Vigyem el a 7,5 éves fiamat a dédipapája temetésére?
Figyelt kérdés
Én nem szeretném,a férjem igen. A dédimama szintén erősködik, majd le harapta a fejem mikor megtudta, hogy én nem akarom vinni a fiam. A gyerek persze még kíváncsiságból is menni akar, de érzékeny típus,ma is nagyon sírt, mikor látta dédimamát zokogni. Nem tudom milyen hatással lesz rá..... Írjatok légyszíves véleményeket, esetleg tapasztalatokat. Köszönöm.2010. ápr. 10. 20:07
1/15 anonim válasza:
Szerintem igen , a tisztelet adása a legfontosabb dolog hogyha meghal egy rokonod . Az hogy még 7 és fél éves a fiad nem jelent semmit, a gyerekek nem olyan hülyék mint ahogyan sokan hiszik, szerintem nagyon is tudja hogy mi folyik körülöttetek és nem szabad ilyenből kihagyni ... !
2/15 anonim válasza:
Szia, én 8 voltam a nagyanyám temetésén (ez már 20 éve volt). Nem nagyon fogtam fel semmit az egészből, nem értettem teljesen, hogy mit jelent a halál, láttam, hogy sír mindenki, kicsit csodálkoztam rajta, de én nem sírtam. Nem volt semmi baj velem. Ott volt a 3 évvel fiatalabb unokahúgom is mellettem, vele sem volt semmi gáz, pedig ő egy házban élt a mamával, mindennap együtt volt vele. Szerintem vidd el nyugodtan a fiadat, nem lesz semmi baj vele. Lehet, hogy kicsit sír, de szerintem inkább azért, mert látja a szüleit, nagyszüleit sírni, és megijed. Nem hiszem, hogy ennyi idősen teljesen átérezné, mit jelent a halál.
3/15 anonim válasza:
én kb. 5 évesen voltam, de én annyira hülye gyerek voltam hogy az már sértő :S
mindenki sírt én meg ott nagyban vigyorogtam :(((( sírva rám nézett valaki én meg még jobban vigyorogtam
aaaaannyira rossz erre visszagondolni, hogy hogy lehettem ennyire bunkó!! :'(
4/15 anonim válasza:
Én 8 voltam a nagypapám temetésén, és bizony ha nem vittek volna el, akkor nagyon ki lettem volna akadva. Felfogtam, hogy akkor lehetek utoljára a közelében, és ezt az alkalmat nem akartam elfecsérelni...
5/15 anonim válasza:
20:31-nek: azért egy 5 évestől nem bunkóság, ha nem érti mi ez az egész, nem kell emiatt rosszul érezned magad! A kérdezőnek: sztem is vidd el a tisztelet miatt, előtte "készítsd fel", hogy nagyjából mi várható.
6/15 anonim válasza:
szerintem tegyél eleget a kíváncsiságának mert még a végén az lesz rá valamilyen rossz hatással ha nem viszed el...
7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Igazatok van,
meggyőztetek ti is. Vinni fogjuk a gyereket.
2010. ápr. 10. 20:54
8/15 anonim válasza:
Engem már ötévesen is elvittek a saját dédapám temetésére. Akkoriban nem nagyon fogtam még fel a dolgokat (a dédapám nem volt napi szereplője az életemnek), de magára a temetésre nagyon jól emlékszem. Szerintem egy hétéves gyereket már minden további nélkül lehet vinni, hiszen azon túl, hogy valószínűleg kíváncsi, jó, ha megtanulja, hogy néz ki egy temetés. Ennyi idősen már a halált is felfogja. Nem lesz itt gond szerintem.
9/15 anonim válasza:
én is kb 7-8 éves lehettem mikor meghalt az egyik dédmamám. Anya kérdezte akarok-e menni, én mondtam nem, így nem mentem. Rá 2 évre kb meghalt másik dédmamám, arra már annyira nem emlékszem, de arra sem mentem el. Most 18 vagyok, de még sosem voltam temetésen, remélem nem is kell mennem.
10/15 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen vidd el. Ennyi idősen nem fog belőle semmit sem érteni, sírni fog, de a fájdalmat nem fogja érezni. Néhány év múlva, majd körülbelül 13 éves korában rájön, hogy hol volt akkor és mi történt ott, miért volt ott. Akkor meg már nem fog neki fájni annyira, mert nem fog emlékezni. (tapasztalat.)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!