Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tisztelik jobban az...

Miért nem tisztelik jobban az orvosokat?

Figyelt kérdés
Miért perelik őket annyiszor miért kiabálnak velük ha valami kis gondjuk van?inkább örülnének hogy valaki ellátja az embereket
2009. júl. 12. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem minden orvos tiszteletreméltó.Vannak akik nem foglalkoznak a beteggel,vagy csak akkor,ha borítékot kapnak.Gondolom ezért nem tisztelnek minden orvost.Aki jó orvos és nem pénzéhes,azt szeretik és tisztelik a betegek.Ismerek jó orvost néhányat,és az ellenkezőjét is.
2009. júl. 12. 21:48
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Nem értek egyet az 1. válasszal. Bár valóban vannak pocsék orvosok, a helyzet az, hogy az emberek rengetegszer minden ok nélkül taposnak az orvosokba, illetve általános a populációban, hogy a nők lapjás meg a szomszéd mariska nénis pletykáknak nagyobb hitelt adnak, mint az orvosoknak, az orvosi kutatásoknak, papíroknak, tudományos kísérletekkel és tényekkel megalapozott gyógyászati vívmányoknak.

Ez nevetséges.

2009. júl. 12. 22:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a jó orvosokat tisztelik, de az olyanokat, mint aki a fogszabályzásomat csinálta, és a pénzünk se volt elég neki, így is tönkrevágta a fogsoromat, meg aki miatt anyu majdnem meghalt öcsém születése után 40%-os vérmérgezéssel, azokat hadd ne kelljen tisztelni...
2009. júl. 12. 22:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem is ezekről beszélek,de pont ezek miatt vannak olyan tévhitek amik kiváltják azt hogy ne bízzanak az orvosban...nem minden orvos bunkó és pénzéhes dög,nagyrészük kedves
2009. júl. 12. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Én írtam a 3. hozzászólást. Nézd, én ezek után az esetek után úgy állok hozzá, hogy ORVOSNAK NEM ADOK ZSEBPÉNZT, és ha esetleg nagyon meg vagyok vele elégedve, akkor is inkább valami ajándékkal kedveskedek, na, olyanból kevés van, őket viszont tisztelem-becsülöm. De nagyon megválogatom, kihez megyek orvoshoz, ahhoz a nőgyógyászhoz járok, aki anyu életét megmentette anno, érthető okokból (ő közalkalmazott), fogorvosomat a magán szférában találtam meg, nem bízom a véletlenre. Szerencsére ritkán járok orvoshoz, én alapvetően gyógynövény párti vagyok és alternatív praktikáké (nem a méregdrágákra gondolok), sok dologban bevált, anyunak is. Vannak orvosok, akik ezekben nem hisznek, nekünk viszont tapasztalatunk van benne (pl. nem minden cukorgondozó ismeri el a kaportabletta készítmények hatékonyságát, de anyu attól gyógyult meg). Azoknak az orvosoknak a szavára jobban adok, akik az ilyen gyógymódokat elismerik, és ötvözik a hagyományos orvoslással. A háziorvosom is ilyen, így meg se lepi, hogy torokfájásra mézes tejet iszok és 2 nap alatt rendbejövök gyógyszer nélkül.
2009. júl. 12. 23:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbb orvost megbecsülik...azért ok nélkül nem szoktak perelgetni, gondolom, hogy ott valami nagy műhibát vétett. Ha nincs igaza a felperesnek, úgysem lesz ebből baja az orvosnak, de ahogy mondtam, nem szoktak csak úgy ok nélkül perelni. Orvossal még nem kiabáltam, nem is láttam olyan beteget, aki ezt tette volna, viszont olyan orvost már láttam, aki kiabált a beteggel és nővér is kiabált már velem ok nélkül. Szóval az éremnek két oldala van. Az orvos is ember és van egy szakmája. Ha jól végzi a munkáját elismerik.
2009. júl. 13. 00:40
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Mert sok orvos haszonleső, nyereségvágyó, státuszmániás elitista.
2009. júl. 13. 08:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Én azért nem tisztelem őket, mert miattuk halt meg az anyám.

Ahelyett, hogy rendesen megvizsgálták volna, hogy miért nem emlékszik dolgokra, pszichológushoz küldték, pedig agyérelmeszedése volt. Tüdővizenyőben halt meg, pedig ötmillió vizsgálaton átesett és mégis minden egyes betegsége a boncoláson derült ki!!!

Azonkívül: pikkelysömörös vagyok (jelenleg tünetmentes) és a bőrdokik, akárhányszor mentem, trécseltek a barátnőjükkel, aki akkor ment be hozzájuk, alig figyeltek rám, kérdeztem valamit, nem válaszoltak, csak, azt, ahogy jónak látom, kérdeztem, hogy X, Y tartalmú kenőcsből mit ajánl, azt se tudta mit mondok, és muszáj voltam elmondani a nevét, pedig vártam, hogy ő ajánlana valami hasonló szert tartalmazó kenőcsöt a bőrömre...

2009. júl. 13. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!