A cigányok közt miért kb.1% a szemüveges?
most miért kell így általánosítani és rögtön leizélni őket? én megértem, hogy sokan nem szeretitek őket, én is sokat nem szeretek közülük, de attól még nem kell mindet utálni.
ezzel a kérdéssel is tulajdonképpen mit akartál? válaszolhatok, de mivel lesz jobb, ha megtudod rá a választ? gondolom neked is volt pár tipped, de azért leírom az enyéimet: vagy azért, mert nincs rá pénzük (örülj neki, hogy neked van), vagy azért mert a szülők elhanyagolják (örülj neki, hogy téged nem) vagy csak szégyennek élik vagy (örülj neki, hogy neked ennyivel jobb az értékrended) vagy csak alapból soknak jobb a szeme, mert nem rongálja annyi mindennel, pl soknak nincs számítógépe vagy ilyenek (örülj neki, hogy neked van)
"most miért kell így általánosítani és rögtön leizélni őket?"
de hát tudod :) másmilyen a színük.
MERT NEM OLYAN NYOMOREKOK! erre senki nem gondolt?Jellemzo
Csak elsore az jut eszetekbe hogy mocskoljatok!Az eszetekbe sem jutott hogy nincs ra szukseguk?1000 magyar es 1000 cigany kozul szerintem haromszor annyi szemuveg kell a magyarnak mint a ciganynak!
Valamekkora csoportjukra mindenkinek van igaza.
Emellett nem tudom, miért kellene statisztikákkal meg elkülönítős észjárással nekiállni még a szemészeti problémák rasszonkénti eloszlásának is, mikor a fennálló tényleges problémákat nem így lehet megoldani, és segíteni se így lehet a megoldásában... Ellenben súlyosbítani könnyű, még a szószaporítás is elég hozzá... Kicsit megértem azokat, akik már egy ilyen kérdésre is jogvédeni kezdenek. Tényleg simán bosszantó a kérdés, és jó eséllyel emberek közti, örökletes és befolyásolhatatlan természetű különbségek félelmekből fakadó túldramatizálásán alapulhat a bosszantási szándék, ha csakugyan az (még ha nem tudatosan is).
A "jó" genetika kapcsán van egy csöpp hozzáfűznivalóm: egy-két emberből álló minta nemigen reprezentatív. Van egy jó barátom, aki cigány, és a családjában és környezetében megfigyelhető halálozási életkorok alapján arra jut, hogy hulladék népség a cigányság, ő is hamar megdöglik, akkor meg mire vigyázzon, stb. Aztán még őt is lehet győzködni, hogy tán az életmód miatt, tán elég a szegénység is a halált siettetni, nem kell még külön puszta kézzel is gondoskodni róla... És ezt sok fehér barát is így látja errefelé. Ja, és mifelénk is a szegény rétegben a fogatlanok tarolnak inkább, bőrszíntől függetlenül. Azért ez elég elszomorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!