Talalkoztal mar eletedben jo pincerrel, eladoval? En egyszer, tiz-15 eve a campona mk lederben egy 35 ev koruli fiatalember eladoval. Tokeletes modora volt.
Nincs egyetemista barátom, és szüleim sem végeztek egyetemet (én magam elkezdtem egy fősulit, de aztán eluntam, és nem fejeztem be). Az egész családunkból nagyapámnak van tudomásom szerint egyedül diplomája, katonatiszti.
Anyám sokat olvasott nekem kiskoromban, elalvás előtt. Főleg meséket, Gőgös Gúnár Gedeon, Benedek Elek, meg hasonlók. 4 évesen már tudtam betűzni a szavakat, 6 évesen, mire első osztályba kerültem, már közel folyékonyan olvastam, apám pedig megtanított a négy alapművelet használatára is. Unalmas is volt az első két osztály :)
Anyámék rengeteg könyvet szereztek nekem (sokszor nem is újonnan, hanem kéz alól), a szomszédokhoz jártam át könyvért, aztán kb. 8 évesen beiratkoztunk a könyvtárba. Egyszerre 5 könyvet lehetett kihozni, de én kétnaponta hoztam ki ennyit, úgyhogy pár hét után 10-re emelték nekem a limitet :D Néhány év alatt átrágtam magam az egész könyvtáron, ami csak érdekelt, kikölcsönöztem és elolvastam.
Nagyapámtól rengeteget tanultam, verseket, nótákat, meg az életben hasznos dolgokat (pl. fára mászni, tüzet gyújtani, halat belezni és sütni, botot faragni, gombászni, meg hasonlók). Rengeteg természetfilmet néztem, imádtam Attenborough BBC-s filmsorozatait (A kék bolygó, Élet a Földön, stb.), meg Gerald Durrell könyveit, megvolt az Ég és Föld meg a Minden napra egy kérdés, meg sok más is :)
Gondolom ez mind hozzájárult, hogy így alakult a stílusom.
"minek koszonheto,hogy takaritokent dolgozol? ennnyire nme volnal ambiciozus vagy tulsagosan valogatsz?"
Ha túlságosan válogatnék, miért pont takarítóként dolgoznék? :D
Ambíciózus vagyok, ha érdekel a dolog, amivel foglalkozom. De a takarítás az takarítás, nem sok élvezetet talál benne az ember, nem is ezért csinálom. Relatíve jól keresek vele, ennyi a titka a dolognak.
Társadalmi megbecsülés? Az mi? :D
tulsagosan valogatsz,ugy ertem varsz egy igazan neked valo allasra,addig is ezt a munkat vegzed.
akkor ugy tunik,semmi kulonos nem volt az eletutadban,ami indokolna ezt a kituno gondolkodasmodot.
erdekes...
vagyishogy volt,a konyvek.aha...tiz konyv volt a limited.
tarsadalmi megbecsultseg.
pl.markas holmikban jarsz?
vagy mit csinalsz azzal a sok penzzel?
"tulsagosan valogatsz,ugy ertem varsz egy igazan neked valo allasra,addig is ezt a munkat vegzed. "
Ki az, aki nem ezt teszi, és szándékosan kizárólag a takarításnak szándékozik szentelni az életét? :)
szoval negyevesen mar olvasgattal.azert ez se mindennapi lehet!nem ismerem persze a statisztikakat.
IQ teszten voltal mar?
de lehet,hogy ez inkabb magas EQ,ami neked van.
kozepiskolad melyik volt?
na,jol van,mostmar nagyon eltertunk a targytol!:)
tarsadalmi megbecsultseg.
pl.markas holmikban jarsz?
igy szerzed meg a megbecsultseget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!