Milyenek a négerek? Vannak néger ismerőseid?
Az egyetemen van egy madagaszkári haverom, nagyon kedves, illemtudó, humoros, jól beszéli a magyart (majdnem hibátlanul), a saját pénzén tanul, nem az államén, és mindenki kedvesen viszonyul hozzá. Egyetlen srác volt az évfolyamban, aki mindenkinek elmondta a saját véleményét, miszerint jó fej a madagaszkári srác, de ne felejtsük el, hogy ő nem ember.
Ezen én annyira megdöbbentem, hogy máig nem jutok szóhoz. A néger srác tényleg az egyik legkedvesebb, -türelmesebb és -udvariasabb, és -okosabb ember, akit ismerek. Nagyon hálás, hogy magyar képzésben tanulhat (ugyebár a saját pénzén), mert szereti ezt az országot.
Én két fekete bőrű embert is ismerek, az egyik a szomszédunkban lakott pár évig, a másik a tágabb baráti körbe tartozik - egyikük sem nyomulós, nagyképű vagy hangos. Mind a ketten normálisak, intelligensek, családcentrikusak - az egyetlen különbség annyi, hogy más a bőrük színe, mint a miénk. Kulturális különbségek akadnak, de ez természetes.
A fekete bőrű emberek is csak olyanok, mint bárki más: vannak köztük szimpatikusak és kevésbé szimpatikusak is, általánosítani nem lehet.
Nekem van pár kollégám aki fekete..Van aki Afrikából,van aki Goá-ról jött..A szomszédom is fekete,ő Dél- afrikai.
A kollégáim tényleg hangosan beszélnek.Általában a férfiaknak olyan "mély öblös" hangjuk van..Érdekes ,hogy a kollégák közül 1-2 elviselhetetlenül izzadságszagú..Míg a szomszédom(Prince-nek hívják ami elég elterjedt keresztnév náluk)Mindig elegáns,és annyira finom parfümöt használ,hogy igazán kellemes ember..Dolgozni nem nagyon szeretnek,ha kell akkor is a munka könnyebbik részét fogják meg..Ilyen téren olyanok mint a cigányok..Lassúak a munkában,és mindenen tudnak "nyávogni".A törvényeket kenik-vágják,szóval már az első nap tudják,hogy milyen segélyek,pénzek jöhetnek amiket igényelnek is rögtön..A munkakeresésnél kihasználják,hogy "feketék"..Ha valahová be akarnak jutni dolgozni,és nem veszik fel,akkor jön a szokásos szöveg."azért nem kellek mert fekete vagyok?" Mivel Angliában komolyan veszik a diszkriminációt így szinte mindenhol dolgozik fekete ember,hogy Ne tudják a feketék beperelni őket..A fekete nők közül van aki nagyon aranyos..Van 3 kolléganőm aki fekete,és ketten állandóan énekelnek..Szegények már többször rájuk szóltak ,hogy hagyják abba,mert uszonyú hangjuk van..De szerintük minden feketének jó hangja,és jó ritmusérzéke van:)
Az érdekesség az egészben az,hogy ők hangoztatják legjobban,hogy a fehérek milyen rasszisták,de szinte mindenhol külön ülnek/vannak.SZinte lenézik a fehéreket...
Az utcánkban lakik 1 fekete férfi. Tanárként dolgozik és 2 diplomája van. Nincs vele semmi bajom.
Amúgy nekem bejönnek.
22:35
Nem, az amerikaiak nem használják a néger kifejezést. Egyébként mit használnál helyette? Színes bőrű? Na az már sértő. Ők négerek. Ez van. Nem kevésbé sértő mint ha ők kaukázusiznának minket.
Egyébként nem ismerek négereket, de nincs kifogásom ellenük. Szívesen elcserélném rájuk a cigányokat.
"Primitívek, brutálisak"
A nácikról beszélsz? Hallottad az a nevet hogy Paul Robeson? Mahalia Jackson?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!