Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tisztelik hazánkban...

Miért nem tisztelik hazánkban a kétkezi munkát?

Figyelt kérdés

Szerintem mindenki elismeri, hogy mennyire hasznos munkát végeznek, mégis, ha egy fiatal egyetem helyett pl asztalosnak, varrónőnek, csőszerelőnek...stb szeretne menni, akkor a szülei nem lennének rá büszkék. Miért???

Szerintem ez egy nagyon rossz tendencia!

2010. márc. 21. 00:21
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Utolsó: Még művészeti diplomáshoz sem? Ez is egyfajta előítélet csak...
2010. márc. 22. 12:59
 22/29 anonim ***** válasza:
51%
Azért mert a szülők a megélhetésben gondolkodnak. És ma kinek van pénze kétkezi munkásra? Az átlagkereset ma 150 ezer lehet. Nem mennek az emberek varrónőhöz, amikor annak a munkadíja annyi, amennyibe egy kínai hóbelevanc kerül (és sokan örülnek, ha azt meg tudják fizetni). Nem hívnak szerelőt, festőt, asztalost stb. És ha vállalkozó vagy akkor a minimum járulék is havi 100 ezernél kezd, és akkor még nem beszéltünk a költségeidről a béredről stb
2010. márc. 28. 14:19
 23/29 anonim ***** válasza:
68%

03-21 01:00

Szerez némi élettapasztalatott, lehet 10 diplomád is de ha nem ismered az embereket, az emberi természetett és kapásból lenézed a hűtőszerelőt nem jósolok neked nagy jövőt.

2010. márc. 28. 18:22
 24/29 anonim ***** válasza:
5%
Még nincs diplomám mivel ahhoz ki is kell járnom az egyetemet! NEM NÉZEK LE KAPÁSBÓL SENKIT! A legjobb barátnőm egy értelmileg nagyon picit fogyatékos lány volt amíg el nem költöztek... De mégis mi a jó franct csináljak amikor egy normális munkással vagy tanulóval nem találkoztam??? Erre tudsz valami tutit mondani? Komolyan félek tőlük. Ahánnyal találkoztam, mind bunkó, erőszakos stb... Én az elején nem gondolok róluk rosszat de amikor jobban megismerem őket, hát ugyanaz jön ki belőle amit leírtam... Biztos vannak normálisak de errefelé eggyel sem találkoztam... Sajnálom. Erről nem én tehetek.
2010. márc. 28. 18:37
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
És ha megismerem akkor sem nétem le őket, csak félek tőlük és taszítanak. A munkájukat nem nézem le!!
2010. márc. 28. 18:38
 26/29 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg ott van a hiba, ha találkozol valakivel, és normális, akkor nem is feltételezed fel róla, hogy szakmunkás, csak ha valaki bunkó, akkor gondolod róla. Ez az előítélet. Azért azt ne mond, hogy az egyetemen, csupa kedves és OKOS emberrel találkozol!
2010. márc. 29. 05:55
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem mondtam, hogy csupa, de több a normális. És ha találkozok valakivel akkor nem feltételezek semmit róla hanem tudom hogy mit dolgozik. Azért ha elmegyek egy útépítés előtt vagy a helyi szakiskolánál, esetleg otthon elromlik valami akkor had tudjam már.... Ilyen helyeken találkozom munkásokkal, máshol nem tudnék mert nem ilyen társaságba járok (ÉS NEM AZÉRT MERT LENÉZEM ŐKET HANEM mert egyetemre járok, onnan vannak barátaim, máshova nem járok meg nem szoktam ismerkedni.) Komolyan nem tudom mit hadakozol, akármit mondasz, azt amit tapasztaltam, nem lehetmegmásítani mert már megtörtént...
2010. márc. 29. 15:36
 28/29 anonim ***** válasza:
Oké. A tapasztalat, az tapasztalat. Majd azért remélem találkozol egy olyannal is, akivel jól kijössz. Ha nem, akkor neked már csak az "értelmiségi" kör marad, de hát az a jó! Az útmunkásokat kerüld, ha meg elromlik valami, akkor technikusokat keress!
2010. márc. 29. 20:37
 29/29 A kérdező kommentje:
Oké, priviben, ha lehet, ez nem chat...
2010. márc. 29. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!