Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak itt nálunk, vagy mindenho...

Csak itt nálunk, vagy mindenhol ilyen engedékenyek a székelyekkel?

Figyelt kérdés
Van itt nálunk egy székely tanárnő,rendes meg minden,nincs vele bajom,nem erről van szó. Kb 15 éve van itt,és tanítónőként dolgozik a helyi általános iskolában. A helyzet az,hogy amikor jelentkezett dolgozni,egyből felvették,és amíg az a tanár,aki itt született magyarban,azt nem vették fel,és az is tudott annyit,mint a székely,akkor őt miért nem vették fel elsőre? Mert nem székely magyar volt hanem Magyarországon született magyar? Tán a székelyeknek itt több joga van,mint a magyaroknak (ezt a székely elnevezést arra használom,hogy székely magyar,nem pedig székely) ??? Vagy csak azért van ez,mert anno "vadásztak" a székelyekre odakint,és úgy vagyunk vele hogy "hát legyen egy jó napjuk"???
2010. márc. 25. 21:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

ma 22:17

Ha lennél olyan kedves,légyszi linkeld be azt a néhány kérdést,mert lehet hogy az enyémek.

2010. márc. 25. 22:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Elég régen olvastam őket,de nem hiszem,hogy a tieid.Az egyikben ha jól emlékszem,állatorvosról volt szó, a másikban mérnök vagy informatikus.
2010. márc. 25. 22:42
 13/19 anonim ***** válasza:

"A helyzet az,hogy amikor jelentkezett dolgozni,egyből felvették,és amíg az a tanár,aki itt született magyarban,azt nem vették fel,és az is tudott annyit,mint a székely,akkor őt miért nem vették fel elsőre?"

"az is tudott annyit"... Ezzel az égvilágon semmit nem támasztasz alá. 13 éves kispi.csák szoktak így érvelni. Lehet leszopta az igazgatót. Lehet tényleg jobb volt mint a másik. Nem mindegy? Te ne kivételezz velük bazki és kész. Nem tudom mi a f@sznak jó hogy itt uszítasz. Nem sok minden fog múlni rajta, ha van olyan ember az országban aki kivételezik vele, ha nincs.

Ilyen kérdést meg itt feltenni...biztos nem választ akartál kapni mert erre nem lehet válaszolni ennyi alapján amit leírtál. Ez csak arra volt jó hogy kiadd a dühöd meg ugasson pár ember oszt kész.

2010. márc. 25. 23:40
 14/19 anonim ***** válasza:

Én örülök neki,hoyg vannak ebben az orszáégban,akik támogatják a honfitársaikat,akik nyilvánvalóbban sokkal nehezebben érik el ugyanezt,mint az itteniek.Sajnos,míg az angol szóra nyolcan ugranak a buszon eligazítani a turistát,addig egy magyarul megszólítót leszarnak,mert azt hiszik kéreget.A cunami áldozatoknak milliárdokat küldünk,de a saját szegényeink felett átlépünk.Szégyen az is,hogy egy idetelepült magyart lerománozunk,leszerbezünk.

Mellesleg honnan tudod miért vették fel 15 évvel ezelőtt,amikor Te még csak most avgy általános iskolás?

Amúgy nem minden romániai magyar székely.Vannak csángók és vannak pl a nagyváradiak,akik nem a klasszikus értelemben vett Erdélyben élnek,hanem kb a Patriumban.

Amúgy annak,aki azt írja,hogy a Kádár-rendszerben kaptak mindent az téved.Lehet,hogy emberek támogatták őket,de az az ő döntésük.Én jobban örülök,ha magyarok települnek ide ,mint törökök,afrikaiak,vietnámiak.

2010. márc. 26. 00:08
 15/19 anonim ***** válasza:
A legjobb lenne ha mindenkinek jutna munkahely....Szegény székelyek szenvednek eleget a "szőröstalpúaktól" megértem,ha itt néha kivételeznek velük.
2010. márc. 26. 13:26
 16/19 A kérdező kommentje:
Az állatorvos az enyém,az infós nem. Jah és 14 vagyok,tudok egy s mást... Nem is lenne gond ezzel a kivételezéssel,ha az országunk nem állna ilyen sz@rul anyagilag. Nekünk alig jut valami,nekik meg "Hawaii van"...
2010. márc. 26. 13:57
 17/19 anonim ***** válasza:

14 éves vagy ,de Te tudod,hogy 15 éve azért kapta meg az állást,mert -bár ugyanolyan képzettsége volt,mint a riválisának-de kivételeztek vele.Nem hiszem,hogy nagyon beleláttál a papírokba,miért döntöttek születésed előtt mellette.Csak azt nem tudod,hogy egy közalkalmazotti állásra nem úgy megy a felvétel,mint ahogy a pék felveszi az unokaöccsét.Jelentkezés,elbírálás.

szerintem szimplán nem csíped a tanárt,és most itt sírod ki magad.Kreálj indokokat az utálatra,ha úgy érzed,attól lesz jogos.

amúgy szerinted milyen Hawaii van egy székelyföldi embernek Romániában vagy egy magyarországi tanárnak(a bruttó!! 120E fizujával)Te csak gondolod magadról,hogy sokat tudsz a 8.-os fejeddel,pedig csak a dackorszakodat éled.

2010. márc. 26. 22:23
 18/19 A kérdező kommentje:
Ezt nekem anyámék mesélték,nekik pedig ezt az iskolában. A tanárt amúgy bírom,jófej,rendes stb.. Csak kicsit nehéz nála az anyag (kémia-fizika). De nem vészes. Amúgy honnan veszed hogy kisírom magam? Ez csak egy szimpla kérdés volt. Nektek nem b@ssza az ilyen az orrotokat? Amúgy nyugodtan lehet szídni hogy 14 éves kis p*cs te kussoljál oszt tanuljál. Tudtommal szabad a véleménnyilvánítás.
2010. márc. 26. 22:31
 19/19 anonim ***** válasza:
Szabad persze.Minek mondjam,hogy tanulj?arra ott vannak a szüleid.Csak tudod ez a szüleim hallották egy embertől,aki ismeri állítólag ez elég gyenge duma.Ezek az állítólagok,meg az ismerős ismerőse dolgok.Még egyszer:egy tanári állás nem úgy megy,mint egy pék unokaöccs:olvass vissza!
2010. márc. 29. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!