Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A németek java része miért...

A németek java része miért szemüveges?

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 04:32
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

A németeknél valóban gyakoribbnak tűnik a szemüveg, mint például nálunk (statisztikát nem tudok, csak sokáig kint éltem). Ennek több oka lehet. Úgy tudom, a világos szem érzékenyebb a különböző eltérésekre, és hajlamosabb a rövidlátásra. Nekem kék szemem van és gyerekkorom óta mínusz 4-es a szemüvegem. Persze itt sem tudok statisztikát prezentálni.

Ami számomra feltűnő és egyértelmű, hogy Németországban például arányaiban sokkal több embernek van hallókészüléke, mint idehaza. Ennek is különböző okai vannak, mint például a szervezettebb szűrés, a nagyobb elfogadottság (ennélfogva alacsonyabb frusztráció a páciensek részéről), a társadalombiztosítási finanszírozottság, az anyagi háttér, a fogyatékkal élők magasabb foglalkoztatottsági rátája stb. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy ők a nagyothallásra genetikailag hajlamosabbak lennének. Lehet, hogy ezek a szempontok némi párhuzamot mutatnak a szemüvegviseléssel, egy viszont biztos: Magyarországon még mindig sokkal kevesebbe kerül a szemüveg, mint odakint (még a fizetéshez viszonyítva is).

2010. jan. 2. 05:05
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
Egyetértek az előzővel. Azzal egészíteném ki, hogy a szemüveg ott néhány esetben divat is. Többen hordanak dioptria nélküli szemüveget, pusztán mert szerintük jól néznek ki vele. Persze azért nem milliónyian vannak ilyenek, de egy kicsit ez is közrejátszik az előzőekben felsorolt indokok mellett.
2010. jan. 2. 07:43
 3/4 anonim ***** válasza:
62%
Én megcáfolnám egy kicsit az előzőeket...világos a szemem, mégsem kell szemüveg, míg a legtöbb sötét szemű ismerősömnek igen. Úgy tudom, hogy Japánban is kiugróan magas a szemüvegesek aránya, pedig azt rájuk nem lehet mondani, hogy világos szeműek lennének...én is itt élek Németben és hát nem minden német szemüveges. Körülöttem, akik vannak, nagyrészt nem szemüvegesek...szerintem annyi a különbség, hogy van, ahol divat a szemüveg, van, ahol pedig a kontaklencsét részesítik előnyben, mert "szégyellik" vagy nem foglalkoznak annyit magukkal. Pl. az anyukám, nagymamám is olyan, hogy nem szereti a szemüveget, hordania kellene, de nem hordja.
2010. jan. 2. 09:06
 4/4 anonim ***** válasza:
35%
mert rossz a szemük, és ez javítja a látásukat!
2010. jan. 2. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!