Szemüveges vagyok, de nagyon utálom hordani. Lézeres szemműtétet hány éves kortól lehet megcsinálni?
Rövid- és távollátóknak is lehet. Elvileg 18 éves kortól, de nekem pl. azt mondták, hogy rövidlátók esetében szeretnek 20 éves korig várni, mert akkor már biztosan nem nő tovább az ember, tehát nem romlik a szeme. Nem tudom, mennyire olvastál már utána a témának, de ha kérdésed van, nyugodtan írj, ha tudok, válaszolok.
23L
Hát nem feltétlen kortól függ, de 18-20 éves kor előtt semmiképp. Utána is csak akkor, ha legalább 1-2 éve stagnál a szem.
Na meg nem biztos, hogy alkalmas vagy rá. Kis dioptriánál van, hogy nem lehet megcsinálni, nagyobbnál pedig teljes javulást nem tudnak elérni, szóval lényegében marad a szemüveg, csak azért nem olyan erős. De sok egyéb tényező is befolyásolhatja. Mindenesetre van pár éved, az alatt legalább gyűjthetsz rá pl. :D
Szia! Sajnálom a késői válaszért!
Szóval volt egy ismerősöm, aki utálta hordani a szemüveget, de muszáj volt. Pár év múlva viszont nem kellett hordania. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!