Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek a négerek? Vannak...

Milyenek a négerek? Vannak néger ismerőseid?

Figyelt kérdés
Nemigazán érintkezem egyetlen afrikai származású emberrel sem , csak látásból ismerek a városunkban kettőt . Ritkán fesztiválokon látom őket . Általánosságban azt hallottam hogy nagyképűek , nyomulósak , hangosak . Akinek az ismeretségi körében vannak négerek , vagy bármilyen más módon kapcsolatban áll velük , az szeretném ha megírná hogy mi a tapasztalata velük kapcsolatban .
2010. márc. 9. 21:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Az egyetemen van egy madagaszkári haverom, nagyon kedves, illemtudó, humoros, jól beszéli a magyart (majdnem hibátlanul), a saját pénzén tanul, nem az államén, és mindenki kedvesen viszonyul hozzá. Egyetlen srác volt az évfolyamban, aki mindenkinek elmondta a saját véleményét, miszerint jó fej a madagaszkári srác, de ne felejtsük el, hogy ő nem ember.

Ezen én annyira megdöbbentem, hogy máig nem jutok szóhoz. A néger srác tényleg az egyik legkedvesebb, -türelmesebb és -udvariasabb, és -okosabb ember, akit ismerek. Nagyon hálás, hogy magyar képzésben tanulhat (ugyebár a saját pénzén), mert szereti ezt az országot.

2010. márc. 9. 21:48
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
Ehh, arról nem is beszélve, hogy a mostohanővérem is néger, bár csak félvér. Ő tényleg nagyhangú, de nem a származása miatt, hanem mert édesapám új családja (az ő anyja) ilyennek nevelte.
2010. márc. 9. 21:49
 3/17 anonim ***** válasza:
42%
Primitívek, brutálisak. Nem véletlen, hogy a multik Fekete-Afrikában nem nyomulnak, kizsákmányolásra sem alkalmasak a feketék, nincs meg az a munkakultúrájuk. És az a rengeteg polgárháború, népírtás, puccs, diktatúra, éhínség, ami mindig polgárháborúk következménye. Ja, és engem eddig összesen egy ember akart megölni, egy fekete, akivel egy tanfolyamon voltam. Megsértődött valami semmiségem, felkísért a szobámba, nekinyomott a falnak, és meg akart fojtani. Csak nagy nehezen tudtam lebeszélni róla.
2010. márc. 9. 21:51
 4/17 anonim ***** válasza:
93%

Én két fekete bőrű embert is ismerek, az egyik a szomszédunkban lakott pár évig, a másik a tágabb baráti körbe tartozik - egyikük sem nyomulós, nagyképű vagy hangos. Mind a ketten normálisak, intelligensek, családcentrikusak - az egyetlen különbség annyi, hogy más a bőrük színe, mint a miénk. Kulturális különbségek akadnak, de ez természetes.

A fekete bőrű emberek is csak olyanok, mint bárki más: vannak köztük szimpatikusak és kevésbé szimpatikusak is, általánosítani nem lehet.

2010. márc. 9. 21:53
 5/17 anonim ***** válasza:
92%

Nekem van pár kollégám aki fekete..Van aki Afrikából,van aki Goá-ról jött..A szomszédom is fekete,ő Dél- afrikai.

A kollégáim tényleg hangosan beszélnek.Általában a férfiaknak olyan "mély öblös" hangjuk van..Érdekes ,hogy a kollégák közül 1-2 elviselhetetlenül izzadságszagú..Míg a szomszédom(Prince-nek hívják ami elég elterjedt keresztnév náluk)Mindig elegáns,és annyira finom parfümöt használ,hogy igazán kellemes ember..Dolgozni nem nagyon szeretnek,ha kell akkor is a munka könnyebbik részét fogják meg..Ilyen téren olyanok mint a cigányok..Lassúak a munkában,és mindenen tudnak "nyávogni".A törvényeket kenik-vágják,szóval már az első nap tudják,hogy milyen segélyek,pénzek jöhetnek amiket igényelnek is rögtön..A munkakeresésnél kihasználják,hogy "feketék"..Ha valahová be akarnak jutni dolgozni,és nem veszik fel,akkor jön a szokásos szöveg."azért nem kellek mert fekete vagyok?" Mivel Angliában komolyan veszik a diszkriminációt így szinte mindenhol dolgozik fekete ember,hogy Ne tudják a feketék beperelni őket..A fekete nők közül van aki nagyon aranyos..Van 3 kolléganőm aki fekete,és ketten állandóan énekelnek..Szegények már többször rájuk szóltak ,hogy hagyják abba,mert uszonyú hangjuk van..De szerintük minden feketének jó hangja,és jó ritmusérzéke van:)

Az érdekesség az egészben az,hogy ők hangoztatják legjobban,hogy a fehérek milyen rasszisták,de szinte mindenhol külön ülnek/vannak.SZinte lenézik a fehéreket...

2010. márc. 9. 21:57
 6/17 anonim ***** válasza:
24%
nem tudom, feltűnt-e, de már nagyon régóta nem használjuk a néger kifejezést, mert rendkívül sértő.
2010. márc. 9. 22:35
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

Az utcánkban lakik 1 fekete férfi. Tanárként dolgozik és 2 diplomája van. Nincs vele semmi bajom.

Amúgy nekem bejönnek.

2010. márc. 9. 22:47
 8/17 anonim ***** válasza:
93%

22:35

Nem, az amerikaiak nem használják a néger kifejezést. Egyébként mit használnál helyette? Színes bőrű? Na az már sértő. Ők négerek. Ez van. Nem kevésbé sértő mint ha ők kaukázusiznának minket.

Egyébként nem ismerek négereket, de nincs kifogásom ellenük. Szívesen elcserélném rájuk a cigányokat.

2010. márc. 9. 22:51
 9/17 anonim ***** válasza:
57%

"Primitívek, brutálisak"

A nácikról beszélsz? Hallottad az a nevet hogy Paul Robeson? Mahalia Jackson?

2010. márc. 9. 22:55
 10/17 anonim ***** válasza:
72%
A saját fülemmel hallottam egy fekete nőt, amint lenégerezte a férjét, aztán lefekázta a lányát... :) Náluk ez szleng, használatos. Egyébként a néger nem sértő. Én európai vagyok, ő néger, a szomszédom zsidó, a haverom meg mittomén, ausztrál. Vagy afrikait kéne mondanunk? Nekem mindegy, amíg ők maguk nem kérnek meg, hogy ezt meg ezt a kifejezést használjam. :)
2010. márc. 9. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!