Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyit számít egy dr. Előtag...

Mennyit számít egy dr. Előtag egy név előtt a mai életben?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 12. 19:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Hogy erted, hogy mennyit szamit? Attol, hogy ez az elotag ott van a nevedben, ugyanolyan ember maradsz, mint masok.
2010. ápr. 12. 19:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Pont erre vagyok kíváncsi. Én maradok ugyanaz, de mások szemében nem biztos. Pl. hivatali ügyintézésben máshogy néznek rám, ezt érzem.
2010. ápr. 12. 19:31
 3/10 anonim ***** válasza:

A jogdoktor kevésbé jelent szerintem bármit is (dr. Gipsz Jakab), mint pl. egy orvosdoktor (Dr. Gipsz Jakab).

A jogászok nem igazán vívták ki a közelmúltban a közvélemény szimpátiáját szerintem.

2010. ápr. 12. 19:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem jobban megbecsülik a doktorokat.
2010. ápr. 12. 19:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem semmit sem szamit es ezt nem rosszbol mondom. Mindenkinek mas a szakmaja. Nekem is van tobb diplomam is, de nem ezzel akarok ervenyesulni. Azert szeressenek, ami vagyok, nem azert, mert ott van a nevem elott ket betu. Attol, hogy vki doktor, meg lehet rossz ember, sot buta is lehet. Foleg ha PhD utjan kapta a doktori cimet...vannak koztuk olyan butak, hogy fogalmam sincs, hogy hogy kerultek az egyetemre.
2010. ápr. 12. 20:36
 6/10 anonim válasza:
Nekem van doktorim, de csak hivatalos ügyintézéskor használom, mert amúgy teljesen értelmetlen. Sőt mások hencegésnek is veszik.
2010. ápr. 12. 20:44
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem a manapság már nem sokat.Régebben kimagaslóan okos,művelt embereket jelentettek mások szemében,és ahogy az előző válaszoló írta,manapság van,akinél ellenszenvet vált ki.Én is phd-t szeretnék,de nem hinném,hogy a "hétköznapokban" használni fogom a vele járó címet.
2010. ápr. 15. 19:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ha valaki megszerezte a rangját, stb. Küzdött érte, az használja, bennem nem váltana ki ellenszenvet, aki meg azt mondja hogy minden hülyének van, akkor az mennyen és csináljon eggyet. De pl egy orvosnak ok hogy van doktori címe, de egy jogász szerintem bojtárkodás stb, hiába van még 5 év egyetem után 1-2 évet gyakorlaton akkor sem érdemel egy doktori cimet... Én pl. Gépészmérnök vagyok, a bsc/msc rendszerben... 3,5 év bsc, 2év msc, és 3 év doktori... Egy jogász hol tanul ennyit?? A doktori címért?....

még a cimhalmozást is, kritizálni tudom, pl dr.prof.hab. Gibsz Jakab... Szerintem kicsit tulzás. Hivatalosan meg csak a legmagasabb rangot szokás odatenni.. ebben az esetben Prof. Gibsz Jakab...

2010. ápr. 16. 15:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Erre muszáj elmesélnem valamit!

Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom, rengeteg Dr. előtaggal találkozom. Mikor rendeléseket veszek fel, akkor ugye az adatait is felveszem. Most már minden férfitől is meg kell kérdezni, hogy az -e a születési neve, amin bemutatkozott. Tehát felteszem a kérdést:születési neve?

Az esetek 90 %-ban azt mondják: Dr. xy.

Ha az Anyja nevét kérdezem, akkor is elé teszik a dr.jelzőt. Nem szoktam vele foglalkozni, de bizony volt már olyan, aki leszólt amiért én csak ott ülök(persze a segítsége az jó)és azért egy pikírt megjegyzést csak teszek ilyenkor: Dr-ként született? :)))

Egyébként főleg idősebbek azok, akik nem mondják a bemutatkozáskor csak amikor az adatlapjukat megnyitom, akkor látom, hogy doktorok :)

2010. ápr. 16. 21:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Én pont ezért mondtam,hogy nem akarom használni a hétköznapokban,úgy értem,hogy tuti nem fogok úgy bemutatkozni hogy dr...egy phd-t összeszedni nem nagy szám,ha érdekel a téma.Elég sok helyen tapasztalja az ember,hogy a diplomával nem jár inteligenica-szóval engem ez az egész doktorosdi ezért nem érdekel...
2010. ápr. 16. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!