod ha nem akarsz

Amúgy nekem is az egyik kedvenc részem a "this is for soap"

DE énis úgylátom az amerikai küldetéseket ahogy te,de szerintem lényeges motivumokat mutatott be.pl az atom a közel keleten.VAGYHÁT ÉN ZSENIÁLIS RÉSZNEK tartom amikor a fehér házra felrohansz és jelzel h ne bombázzanak le.azzal a zenével....(Hans Zimmer) meg hát amit a végén mondanak,hogy "remélem megszálljuk Moszkvát és porig romboljuk" és amit Foley mond:

"when the times right Corporal...When the time is right..." KIRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ A HIDEG

2016. júl. 7. 15:29
 9/25 A kérdező kommentje:

OH IGEN

nekem az is tetszett h a játékban a mw1 után nem a lojalisták nyernek Oroszországban hanem az ultranacionalisták.és a végén Zakhaev lesz a nemzet hőse :D

nekem ez nagyon bejött,h nem a klasszikus "jó nyer,a rossz veszít" hanem akik kezdeményezték a polgárháborút azok nyernek.Éshát Voshevsky is Ultranacionalista elnök :3

2016. júl. 7. 15:32
 10/25 anonim ***** válasza:
Upsz. :'D Igen azok a küldetések valami eszméletlenre sikerültek, Hans Zimmer aláfestő zenéjéről nem is beszélve. Az egész MW2 alaphangultát fokozza. *-*
2016. júl. 7. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!