Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szereted a négereket és a...

Szereted a négereket és a kínaiakat?

Figyelt kérdés

2015. aug. 1. 16:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem, egyiket sem. A japánokat mondjuk szeretem, de ég és föld, ők és a kínaiak. Amúgy nem általánosítok, mert nyilván a kínaiak közt is vannak higénikusak, meg olyanok, akik nem szipognak náthaidőszakban a metrón, és nem köpködnek az utcán.

Az, hogy négerek, megint változó. A legtöbb, akivel eddig találkoztam, az alja volt mindennek, de ismerek olyanokat is, akik normálisak.

2016. febr. 1. 07:41
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem. Munkám során sok kínaival (és szingapúrival, vietnamival, malájjal, koreaival és japánnal) találkoztam, és a kínaiak, bár vannak kivételek persze, de úgy általánosságban nem szimpatikusak. Állandóan szipognak és köpködnek az utcán, tudom, ez fura, de nem szeretem hallani, ahogy beszélnek (a japán vagy vietnami nyelv például nem zavar, ha hosszan hallgatni kell, vonaton, buszon pl.) Ők szeretnek sokan kis helyen nyomorogni, de én meg nem szeretek úgy vásárolni, hogy közelről érezhetem a másik izzadságszagát vagy parfümjét. Vannak köztük normálisak is, a legtöbb rendesen felöltözik (értsd: nem szakadt mackóban, mint mondjuk a románok). A kínai kultúrában és gasztronómiában vannak dolgok, amiket érdekesnek tartok, és vannak, amiket visszataszítónak.

Feketék. Ez is változó, dolgoztam már együtt brazil-feketével, jamaikaival, ghánaival, nigériaival, és sokkal együtt is utazom, amikor dolgozni megyek. Elég vegyesek. Vannak köztük, akik normálisan öltözködnek, vasárnap meg rendesen ki is öltöznek, vagy öltönybe és kosztümbe, vagy a népi öltözékbe, és mennek a templomba, mecsetbe, attól függően, hogy muszlimok vagy keresztények. Vannak köztük rasszista tirpákok, akikre rá sem nézhetsz, mert már arra készül, hogy agyonver. A többség, legalábbis az, akivel én találkoztam, érdekesen áll hozzá a higiéniához, például büdösek és nem mosnak kezet WC után sem. Sokból hiányzik a kultúra, a buszon esznek, ott dobják el a kajás vagy üdítős dobozt, rájuk szólni nem lehet, mert akkor rasszista vagy. (A rendesen felöltözők ilyet nem csinálnak.) Hogy szeretem-e őket? Nem, nem mondanám, de nem a bőrszín, hanem a viselkedés miatt.

2016. okt. 26. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!